Μίζες σε Πασόκους και Νεοδημοκράτες υπουργούς (Βίντεο)

Standard

1

ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ,  ΑΚΟΜΑ ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ.

ΙΔΙΩΣ ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ-ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ.

ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΜΠΑΖΟΥΝ ΟΤΙ

«ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΥΣ

ΑΝΤΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ!»  εδω

Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Λογικά τα όσα ακούγονται στο βίντεο που παραθέτουμε δεν πρέπει να εντυπωσιάσουν κανέναν και σίγουρα τους αναγνώστες του μπλοκ μας. Κι αυτό γατί όσα παρουσιάζονται στο βίντεο δεν είναι τίποτα άλλο παρά η λειτουργία του καπιταλισμού, ενός συστήματος στο οποίο οι διαφθορά και οι μίζες είναι βασικό χαρακτηριστικό του.
`
Στην προκειμένη περίπτωση ένας οδηγός που εκτελούσε και καθήκοντα σωματοφύλακα ενός καπιταλιστή ο οποίος νταλαβεριζόταν με δημόσια έργα –για δικούς του λόγους τους οποίους μας τους αναφέρει στο βίντεο- καταγγέλλει δημόσια τις μίζες που έδινε σε Πασόκους και Νεοδημοκράτες, «αρμόδιους» υπουργούς ώστε τα αφεντικά του να θησαυρίζουν κλέβοντας δημόσιο χρήμα.
`
Αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αντίληψη για να καταλάβει κανείς σε ποιον «εθνικό εργολάβο» αναφέρεται, και το ποιοι είναι οι μιζαδόροι υπουργοί, για ευνόητους λόγους αποφεύγουμε να αναφέρουμε ονόματα.
`
Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα οι μίζες που τσέπωσαν Πασοκικά και Νεοδημοκρατικά λαμόγια ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ. Οσο για το ότι αυτή η υπόθεση θα πάει στην δικαιοσύνη, όπως ακούμε, το μόνο που μπορεί να σχολιάσουμε είναι: «τώρα πιάσαμε τα λεφτά μας».
`
δ`
Πέντε υπουργοί στα σημαντικότερα υπουργεία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν οι παραλήπτες βαλιτσών με δεσμίδες χαρτονομισμάτων των εκατό ευρώ ,επιταγών της τάξης των 400.000 ευρώ ακόμη και ολοκαίνουργο SUV τύπου RAV μάρκας TOYOTA. Οι πέντε υπουργοί υπηρετούσαν μεταξύ του 1999 και του 2008 στα υπουργεία Μεταφορών, ΠΕΧΩΔΕ, Άμυνας και Εργασίας.Μεταξύ των Υπουργών συμπεριλαμβάνεται και μία γυναίκα. Τρεις ανήκαν στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και δύο σε αυτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι πέντε αυτοί υπουργοί συνολικά εισέπραξαν παρανόμως μέσω διανομέα που εκτελούσε εντολές προέδρου μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, εκατομμύρια ευρώ. Ορισμένοι από αυτούς παρέλαβαν βαλίτσες με ρευστό μία και δύο φορές, αλλά και επιταγές. Οι επιταγές ήταν «εμού του ιδίου».Ένας εξ αυτών παρέλαβε κάτω από το υπουργείο του και το περίφημο ασημί SUV που μόλις είχε εκτελωνιστεί και είχε ακόμη τα γνωστά διαφανή πλαστικά καλύμματα στα καθίσματα. Αντέδρασε μάλιστα με επιφωνήματα χαράς, όταν αντίκρισε το αυτοκίνητο παρκαρισμένο.Σε μία άλλη περίπτωση, η γραμματέας του υπουργού παρέλαβε τη βαλίτσα με τα χαρτονομίσματα πρωτοκολλώντας την ως αντικείμενο.