Τα ψεύτικα τα λόγια …

Standard
Πανηγύριζε για την εισδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκλιπαρεί να μπει η Κύπρος στο ...Μνημόνιο

Πανηγύριζε για την εισδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκλιπαρεί να μπει η Κύπρος στο …Μνημόνιο!

Τα ψεύτικα τα λόγια …

«Τα είπα και στον κ. Μπαρόζο και στον κ. Ροµπέι και στον φίλο µου τον κ. Σούλτς: οι πολιτικές που εφαρμόζονται δεν είναι τίποτε άλλο από νεοαποικιακές πολιτικές. Όταν σε βρουν σε αδύνατη θέση, σε βαράνε από πάνω. Και αυτό το θεωρώ, από άποψη αρχής, απαράδεκτο. Πού είναι η αλληλεγγύη της Ένωσης; Η καταπίεση υπάρχει, n κοινωνική αδικία διευρύνεται, πληρώνει το τίµηµα ο απλός άνθρωπος και κάποιοι κερδοσκοπούν. Η Kύπρος νοιώθει κατατρεγμένη, υποχρεωθήκαμε να απευθυνθούμε στον µnχανισµό στήριξης και αντί για στήριξη έχουµε έναν κατατρεγµό. Επικαλούνται ότι n Κύπρος αποτελεί πλuντήριο βρόµικου χρήματος για να µας έχουν στη γωνία και αρνούνται να υπογράψουν µαζί µας ένα µνηµόνιο, το οποίο βεβαίως κανένας δεν µπορεί να χειροκροτήσει».

Τα λόγια αvήκουν στον απερχόµενο πρόεδρο της Κύπρου, Δ. Χριστόφια, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα. Δεν είναι ψέµατα βεβαίως. Τι ανάλογο έχουν τολμήσει ποτέ να αρθρώσουν οι κυβερνητικοί και πολιτειακοί παράγοντες  της δικής µας χώρας; Αλλά προκύπτει ένα «όµως» πηγαίο και … ανυπέρβλητο. Τα λόγια τούτα καρφώνονται στο µυαλό και στην ψυχή όχι κυρίως για το δίκιο τους.

ερωτηματικό πράσινο ανθρωπάκι γκριΚΑΘΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΉ (ΚΑΙ… ΑΠΕΥΚΤΑΙΑ)

Σωστά τώρα τα στηλιτεύεις σύντροφε (ποτέ δεν αποποιήθηκε τηv πολίτικη του ταυτότnτα) Xριστόφια. Όµως; Ποια n ουσία της πολιτικής; Αναλύσεις και διακηρύξεις; Η Κυβερνητική πολιτική, πολύ περισσότερο, πώς εκδnλώνεται; Ως δήλωσn προθέσεων;

Οι οµολογίες αυτές «κλειδώνουν» τελεσίδικα το νεοφιλελεύθερο δρόµο χωρίς καµία εναλλακτική. Πιο εµφατικά, µε αίσθηση του αναπόδραστου ασφυκτική. Όταν σου στρώνει το µονοπάτι τnς καταστροφής µια κυβέρνηση τnς Αριστεράς.

Τι είναι πιο κυνικό και απεχθές; Ένας Πάγκαλος που σου πετάει στα µούτρα πως το Μνημόνιο θα έπρεπε να το εφεύρουµε, ένας Στουρνάρας που το βαφτίζει σωτηρία ή ένας κουμουνιστής πρόεδρος που το ανάγγειλε µε δάκρυα και τώρα οικτίρει δημοσίως τη χώρα του, που έχει µετατραπεί σε θύµα εκβιασµού και λάφυρο των µεγάλων δυνάµεων τnς Ε.Ε. και όχι µόνο;

Ρητορικό το ερώτηµα. Η Κύπρος ως «θαυµατάκι» δίπλα σε µια ιρλανδία και µία πορτογαλία πανηγύρισε την «άξια» εισδοχή τnς στο κλαµπ του ευρώ. Τώρα εκλιπαρεί (µέσω µίας κυβέρνησης τnς Αριστεράς, µάλιστα) για µία θέση στο εφιαλτικό καθαρτήριο των µνηµονίων.

Η αριστερή κυβερνητική θητεία τι σηματοδότησε ως αναπτυξιακό µοντέλο και αξιακό πρότυπο για την κοινωνία; Μοιραία παραδίδει σε µια πρόθυµη για νέες επικίνδυνες «περιπέτειες» κραυγαλέα Δεξιά. Οι ξένοι «φίλοι» και εχθροί το περιµένουν πώς και πως.

Ναι µεν, καλώς τα είπες πρόεδρε Χριστόφια, αλλά … δεν! Δεν έχεις πια καµία σχέση όχι µε την Αριστερά µόνο, αλλά ούτε καν µε την πολιτική …

Θητεία Τυµβωρύχου

εκτελεί n «σειρά» του ’69

Από εφ. δρόμος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16/2/2013

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s