…Ο Σαμαράς κυβερνά, ούτε ο Τσίπρας, ούτε η Παπαρήγα…

Standard

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Ποιός προβοκάτορας;

Από Βαθύ Κόκκινο

Επειδή ακόμη κάποιοι διατηρούν επιφυλάξεις για τους προβοκάτορες της ΕΛΑΣ, ας δουν κι αυτή τη φωτογραφία. Οποία σύμπτωσις, ματατζήδες και προβοκάτορες ψωνίζουν από το ίδιο μαγαζί ή μήπως τα χορηγεί η υπηρεσία;(1)

Επειδή ακόμη κάποιοι διατηρούν επιφυλάξεις για τους προβοκάτορες της ΕΛΑΣ, ας δουν κι αυτή τη φωτογραφία. Οποία σύμπτωσις, ματατζήδες και προβοκάτορες ψωνίζουν από το ίδιο μαγαζί ή μήπως τα χορηγεί η υπηρεσία;(1)

-Προβοκάτορα! -Σταλινικέ! -Ρεφορμιστή! -Παλαιολιθικέ! -Οπορτουνιστή!… Μπορούμε σύντροφοι, να συνεχίσουμε αυτό το «διάλογο». Να ρίχνουμε πυρά μεταξύ μας και να αφήσουμε τους φασίστες και το σαμαρά να κάνει «ήσυχα τη δουλειά του». Να μας γδέρνει ζωντανούς.
`
Σκοπός μου είναι να κάνω μια καλόπιστη κριτική, όπως αισθάνομαι για κάποια πράγματα. Αν τυχόν λοιπόν προσβάλλω κάποιον ή κάποια, σας ζητώ προκαταβολικά συγνώμη, αφού δεν είναι αυτός ο στόχος μου.
`
Να σας περιγράψω λίγο κάτι: Είμαι σ’ ένα υπολογιστή ενός μικρού διαμερίσματος μιας παλαιάς πολυκατοικίας, έχω ευτυχώς ακόμα ρεύμα και νερό, η θερμοκρασία δε του δωματίου είναι αυτή τη στιγμή γύρω στους 10 βαθμούς, λίγο περισσότερο  απ όσο κάνει έξω. Είμαι άνεργος και κάνω δουλειές του ποδαριού όποτε τύχει,  (όλο και σπανιότερα) ανασφάλιστος φυσικά, πάνω 3 χρόνια. Για την ακρίβεια, από την Φλεβάρη του 2009 όταν έχασα τη δουλειά μου, εξ αιτίας της «σωτηρίας» της παρτίδος από το ΓΑΠ.
`
Ευτυχώς δεν είμαι άστεγος και δεν έχω ακόμη φτάσει στο σημείο να ψάχνω στα σκουπίδια, όπως χιλιάδες συνάνθρωποί μου. Πιστεύω ότι η Αριστερά είναι η ελπίδα μου για μια καλύτερη ζωή.
`
Τη δεξιά πολιτική την κατάλαβα πολύ καλά. Τη βία τη βλέπω καθημερινά. Στο χαζοκούτι, όπου με βρίζουν κι από πάνω τα φερέφωνα, που παίρνουν 700.000€ το χρόνο, για να λεν προπαγάνδα της κακιάς ώρας. Στο δρόμο, όταν συμμετέχω σε πορείες,τσιπρας ή όταν πηγαίνω να δω ένα ανιψάκι μου στην παρέλαση. Στις ουρές στις Υπηρεσίες που είναι σαν να με βάζει τιμωρία ο δάσκαλος, τόσες ώρες ορθοστασία. Πάλι καλά που δε μας βάζουν να καθόμαστε και στο ένα πόδι…
`
Έχω επίσης άρρωστο ηλικιωμένο άνθρωπο, τραβολογιέμαι μήνες από εδώ κι από κει σε γιατρούς κλπ σε ένα σύστημα Υγείας, που δεν είναι απλά άρρωστο, αλλά στο κρεβάτι του νεκροτομείου.
`
Τα ξέρετε, περνάτε οι περισσότεροι τα ίδια και χειρότερα. Ούτε τα λέω για βοήθεια. Δεν θέλω. Η μόνη ουσιαστική βοήθεια, θα ήταν να αλλάξει αυτό το κ@λοσύστημα, που εκμεταλλεύεται στους αδύναμους και ταΐζει τους κηφήνες. Αλλά πως θα αλλάξει σύντροφοι; Έτσι;
`
Η κριτική μεταξύ μας, όταν είναι καλόπιστη είναι παράγοντας δύναμης και προόδου. Προϋποθέτει σεβασμό, προτάσεις που κάνουν πιο αποτελεσματικό τον αγώνα, τον κοινό μας αγώνα. Τέτοια κριτική είναι όχι απλά καλοδεχούμενη, αλλά απαραίτητη κι επιθυμητή.
`
