ΝΤΡΟΠΗ!

Standard

`

Ένας άνεργος μεταλλεργάτης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του για μια οφειλή στην ΕΥΔΑΠ που φτάνει το ιλιγγιώδες ποσό των 831 ευρώ!

ΣΕ ΟΛΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΜΕ

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ? ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟΣΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ? ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΡΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ!

Του Δ.Ζαγορίτη

Το θέμα αναδεικνύει σήμερα η εφημερίδα Ριζοσπάστης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άνεργος μεταλλεργάτης, πατέρας δύο παιδιών,

Προλαβένετε! Έως το βράδυ θάναι οι εκλογές για τους "καμένους" και αναξιόπιστους  εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Ο μεταλλεργάτης όμως επείγεται για νερό!

Προλαβαίνετε! «Ανεξάρτητοι» και μη συνδικαλιστές*. Έως το βράδυ θάναι οι εκλογές για τους «καμένους» και αναξιόπιστους εργατοπατέρες για Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Ο μεταλλεργάτης όμως επείγεται για νερό!

δεν κατάφερε να εξοφλήσει στην ΕΥΔΑΠ λογαριασμούς από το 2012.

Η εταιρεία αφού έκοψε στον άνεργο την παροχή νερού έβαλε δικηγόρο,

ερεύνησε για την ακίνητη περιουσία του στα υποθηκοφυλακεία και εντόπισε ότι έχει ένα σπίτι και στις 29 Μαϊου δικαστική επιμελήτρια ξεκίνησε τη διαδικασία της «αναγκαστικής κατάσχεσης».

Αναφέρεται στην έκθεση της δικαστικής επιμελήτριας: «αφού έλαβα υπόψη μου και σε εκτέλεση της με αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου 691/22-04-2013 έγγραφης παραγγελίας για κατάσχεση, του Προϊσταμένου της υπηρεσίας Αναγκαστικών Εισπράξεων της επισπεύδουσας εταιρείας με την επωνυμία ΕΥΔΑΠ (…) και του σχετικού πίνακα οφειλών που περιλαμβάνεται στην έκθεση αυτή», «μου δίνεται η νόμιμη εντολή και πληρεξουσιότητα να κατάσχω αναγκαστικά στην κινητή και ακίνητη περιουσία του παραπάνω αναγραφόμενου οφειλέτου».

Η ΕΥΔΑΠ εκτίμησε την περιουσία του μεταλλεργάτη «για το ποσό των 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του πλειστηριασμού το ποσόν των 30.000 ευρώ».

Όλα αυτά για χρέος 831 ευρώ που με τις προσαυξήσεις έχει φτάσει τα 972,39 ευρώ.

`

* Δεν αναφερόμαστε στο ΣΕΚΕ-Σ. Αυτό έχει ήδη άλλους, βαρείς μπελάδες στο «κεφάλι» του. Με τις βαρειές κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν σε μέλη του, με  κυρίες για απόσπασεις (;;;) και τόσα άλλα, που προέκυψαν στην ολιγόμηνη πορεία του. Να πούμε «ας πρόσεχαν», ή «όποιος ανακετεύται με τα πίτουρα τον τρών’ οι κότες», ή  «ότι  κομματοκρατία και  παραταξιοποίηση βλάπτουν σοβαρά το συνδικαλισμό», όσες καλές προθέσεις και αν (λες) ότι έχεις;

Δεν λέμε τίποτε. Το προσωπικό ας δώσει τη δική του ερμηνεία στα τεκταινόμενα.

Σημείωση Δ.Ζ.

«ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΓΥΑΛΙΑ» ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ!

`

Το γεγονός της ημέρας είναι το λυπηρό συμβάν του Περάματος, η απαράδεκτη στάση του Συνδ. Κινήματος απέναντι του,  και οι αντιδράσεις που υπήρξαν,  δυστυχώς,  εκτός του συνδ. Κινήματος της ΕΥΔΑΠ. Για τη διοίκηση της ας μη το συζητάμε. Συγκεκριμένα: .

Χαιρετίζουμε την ταξική  και αξιέπαινη ενέργεια του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, πρόεδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, που αν μας επιτρέψουν οι συνάδελφοι μας «έβαλε κυριολεκτικά γυαλιά», υποκαθιστώντας το ανύπαρκτο και συμβιβασμένο Σ.Κ. της ΕΥΔΑΠ, που μάλλον ασχολείται με τα «μπάνια του Λαού»

Ο συνδικαλιστής λοιπόν του Συν. Μετάλλου με δήλωση του στο «Ρ» έκανε σαφές ότι:

«Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι το οργανωμένο ταξικά προσανατολισμένο κίνημα θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα προχωρήσουμε σε επανασύνδεση του νερού με δικό μας εθελοντικό συνεργείο και δικά μας μέσα.(σ.σ. έντονα δικά μας) Θα κόψουμε τα χέρια σε όποιον αετονύχη μαυραγορίτη προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να πάρει το σπίτι του ανέργου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να τους δώσουν ταξικό προσανατολισμό. Να οργανώσουν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο, να οργανώσουμε επιτροπές αγώνα των σωματείων σε κάθε γειτονιά και μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές να αγωνιστούμε κόντρα στη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, να μη γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα.

Να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, καμία οικογένεια χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην περάσει κανένας πλειστηριασμός. Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς παράγουμε τον πλούτο και μπορούμε να τον διεκδικήσουμε».

Είναι κρίμα για μας πως δεν γράφτηκαν αυτά από συνδικάτο της ΕΥΔΑΠ. Και δείχνει, δυστυχώς, μέγεθος του προβλήματος
Είπε κανείς τίποτε;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s