Σε άλλο περιστατικό, στο υπουργείο Άμυνας, τη βαλίτσα παρέλαβε ένας ανώτερος αξιωματικός με «χρυσά γαλόνια» για να την επιδώσει στον υπουργό του.Αυτά και πολλά άλλα περιέγραψε ο Δημήτρης, ο άνθρωπος που κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου «μοίραζε» τις μίζες στους αρμόδιους υπουργούς που διαφέντευαν τα μεγάλα κατασκευαστικά κέντρα. Ο ίδιος σε κάποια στιγμή αδυναμίας, είπε στον προϊστάμενο του πως «θα τον πάει στον Τριανταφυλλόπουλο».Έκτοτε, η ζωή του μετατράπηκε σε κόλαση. Απειλήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και σύρθηκε στα δικαστήρια με κατασκευασμένες κατηγορίες. Συνελήφθη από την Αστυνομία και ξυλοκοπήθηκε για παραδειγματισμό ακόμη και από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ..Τον προειδοποίησαν πως θα πληρώσει με τη ζωή του την αποκοτιά του να σκεφτεί και μόνον να καταφύγει στον Τριανταφυλλόπουλο. Του έσπασαν το σπίτι για να ανακαλύψουν στοιχεία που ενδεχομένως να είχε κρύψει. Του έσπασαν τρεις φορές το αυτοκίνητο για τον ίδιο λόγο. Τον ξυλοκόπησαν μπράβοι, κοινοί ποινικοί του υποκόσμου. Τέλος, τον εξεδίωξαν από την εργασία του και φρόντισαν να εκδιωχθεί και από άλλη εργασία την οποία βρήκε.
`
Ο Δημήτρης ωστόσο ήταν και είναι μεθοδικός. Κράτησε τα στοιχεία, κατέγραψε συνομιλίες, διατηρούσε ημερολόγιο. Σε αυτές τις σελίδες είναι καταγεγραμμένες οι εγκληματικές πράξεις του αφεντικού του, μεγαλοκατασκευαστή, αλλά και των άλλων τριών μεγαλοκατασκευαστών, διότι η διανομή της μίζας σε υπουργούς ήταν μία συλλογική ενέργεια. Το «κονκλάβιο» συνεδρίαζε και αποφάσιζε τα ποσά που θα διανεμηθούν στα υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες.Οι καταγγελίες του Δημήτρη θα πάρουν το δρόμο για τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη πολύ σύντομα. Μέχρι τότε, η δημοσιογραφική έρευνα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου απλώς ανοίγει το δρόμο προκειμένου δικαστές και δημόσιοι λειτουργοί να συνειδητοποιήσουν πως οι ημέρες που οι «νταβατζήδες» μεσουρανούσαν έχουν παρέλθει.Παρακολουθήστε με προσοχή την πρώτη συνέντευξη με τον Δημήτρη στην εκπομπή «Ζούγκλα» της Πέμπτης 16 Μαΐου. Είναι μία πρώτη δόση με νεότερα στοιχεία που καθορίζουν το πλαίσιο του «μεγάλου λαδώματος». Ταυτόχρονα περιγράφεται με γλαφυρότητα η αλαζονεία και η αίσθηση του απυρόβλητου, η οποία διακατείχε αυτούς του υπουργούς αλλά και αυτούς του επιχειρηματίες οι οποίοι δρούσαν ένθεν και ένθεν χωρίς προφυλάξεις.Με λίγα λόγια, αισθάνονταν πλήρως διασφαλισμένοι. Αμέσως μετά, ο Δημήτρης διηγείται την προσωπική του περιπέτεια με τους αστυνομικούς να τον βασανίζουν και τους μπράβους να τον κυνηγούν.
`
Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις. Κατά αρχήν διότι θα αποκαλυφθούν και νέα στοιχεία. Στη συνέχεια διότι έχουν συναποφασιστεί δύο σημαντικά ραντεβού. Το ένα στη Βουλή και το άλλο με την Δικαιοσύνη. Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους ήδη.
`
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s