Στον αντίποδα βρίσκεται η στείρα αντιπαράθεση, η προσπάθεια χτυπημάτων, τα ανούσια συνθήματα κατά «αντιπάλων», που κανονικά έπρεπε να είναι σύμμαχοι, που οδηγούν στον αποπροσανατολισμό και σε ένα είδος εσωστρέφειας της Αριστεράς. Ρίχνουν άθελα μας, νερό στο μύλο του σαμαρά, που έχει βάλει σκοπό να λιώσει όλους μας.
Μάλιστα στην πιο κρίσιμη και ιστορική στιγμή της νεότερης Ιστορίας. Όταν ο καπιταλισμός δείχνει το αποκρουστικό πραγματικό του πρόσωπο. Όταν ο κόσμος κάνει εμετό μόνο που βλέπει τις μουτσούνες των καλικατζάρων που κυβερνάν.
`
Σύντροφοι, όταν το μόνο που ακούω είναι νέα μέτρα, θεωρώ χρήσιμη μεν, αλλά κάπως «εκτός χρόνου» τη συζήτηση για το ένα ή το άλλο θέμα που απασχολεί την Αριστερά εδώ και δεκαετίες, πχ τι έγινε το 1989, ή τι έγινε με το Ζαχαριάδη κλπ.
`
Σήμερα δεν έχω μια, θα πάω σε συγγενή για φαΐ (είμαι «τυχερός»), λέτε να καίγομαι ΤΩΡΑ, τι έγινε το 1945, ή το 1965, ή το 1968, ή το 1989; Ναι είναι σημαντικότατα θέματα. Και φυσικά έχω γνώμη. Αλλά είμαστε στο 2013.
`
Με ενδιαφέρει πρωτίστως οι πολιτικές προτάσεις και λύσεις που προτείνετε στα σημερινά προβλήματα. Επιπλέον κυβερνά ο Σαμαράς, ούτε ο Τσίπρας, ούτε η Παπαρήγα. Όταν με το καλό κυβερνήσουν αυτοί, πρώτος εγώ θα κάνω την κριτική μου. Αλλά τώρα με ενδιαφέρει αυτό που ήδη γίνεται, όχι υποθέσεις.
`
Κάτι ακόμα. Για τη λέξη προβοκάτσια. Σιχαίνομαι τη βία. Όμως βία ασκείται σήμερα συστηματικά από την εξουσία. Εγώ τι να κάνω; Να κάτσω να τις φάω, για να μη με πουν προβοκάτορα;
`
Πάω να διαδηλώσω ήσυχα, χωρίς καμία πρόθεση επεισοδίων και μου ρίχνουν χημικά. Κυκλοφορώ στο δρόμο και με ψαχουλεύουν, έτσι επειδή δεν αρέσω στον τάδε μπάτσο. Δεν βρίσκουν βέβαια τίποτα, ούτε νυχοκόπτη, αλλά πως νομίζεις ότι αισθάνομαι;
`
Πήγε το ΠΑΜΕ τις προάλλες. Τους δείρανε, τους συλλάβανε και έπειτα τα κανάλια κατασκεύασαν με χάλια τρόπο, την αφορμή. Κάνανε εκεί, ενέργειες που δεν βοήθησαν το λαϊκό κίνημα; Φυσικά όχι.
`
– Μα, λεν οι σύντροφοι, βρίσκουν αφορμή για καταστολή. Ακούτε: Ο μπάτσος για να καταστείλει δεν θέλει αφορμή. Θέλει εντολή.
`
Ποια ήταν η αφορμή για να μπουκάρουν στους αυτόδιαχειριζόμενους χώρους, τις καταλήψεις; Απλά τους ενοχλούσε και μόνο η ύπαρξή τους.
`
Πέθαναν άνθρωποι από χημικά. Πείτε μου ποιοι τιμωρήθηκαν. Ένα όνομα.
Λέτε, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ,  ότι καταδικάζετε την Αντίσταση στις Σκουριές. Σ’ αυτό βρίσκατε να συμφωνήσετε, έτσι;
`
Ο Μπόμπολας καταστρέφει συστηματικά τον τόπο. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι άλυτο πρόβλημα έχει με τα ωραία δάση και τόπια. Πρώτα η Κερατέα, μετά η Χαλκιδική. Να το κοιτάξει αυτό, δεν είναι καλό… Πάντως δηλητηριάζει το νερό της περιοχής και καταστρέφει ένα από τα πιο ωραία δάση, με ανυπολόγιστη ζημιά και στην Υγεία των κατοίκων, αλλά και τον τουρισμό.
`
Γιατί περισσότερα θα πάρει το κράτος από τον τουρισμό, παρά από την εταιρεία που βρήκε ήδη παραθυράκια, όχι απλά να μην πληρώσει, ή να δώσει ψίχουλα, αλλά να πάρει κι από πάνω! Δείτε στα περί «επενδύσεων» τι γίνεται και θα καταλάβετε.
`
Έκαναν παρανομία. Και αυτό που φωνάζουμε το Νόμος είναι το δίκιο του…; Ποιανού του Μπόμπολα; Τι κάνεις όταν είναι η ζωή σου σε κίνδυνο, καταστρέφεται ότι αγαπάς κι ο νόμος σε αδικεί; Έλα μου ντε…
