Απολύσεις και στις ΔΕΚΟ. Καταργούν Σύνταγμα, Νόμους, Κανονισμούς τα πάντα..

Standard

Διώχνουν κόσμο και από τις ΔΕΚΟ που θα ιδιωτικοποιηθούν

Περίληψη: (….)Χιλιάδες θέσεις εργασίας σχεδιάζεται να καταργηθούν σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, στις ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ, τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, στους οργανισμούς μικρότερων λιμανιών, στα ΕΛΠΕ, τη ΛΑΡΚΟ και στα περιφερειακά αεροδρόμια. Οι υπάλληλοι θα απομακρυνθούν με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.(….)

-Προκειμένου να γίνουν ελκυστικότερες για επενδυτές.

-Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις*

`

Σημείωση Ftanei_pia: Στην επερχόμενη καταστροφή τι κάνουν τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, οι παρατάξεις, οι συνδικαλιστές; τι  περιμένουν, και σε τι θαύμα ελπίζουν, που θα αποτρέψει τον όλεθρο των απολύσεων πούρχεται ολοταχώς;

Αντί να κινητοποιηθούν και να ξεσηκώσουν το προσωπικό, αντί να συνεργαστούν με τις άλλες ΔΕΚΟ και να απαιτήσουν απ’τους βολεμένους εργατοπατέρες  της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να πάρουν θέση,

αντί σε διαφορετική περίπτωση (το πιθανότερο) να συνεργαστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν όπως παληότερα συσπειρώσεις μεταξύ τους, και ένα αγωνιστικό μέτωποι αντίστασης και ανατροπής των εγκληματικών μνημονίων της τρικομματικής συμμορίας.

αντί να συναισθανθούν το βάρος της ευθύνης που φέρνουν απέναντι στον  κόσμο που παρασύρθηκε και τους εμπιστεύθηκε (που δεν απαλλάσεται των ευθυνών του..), αλλά και στις οικογένειες τους, που σύντομα θα βρεθούν σε δεινή θέση, μιά και το «λεπίδι» της απόλυσης δεν πρόκειται να το γλυτώσουν όλες  οι κουστωδίες εργατοπατέρων και παρατρεχάμενων,

Αντί λοιπόν να κάνουν το αυτονόητο και να κηρύξουν την ΕΥΔΑΠ  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κυριολεκτικά πολέμου κεφάλαιου-εργασίας, γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν το καταλαβαίνουν;

είναι θλιβερό να παρακολουθεί κανείς την απάθεια και τον εφησυχασμό συνολικά του συνδ. κινήματος της ΕΥΔΑΠ, στα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν, που σφαγιάζονται ότι πολυτιμότερο διαθέτουν οι εργαζόμενοι, (εργασία, αποδοχές, σύνταξη, περίθαλψη),

και το τραγικότερο να ασχολούνται στις αναρτήσεις των blog με το «ποιά μέρα θάναι αργία», το «πότε θα γίνουν εκλογές στον α΄σύλλογο»,  ή  για το.. τι θα έκανε η χ΄συναδέλφισσα  αν…. ήταν εκλεγμένη στην ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ»…(1)

Σας εξορκίζουμε συνάδελφοι συνδικαλιστές,

όσο υπάρχει (;) ακόμα χρόνος,  συνέλθετε,  ιδίως οι αριστερής προέλευσης,  και καταλάβετε πως οι εκλογές δεν είναι πανάκεια σε μιά ισοπεδωμένη χώρα και ακόμη πως επωμίζεστε ιστορικές ευθύνες αν δεν ξεσηκωθεί ο κόσμος να τους ανατρέψει, γιατί ούτε σε πεντήντα χρόνια δεν πρόκειται να σηκώσουν  κεφάλι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι στον νεοφιλελεύθερο παγετώνα που επελαύνει ολοταχώς.

Εκ της θέσεως σας, δεν έχετε το δικαίωμα να επιτρέψετε να γυρίσουν 127 χρόνια πίσω, οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας , σε αυτά που υπήρχαν στο ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886.

ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ!

