Ακατανόητος είστε και φαίνεστε..

Standard

..Και το χρονογράφημα σας,

Στην πλατφόρμα του Συντάγματος στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις

Στην πλατφόρμα του Μετρό Συντάγματος στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις

υγχαρητήρια κ. Πέτρο Μανταίο για το άρθρο σας με τίτλο «Μια απεργία ακατανόητη» που γράψατε στην Εφημ. των Συντακτών 23/1. (ακολουθεί)

Ήρθε γάντι με το τελεσίγραφο του κυβερνητικού Γκαίμπελς που απειλεί τους απεργούς του Μετρό «πως αν δεν συμμορφωθούν μέχρις  αύριο με τις δικαστικές αποφάσεις θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου», που αρχίζουν με επιστράτευση, περνάν από την αργία-μετάταξη,   έως ακόμη τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Φαίνεται δεν αρκούσε η επικοινωνιακή καταιγίδα τρομοκρατίας, λασπολογίας και  συκοφάντησης από την συγκυβέρνηση  και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, που εκτός της διεκδίκησης της αξιοπρέπειας, του δικαιώματος στη ζωή και στις κοινωνικές κατακτήσεις, βαρύνονται και με την ηρωϊκή στάση τους,  που κράτησαν ανοικτούς τους σταθμούς του μετρό κατά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των πλατειών, προπηλακιζόμενοι από ΜΑΤατζήδες και παρακρατικούς κάθε λογής.

Για να έρθετε εσείς, σήμερα στην πιο κρίσιμη ώρα, να τους εγκαλέσετε ότι απεργώντας «δίνουν άλλη μια κλοτσια στο πολίτη», ότι η απεργία τους είναι σαν αυτή που κάνει «ένας πιλότος εν πτήσει»!!, και να καταλήξετε στο ότι:«Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές, στη δημόσια υγεία, στην καθαριότητα, στην εκπαίδευση έχουν, αυτή ειδικά την περίοδο, το μειονέκτημα, λόγω λειτουργήματος, να μην μπορούν να απεργήσουν!(1) Ας βρουν άλλους τρόπους διεκδικήσεων, που να μην έχουν άμεση επίπτωση στη ζωή-και την υγεία των πολιτών.» (δική μας υπογρ.) Χωρίς να κάνετε το κόπο να μας πείτε τι μορφή αγώνα προτείνετε, π.χ. το περιβραχιόνιο με τη λέξη απεργώ των Ιαπώνων εργαζομένων-«απεργών», ή την «απεργία» από ώρας 01-05 π.μ. που δεν έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε κανέναν.

Σταματώ εδώ, σεβόμενος και την ηλικία σας (194x), και τη δική μου, αν και σας περνάω κάποια χρόνια,

κλείνοντας με μία λέξη ΝΤΡΟΠΗ

και μία δήλωση:

«Σταματάω από αναγνώστης της Εφ. των Συντακτών έως ότου απαλειφθεί η ύβρις του σημερινού σας άρθρου».

Δημ. Ζαγορίτης

Συνταξιούχος ΙΚΑ

(1) Αλήθεια οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Τράπεζες, Διϋλιστήρια,Υπουργεία, Σούπερ Μάρκετ, Δικαιοσύνη κ.α. έχουν δικαίωμα να απεργούν και πως θέλετε να το τολμούν;

Και για να έχουμε καλό ρώτημα, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να γνωματεύετε ποιος μπορεί να απεργεί,πως και ποιος όχι;  Να μας τρελάνετε πάτε, στα γεράματα μας;

γραμμες διακοσμητικες κοκκινες 4 από 12

ΧΡΟΝΟ

ΓΡΑΦΗΜΑ

`

Του Πέτρου Μανταίου

`

Μια απεργία  ακατανόητη

πειδή πολλές φoρές, αυτές τις μέρες, διάβασα και άκουσα συνδικαλιστές του μετρό να ζητούν την κατανόηση του κοινού για την παρατεταμένη απεργία του κλάδου τους, η παρατήρηση που έχω να κάνω, ως ένας από τους πολλούς που τους έχει ταλαιπωρήσει αυτή η απεργία, είναι ότι πρόκειται για απεργία ακατανόητη. Οχι πως δεν έχουν οι απεργοί τα δίκια τους ποιός εργαζόμενος, άλλωστε, δεν αδικείται αυτή την περίοδο! Οχι πως η πολιτεία-κυβέρνηση και αρμόδιο υπουργείο έχει κάνει το καλύτερο δυνατόν’ με πρώτο χείρον -και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και παντού τα λεγόμενα «οριζόντια μέτρα». Τα οποία είναι μέτρα «του σωρού», χωρίς επιμέρους απαραίτητες εξειδικεύσεις, μέτρα που μόνον οκνηρές και αδαείς, κυβερνήσεις λαμβάνουν’ αλλά και όμοιες αντιπολιτεύσεις αντιπροτείνουν, όταν και αυτές, για λόγους δημαγωγικής ευκολίας, κινούνται. .. οριζοντίως .:

Η απεργία στο μετρό -και οι συνεπίκουρες κινητοποιήσεις  στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ακατανόητη ακριβώς για τη στιγμή. Στιγμή που κατατίθενται μαζικά πινακίδες Ι.Χ. αυτοκινήτων, που . καθυστερούν -ή δεν πληρώνονται καν τέλη κυκλοφορίας, που μειώνεται ο χρόνος κυκλοφορίας λόγω αυξημένων καυσίμων …

Όταν με τον ηρωϊσμό των εργαζόμενων έγινε το μετρό σταθμός πρώτων βοηθειών των τραυματισμένων από τους πραιτωριανούς στο Σύνταγμα διαδηλωτών.

Δεν γίνεται, mv ίδια στιγμή, ο πολίτης νο. μην μπορεί να πάει στη δουλειά του ή σε μια προσωπική και κοινωνική υποχρέωση ή να επιβαρύνεται με το κόμιστρο του ταξί επί μέρες! Είναι σαν να τρώει άλλη μία «κλοτσιά» στις τόσες που δέχεται τα τελευταία χρόνια. Αυτή μάλιστα του τη δίνουν εργαζόμενοι, με ίδια προβλήματα και ανησυχίες, που όμως μπορούν να του τη δώσουν!

Ε, δεν γίνεται! Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές -όπως και στη δημόσια υγεία, στην καθαριότητα, στην εκπαίδευση έχουν, αυτή ειδικά την περίοδο, το μειονέκτημα, λόγω λειτουργήματος, να μην μπορούν να απεργήσουν! Aς βρουν άλλους τρόπους διεκδικήσεων, που να μην έχουν άμεση επίπτωση στη ζωή-και την υγεία των πολιτών. Δεν απεργεί ένας πιλότος εν πτήσει.

Υ.Γ. Μορφοποίηση δική μας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s