`
Έπιασαν κι ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον παν για ηθική αυτουργία. Τσάμπα λοιπόν η δήλωση κοινωνικών φρονημάτων. Θα κάνουν την προπαγάνδα ούτως η άλλως. Για αυτό που έγινε υπεύθυνη είναι η βία της εταιρίας με τις πλάτες τις κυβέρνησης.
`
Αυτοί που χτυπήθηκαν, που είδαν τη ζωή τους να γίνεται κόλαση δεν καταλαβαίνουν από ευγένειες. Ευγένειες τέλος. Όσο ήταν ευγενικοί τους ρήμαξαν. Τουλάχιστον τώρα του στοίχισε και κάτι του Μπόμπολα. Ασχολήθηκαν και τα ΜΜΕ, που δεν έβλεπαν πριν το ξύλο.
`
Όπως ακριβώς στην Κερατέα. Μέχρι να τσιμεντάρουν τις εφορίες και να οργώσουν το δρόμο, τα κανάλια δεν έβλεπαν …  Μετά τσίριζαν για τα λεφτά που έχανε ο Μπόμπολας, αλλά στο τέλος το βούλωσαν. Αλήθεια, μας έλεγαν ότι αν δεν γίνονταν χωματερή η Κερατέα, θα γινόταν η συντέλεια… Λοιπόν έγινε;   
`
Αλέξη με την ευκαιρία να στα ψάλλω, αν και σ’ αγαπάω πολύ. Λες παραμονή στην ΕΕ. Λες δηλαδή ότι η ΕΕ είναι «καλό». Η ΕΕ μας έβαλε στο Μνημόνιο. Δεν μας υποχρεώνουν να φύγουμε, αλλά στην ΕΟΚ μας έβαλε η ΝΔ. Που το πάω; Ότι, αν παραδεχτείς αυτό, «η καλή ΕΕ», θα πρέπει να πεις και καλή τη ΝΔ, που μας έβαλε, όπως και το ότι το Μνημόνιο, που η ίδια η ΕΕ μας επιβάλει είναι κι αυτό «καλό». Πρόσεχε τώρα που βγαίνεις…
`
Μια συμβουλή, δεν ξέρω από πολιτική, μπορεί και να λαθεύω. Απ ότι ακούω, ο κόσμος σε τίμησε με 27% ελπίζοντας να αλλάξει η πολιτική, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν του άρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε άλλον. Μην κοιτάς να ικανοποιήσεις όσους δεν σε ψήφισαν, κοίτα να επιβεβαιώσεις όσους σε ψήφισαν. Οι υπόλοιποι θα έρθουν μαζί σου, μην αγχώνεσαι.
`
Άσε το Ζαχαριάδη κι ασχολήσου με το σαμαρά. Α και παρεμπιπτόντως, το «Σταλινικός» για μένα είναι τιμή. Αν δεν ήταν ο Στάλιν και το Στάλινγκραντ θα είχαμε Μνημόνιο από 1945… Ασχολήσου με τα σύμβολα της δεξιάς, τον Αδόλφο πχ, και μη βγάζεις τα μάτια σου με τα χέρια σου.
`
Αλέκα, δε θα το πιστέψεις. Αλλά Αριστεροί είναι κι άλλοι. Στ’ ορκίζομαι. Και μάλιστα κάνουν και καλόν αγώνα. Μπορεί να μην έχουν την πείρα του ΚΚΕ, που δικαιώθηκε σε ΟΛΑ, όσα έλεγε, αλλά οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε τουλάχιστο μια καλή πρόθεση, κι όχι να τους πικραίνουμε. Συμπαράσταση πρώτα, κριτική μετά… 
`
Βεβαίως κι έχει δίκιο το ΚΚΕ σε πάρα πολλά, ειδικά στην πολιτική. Ο τρόπος όμως που το δείχνει, όσον αφορά τους υπόλοιπους Αριστερούς, προκαλεί. Δεν είναι ρεφορμιστές κι οπορτουνιστές όλοι αυτοί που αγωνίζονται, έστω άτσαλα, έστω με τον τρόπο που διαφωνεί το ΚΚΕ. Αλίμονο μας αν ήταν όλοι αυτοί προβοκάτορες…
`
Μην ακυρώνετε με λεκτικές υπερβολές τα καλά που έχετε κάνει και τους καλούς αγώνες που δώσατε.
`
Σκληρά λόγια έτσι; Ζητώ και πάλι συγνώμη. Σας εμπιστεύομαι όμως. Παρόλες τις επιμέρους ατέλειες, πιστεύω ότι θα βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να αλλάξετε μαζί τον κόσμο. Και αυτό το περιμένω με ανυπομονησία…
`

