ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΗΜ. ΨΑΡΡΑ

Standard

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ) ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ

`

-Ποια είναι η σχέση της με το στρατό, την αστυνομία, το δικαστικό σώμα και την εκκλησία;.»

`

-Ποια κόμματα και κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν τους χρυσαυγίτες σαν ένα είδος αγανακτισμένων πολιτών για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους;»

`

-Ποιοί δε σταμάτησαν ποτέ να έχουν πάρε-δώσε με το στενό πυρήνα του ελληνικού κράτους και πως από εκεί που εκτελούσαν  εντολές του πυρήνα εμφανίζονται να επιβάλλουν τις δικές τους προδιαγραφές; ».

`

-Τι λένε προς τα έξω για την ορθοδοξία, μετέχοντας  ορισμένες φορές και σε θρησκευτικές τελετές και σε ποιο φασιστικό παγανισμό πιστεύουν στην πραγματικότητα;, Πάγμα που αργά αρχίζουν και το διακρίνουν κάποιοι στην εκκλησία»

`

Ακούστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Ψαρρά στον Άγγελο Καλοδούκα:

`

Σχέσεις της με τα ΜΜΕ

«Γενικά η ακροδεξιά στην Ελλάδα ανδρώθηκε τα τελευταία χρόνια ελέω των ΜΜΕ, ιδίως της ιδιωτικής τηλεόρασης. Είχε πρόσβαση από το 1990 σε όλα τα μεγάλα κανάλια, ως πιό γνήσιος εκφραστής της εθνικιστικής ιδέας. »

«Σε σχέση με αντίστοιχα μορφώματα της άκρας αριστεράς, με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά ψήφων, η ΧΑ είχε πολλαπλάσια προβολή γιατί η ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα στήθηκε επάνω στον  εντυπωσιασμό, τον κιτρινισμό, και επειδή ήταν η περίοδος των μακεδονικών συλλαλητηρίων, δηλαδή του εθνικιστικού παροξυσμού η πρόσβαση της ήταν πολύ μεγάλη. »

Ολόκληρο το ρεπορταζ για το Πρώτο Θέμα ΕΔΩ, που ανέδειξε τη γιαγιά ΕΔΩ

Ολόκληρο το ρεπορταζ για το Πρώτο Θέμα  που ανέδειξε τη «γιαγιά» ΕΔΩ

«Κάποια ΜΜΕ παίζουν ανοιχτά το παιχνίδι της ΧΑ. τα οποία την εμφανίζουν ως κοινωνικά ευαίσθητη οργάνωση. Η περιβόητη γιαγιά με το χρυσαυγίτη από πίσω που πηγαίνει στο ΑΤΜ της τράπεζας να πάρει λεφτά είναι η μητέρα του τοπικού αρχηγού της Χ.Α. στον Αγ. Παντελεήμονα και βέβαια το ρεπορτάζ είναι εξ’ολοκλήρου στημένο. »

«Η κυρίαρχη πολιτική τάξη δε βλέπει γιατί κάποια στρώματα που αποδίδουν όλα τα δεινά της κρίσης στο πολιτικό σύστημα και που θέλουν να το εκδικηθούν στρέφονται στην  ΧΑ γιατί  νομίζει ότι μόνο αυτή μπορεί να το κάνει με το βίαιο και τραμπούκικο τρόπο που κινείται. Και το επίσημο πολιτικό κατεστημένο προσπαθεί να καλοπιάσει τη ΧΑ νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα δελεάσει το τμήμα αυτό του πληθυσμού που έχει στραφεί προς το μέρος της, ενώ στην πραγματικότητα γίνεται το ακριβώς αντίθετο.»

«Όταν σε όλη την Ευρώπη, αλλά και εδώ, τα συντηρητικά κόμματα υιοθετούν την ατζέντα της ακροδεξιάς για να δελεάσουν τους ψηφοφόρους, αυτοί τότε βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα γιατί να ψηφίσω το γιαλαντζί και να μην ψηφίσω τον αυθεντικό. Με συνέπεια παρ’όλες τις προσπάθειες του κ. Δένδια π.χ. με την βίαιη κατασταλτική πολιτική του «Ξένιου Δία», τα ποσοστά της ΧΑ συνεχίζουν να μεγαλώνουν.»

«Η πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης (μνημόνια κ.α.) προκάλεσαν την άνοδο της ΧΑ.»

«Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου και οι δηλώσεις και από τα δύο μεγάλα κόμματα κάλυψαν όλες αναστολές του εκλογικού σώματος, και νομιμοποίησε την ακροδεξιά. Με δύο λόγια με τη «θυσία-εξαφάνιση  του ο Καρατζαφέρης» άνοιξε το δρόμο στη ΧΑ. »

«Πολλοί λένε μα είναι δυνατόν να πιστεύει κανένας ότι 7% ή 10% που δίνουν οι δημοσκοπήσεις ή και περισσότερο είναι ναζιστές;  Γιατί; Γιατί ήταν το 30% του Γερμανικού Λαού ναζιστές; Γιατί μας ξενίζει αυτό  το πράγμα;

Όταν αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο η κρίση γεννήθηκαν στην ελληνική κοινωνία δύο ρεύματα πολιτικά. Της ελπίδας που το εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. To άλλο ήταν το ρεύμα της απελπισίας και της απόλυτης αδυναμίας της εύρεσης κάποιου πολιτικού στόχου. Και αυτό είναι που το εκφράζει η ΧΑ. Εκεί είναι ένα μεγάλο στοίχημα της Αριστεράς να μπορέσει και από αυτό τον κόσμο, που πάντα αναφερόταν η Αριστερά, να απευθυνθεί με διαφορετικό, πιο πειστικό τρόπο και να δώσει την ελπίδα σε αυτό τον κόσμο ώστε να περιθωριοποιηθεί αυτή η άποψη. »

«Πιστεύω πως πριν την απαγόρευση της ΧΑ πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί μια υγειονομική ζώνη».

«Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από ένα δημοκρατικό καθεστώς μία πολιτική οργάνωση που η βία είναι συστατικό της δράσης της, η παράνομη βία, η βία κατά αδυνάμων, η βία του πεζοδρομίου. »

«Ένα μέτρο που θα μπορούσε να παρθεί είναι η αναγνώριση από ένα μεγαλύτερο μέρος του φάσματος του πολιτικού τόξου, των ΜΜΕ, των κοινωνικών οργανώσεων,  ότι αυτή η οργάνωση είναι κάτι διαφορετικό, κάτι το οποίο που δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με τους όρους που μας βάζει το ΕΡΣ, που μας βάζει το Σύνταγμα για τη δράση των κομμάτων κτλ. Αυτό μπορεί να γίνει από τώρα. Αυτό ονομάζεται Υγειονομική Ζώνη. Και θα πω ένα παράδειγμα. »

«Δεν βλέπω για πιο λόγο συνάδελφοι μου πρέπει να παίρνουν συνεντεύξεις από τα μέλη αυτά της ΧΑ, δεν βλέπω για πιο λόγο να παρουσιάζονται σε εκπομπές life style οι γάμοι τους και οποιεσδήποτε φανφάρες τους, δε βλέπω για ποιο λόγο δημοκράτες πολιτικοί ή και βουλευτές να βγαίνουν στα παράθυρα με αυτούς τους ανθρώπους, οποιαδήποτε τέτοιου είδους αντιπαράθεση καταλήγει σε μια βαβούρα και σε μια ανταλλαγή έντονων  διαξιφισμών που τελικά αποβαίνουν μόνο προς όφελος της ΧΑ.

Γιατί, για αυτούς η βαβούρα, ο τσακωμός η ανταλλαγή ακόμα και ύβρεων είναι το μήνυμα, αυτό θέλουν να περάσουν ότι εμείς είμαστε εναντίον όλων και βρίζουμε όλους.»

«Κατά τη γνώμη μου το αντιφασιστικό μέτωπο θα έπρεπε να είναι όσο πλατύτερο γίνεται: Μοναδικό κριτήριο θα έπρεπε να είναι όσοι συμφωνούν ότι αυτό το μόρφωμα δεν μπορεί να είναι εντός του δημοκρατικού πλαισίου, είναι μια εγκληματική συμμορία που πρέπει κάποια στιγμή με βάση τους πολιτικούς συσχετισμούς και την τήρηση των νόμων να βγεί εκτός νόμου, θα έβλεπα όλο αυτό τον κόσμο μέσα. »

«Όμως, υπάρχει ένα λεπτό ζήτημα, μια υποσημείωση θα έλεγα: Ότι προϋπόθεση για να μετάσχει κάποιος σε αυτό το μέτωπο, θα είναι να απορρίψει την περιβόητη θεωρεία των δύο άκρων. Δηλαδή, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι λένε ότι «Ναι βεβαίως κατά της ΧΑ», αλλά υπάρχει και μια δεύτερη φράση που κολλάνε δίπλα σε αυτή, «ναι βεβαίως και προς την άλλη πλευρά, εννοώντας την Αριστερά, θα πρέπει να υπάρξουν ανάλογα μέτρα.»

«Απ’τη στιγμή που συγκρίνεις τη δράση της ΧΑ με την όποια δράση της όποιας Αριστεράς, σημαίνει ότι δίνεις το απόλυτο συγχωροχάρτι στη ΧΑ.

Δεν μπορεί να μετάσχεις σε ένα τέτοιο μέτωπο με αυτόν τον όρο και γι’αυτό λέω ότι όσοι χωρίς υποσημείωση και χωρίς αστερίσκους δέχονται τον τελικό στόχο να τεθεί η ΧΑ εκτός νόμου είναι καλοδεχούμενοι, πρέπει να είναι καλοδεχούμενοι σε αυτό το μέτωπο. Χωρίς όμως αστερίσκους»

Πηγή Left.gr

Advertisements

One response »

  1. Παράθεμα: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ! ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ «ΦΩΤΟ-ΜΟΝΤΑΖ»; | Ftanei_pia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s