—————————————————————————————————-

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ SOFOCLEOUS.GR

έσα στην «αναμπουμπούλα» που  έχει προκληθεί με τις  απολύσεις «επίορκων», συμβασιούχων ΝΠΙΔ που κλείνουν και άλλων εργαζομένων του δημόσιου τομέα, η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία να βάλει «μαχαίρι» και στις υπό ιδιωτικοποίηση κρατικές επιχειρήσεις, διώχνονας χιλιάδες υπαλλήλους τους, ώστε να περιορισθούν οι μισθολογικές δαπάνες και να γίνουν ελκυστικότερες για ιδιώτες επενδυτές.

Όπως έχει αποκαλύψει το Sofokleousin.gr από τον Οκτώριο του 2011 και επαναφέραμε πολλές φορές έκ τοτε οι αποφάσεις ήταν ειλημμένες από καιρό και οι καθυστερήσεις αποσκοπούσαν στην προετοιμασία του εδάφους.

Χιλιάδες θέσεις εργασίας σχεδιάζεται να καταργηθούν σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, στις ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ, τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, στους οργανισμούς μικρότερων λιμανιών, στα ΕΛΠΕ, τη ΛΑΡΚΟ και στα περιφερειακά αεροδρόμια. Οι υπάλληλοι θα απομακρυνθούν με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, θα καταργηθούν όχι μόνον  οργανικές θέσεις, αλλά ολόκληρες διοικητικές μονάδες σε ΔΕΚΟ και τμήματα εργασιών στις εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα που βρίσκονται υπό ιδιωτικοποίηση. «Σφαγή» θα γίνει στις βοηθητικές θέσεις (καθαρίστριες, κλητήρες κλπ) και σε τομείς εργασιών που μπορούν να αντεθούν σε εξωτερικούς εργολάβους.

Το σχέδιο μαζικών απολύσεων στις ΔΕΚΟ δεν έχει σχέση με τις απαιτήσεις της τρόικας για δραστική μείωση του αριθμού εργαζομένων στο Δημόσιο.  Προωθείται με κυβερνητική πρωτοβουλία, ώστε οι κρατικές επιχειρήσεις να δοθούν με το λιγότερο δυνατό προσωπικό σε ιδιώτες, ώστε να έχουν χαμηλό λειτουργικό κόστος και οι νέοι ιδιοκτήτες να μη βρεθούν στη «δυσάρεστη» θέση να κάνουν απολύσεις.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι καθώς η κοινωνία, τα συνδικάτα και τα κόμματα έχουν ήδη εξοικειωθεί με την ιδέα των μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο, μπορεί  τώρα να προχωρήσει χωρίς επιπλέον πολιτικό κόστος και σε «εκκαθαρίσεις» προσωπικού στις ΔΕΚΟ, τις οποίες προτείνουν μετ’ επιτάσεως οι σύμβουλοι ιδιωτικοποίησης.

Οι αποφάσεις για κατάργηση διοικητικών μονάδων, οργανικών θέσεων και ειδικοτήτων σε φορείς-επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό ιδιωτικοποίηση, θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, μαζί με τη λίστα των ΝΠΙΔ που θα κλείσουν.

—————————————————————————————————-

(1) Olga
«Εγώ πάντως αν ήμουν εκλεγμένη στην ΟΜΕ και διάβαζα το παρακάτω θα τα έκανα όλα λίμπα «Η κυβέρνηση εκτιμά ότι καθώς η κοινωνία, τα συνδικάτα και τα κόμματα έχουν ήδη εξοικειωθεί με την ιδέα των μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο, μπορεί τώρα να προχωρήσει χωρίς επιπλέον πολιτικό κόστος και σε «εκκαθαρίσεις» προσωπικού στις ΔΕΚΟ, τις οποίες προτείνουν μετ’ επιτάσεως οι σύμβουλοι ιδιωτικοποίησης.» Άκου εκεί τα συνδικάτα έχουν εξοικειωθεί με την ιδέα!!! Τους χρειάζεται μάλλον μια δυναμική κινητοποίηση για να σου πω εγώ ποιος έχει εξοικειωθεί και ποιος όχι».
(Από το blog του Συλλ. ΕργαζομένωνΕΥΔΑΠ)
*Πηγή: Sofokleousin.gr
Advertisements