Αναρτήθηκε από mitsos175 στις 8:13 π.μ.

(1) http://navarhida.blogspot.gr/2012/02/blog-post_30.html

Υ.Γ. Τίτλος και 3 φωτό δικά μας

Advertisements

One response »

 1. Η Ενότητα και η συνεργασία απαιτεί αντικειμενική εκτίμηση των γεγονότων. Π.χ
  1. «Λέτε, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι καταδικάζετε την Αντίσταση στις Σκουριές. Σ’ αυτό βρίσκατε να συμφωνήσετε, έτσι;»
  – Ουδέποτε καταδίκασαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ την αντίσταση στις Σκουριές. Αντίθετα πρωτοστατούν. Για τις τυφλές ατομικές ενέργειες που ενοχοποιούν την αντίσταση των κατοίκων έκαναν λόγο.

  2. «Αλέξη με την ευκαιρία να στα ψάλλω, αν και σ’ αγαπάω πολύ. Λες παραμονή στην ΕΕ. Λες δηλαδή ότι η ΕΕ είναι «καλό»»
  – Ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η Ε.Ε. είναι «καλό». Η Ε.Ε. είναι το πολιτικό εποικοδόμημα της ευρωπαικής οικονομικής ολοκλήρωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφές πρόγραμμα (όπως και το Κόμμα της Ευρωπαικής Αριστεράς) για άλλη Ευρώπη της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών

  3. «Α και παρεμπιπτόντως, το «Σταλινικός» για μένα είναι τιμή»
  – Για τον ΣΥΡΙΖΑ το «Σταλινικός» είναι η ιστορική ύβρις στο σώμα της παγκόσμιας αριστεράς. Στο Στάλινγκραντ τους χιτελρικούς σταμάτησε η αυτοθυσία του σοβιετικού λαού

  4. «Απ ότι ακούω, ο κόσμος σε τίμησε με 27% ελπίζοντας να αλλάξει η πολιτική, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν του άρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε άλλον. Μην κοιτάς να ικανοποιήσεις όσους δεν σε ψήφισαν, κοίτα να επιβεβαιώσεις όσους σε ψήφισαν. Οι υπόλοιποι θα έρθουν μαζί σου, μην αγχώνεσαι»

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να ικανοποιήσει. Έχει πρόγραμμα με το οποίο ενδιαφέρεται να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους για να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση. Τον Ιούνιο του 2012 η ιστορικά διαμορφωμένη αριστερά στην Ελλάδα (αυτή που βγήκε από τη «μήτρα» του ΚΚΕ , του ΕΑΜ και της ΕΔΑ) πήρε στις εκλογές περίπου 38%. Αλλά κυβέρνηση δεν έκανε γιατί οι άλλες, πλην του ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε κυβέρνηση της αριστεράς, δυνάμεις έκλεισαν τα αυτιά τους στην προσταγή της ιστορίας και τις κραυγές των εργαζόμενων.
  Πριν ζητήσουμε τα ρέστα, καλό θα είναι να κοιτάμε αν αυτά που έχουμε βάλει στο ταμείο επαρκούν.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s