2 responses »

 1. Είδα κι εσένα τι έκανες όταν ήσουν εργαζόμενος και συνδικαλιστής. Αλλά έτσι είναι μόλις γερνάτε και αισθάνεστε το τέλος να ερχεται γίνεστε βασιλικότεροι του βασιλέως. Σαν τις γυναίκες που μολις γεράσουν τρέχουν από εκκλησία σε εκκλησία για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους. Αντε βρες καμία γωνία να αράξεις κι άσε μας ήσυχους, συγχώρεση εμείς για το πως καταντήσατε το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα σας δώσουμε.

  Μου αρέσει!

  • Ευχόμαστε καλή βδομάδα των παθών και καλή ανάσταση συνάδελφε,

   Δημοσιεύεται το αχαρακτήριστου περιεχομένου και επιπέδου σχόλιο σας επειδή «καθαρός ουρανός αστραπή δεν φοβάται».

   Αν και λυπάμαι βαθύτατα που με τέτοιες λογικές φτάσαμε στο κατάντημα, χωρίς αντίσταση:
   να συντρίβεται η Ελλάδα,
   να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας 3.800.000 συνάνθρωποι μας,
   να αυτοκτονούν κατά χιλιάδες,
   να μας κλέβουν τις δουλειές, το μισθό, τη σύνταξη, τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας,
   να καταδικάζουν τους μεγαλύτερους στο θάνατο και τη νέα γενιά στην ανεργία,
   να διώχνουν τα παιδιά μας στα ξένα, όταν δεν τα σπρώχνουν στα ναρκωτικά,

   Και είναι θλιβερό να υπάρχουν εργαζόμενοι, που αντί να στραφούν και να αγωνιστούν εναντίον των υπαίτιων της συντριβής, να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και να επιτίθενται σε όσους τολμούν να υψώσουν φωνή και ανάστημα και να καλέσουν σε αγώνα και αντίσταση.

   Έτσι όμως ήταν πάντα, αφού ποτέ δεν έλειψε η πέμπτη φάλαγγα και οι εφιάλτες στην εργατική τάξη.

   Και επειδή, ίσως λόγω ηλικίας, δεν καταλαβαίνω τι σας ενόχλησε στο άρθρο μου, σας παρακαλώ πολύ ενημερώσετε σχετικά τους αναγνώστες του blog, ώστε να μάθουν «τα κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα», που “διαθέτετε”.

   Τέλος για το τι έκανα όταν ήμουν εργαζόμενος και συνδικαλιστής και για το δρόμο που πορεύομαι, αν και λίγους ενδιαφέρει, κρίνεται και αξιολογείται από τους γνωρίζοντες π.χ. καταμετρητές ή από όσους θέλουν να μάθουν και δεν υπάρχει λόγος παραπάνω αναφοράς.

   Μαζύ με τα σχετικό βίντεο-αφιέρωση, ΕΔΩ , ΕΔΩ και ΕΔΩ σας διαβεβαιώνω πως το δρόμο του αγώνα που πριν 48 χρόνια ξεκινήσαμε, δεν θα τον ανακόψουμε, όσο οι δυνάμεις μας το επιτρέπουν, όσες επιθέσεις και ύβρεις και αν δεχθούμε.
   Γιατί η γενιά του ΄40 εκτός των άλλων διαθέτει πολύ σκληρά κόκκαλα, που δεν πρόκειται να κάμψουν ποτέ και κανένας chaos.

   Y.Γ. Έστω όμως και μία φορά, θα προσφέρετε στους αναγνώστες του blog και ένα σχόλιο που θα περιέχει μια πρόταση, μια συγκροτημένη σκέψη, τέλος πάντων, για το τι κάνουμε για να φύγει ο βραχνάς αυτός, που πνίγει όλους τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ και γενικότερα;

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s