Προτίμησε προεδρείο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Standard

`

ΣΥΡΙΖΑ – Αν στην ΕΙΝΑΠ είναι έτσι, τότε στη χώρα τί;

`

(σ.σ. Στην ΕΥΔΑΠ ας μην το συζητάμε.Κι’ερχονται εκλογές σε Ομοσπονδία…)

`

`
Η συμπεριφορά της συνδικαλιστικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στους νοσοκομειακούς γιατρούς το τελευταίο διάστημα είναι ενδεικτική εντυπωσιακής συντηρητικής στροφής, όπου με το πρόσχημα της «αναλογικότητας»  αρνείται  την δυνατότητα εκλογής αγωνιστικού – αντικυβερνητικού προεδρείου αν και οι συσχετισμοί στο ΔΣ το επιτρέπουν, όπως ακριβώς και στον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αλλά και στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας…
`
Αναλυτικά στη διαδικασία για την συγκρότηση προεδρείων έχουμε την συνδικαλιστική ηγεσία  («Μέτωπο») του ΣΥΡΙΖΑ είτε από την αρχή ή στην κρίσιμη στιγμή προχωρά σε ανοικτό «κομπρεμί» με τις παρατάξεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα:

Στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ ο συσχετισμός είναι :

Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) 3
ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) 2
Ενωτικό Κίνημα Ανατροπής &Κίνηση Θες/ίκης 2
ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) 1
ΠΑΣΚ 1
Σύνολο 9

Είναι προφανές πως η λογική της συγκρότησης αγωνιστικού – αντικυβερνητικού προεδρείου μπορούσε να προωθηθεί ακόμα και χωρίς την συμφωνία της ΔΗΠΑΚ. Και όμως … Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ άρον άρον και από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση έσπευσε να συγκροτήσει προεδρείο «αγκαλιά» με την ΔΗΚΝΙ και την ΠΑΣΚ.

`
`
Στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ο συσχετισμός είναι:
`
ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) 5
Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή 3
Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) 2
ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) 2
ΠΑΣΚ 1
ΙΑΣΥ (ΔΗΜΑΡ) 1
ΑΙΚ (ανεξ.) 1
Σύνολο 15

Ως και την περασμένη εβδομάδα το Μέτωπο υποστήριζε την πρόταση για αγωνιστικό αντικυβερνητικό προεδρείο, και την ίδια στάση τηρούν το Ενωτικό Κίνημα και η ΑΙΚ (6 ψήφοι σύνολο). Η πρόταση δεν προχώρησε με ευθύνη της ΔΗΠΑΚ, η οποία προβάλλοντας με εμμονή την θέση για «αναλογικό» προεδρείο (η 1η παράταξη πρόεδρος, η 2η γενικός γραμματέας κλπ), ψηφίζει λευκό με την λογική «αφού δεν δέχονται την αναλογικότητα όλες οι παρατάξεις, δεν συμμετέχουμε».

`
Αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι του Μετώπου ανακοίνωσαν πως «επειδή η πρόταση για αγωνιστικό προεδρείο δεν προχωράει, από δω και πέρα θα ψηφίζουμε ΔΗΚΝΙ, γιατί το σωματείο πρέπει να έχει προεδρείο πάση θυσία». Αυτό ακριβώς και έπραξαν στην προχθεσινή ψηφοφορία (29/6), κάνοντας μάλιστα και δημόσια δήλωση – επιλογή για τον ποιόν από τους δύο υποψηφίους της ΔΗΚΝΙ (η ΔΗΚΝΙ δεν έχει ενιαία στάση για εσωτερικούς της λόγους) είναι … «θεσμικός» και ποιος όχι (!). Τελικά τα «κουκιά» μπορεί να μην βγήκαν, αλλά έχει ο θεός την επόμενη φορά …
`
Η στάση αυτή είναι σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΡΜΟΝΙΑ με τις κεντρικές επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα … Μάλιστα, γίνεται προφανές πως όσο η ηγεσία αυτή με την δεξιά στροφή της υποχωρεί στις πιέσεις του συστήματος και παίρνει όλο και πιο συντηρητικές θέσεις, τόσο μειώνεται και η λαϊκή της απήχηση. Αυτό συμβαίνει γιατί η επιδείνωση της κοινωνικής και οικονομικής θέσης της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας είναι τόσο ραγδαία, που απαιτούνται ριζοσπαστικές διέξοδοι στην κατεύθυνση ανατροπής της χούντας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και του πολιτικού τους συστήματος. Αν τις διεξόδους αυτές δεν τις υιοθετεί η αριστερά, θα βρίσκει έδαφος η ακροδεξιά προπαγάνδα.
`
Με τον ίδιο τρόπο, η επίδειξη «καθεστωτισμού» και «καθωσπρεπισμού» στο κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών από τις κοινοβουλευτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και οι «αγκαλιές» με την ΔΗΚΝΙ και την ΠΑΣΚ, οδηγούν τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα σε πλήρη απαξίωση στα μάτια των μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών, και ιδιαίτερα των ειδικευόμενων που ζητάνε άμεσες λύσεις στα τραγικά προβλήματα της επαγγελματικής αποκατάστασης . Επίσης, στα μάτια της πλειοψηφίας του λαού –των χρηστών περίθαλψης- που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μια πραγματική υγειονομική γενοκτονία λόγω της καταστροφικής πολιτικής διάλυσης κάθε έννοιας δημόσιας δωρεάν περίθαλψης που προωθούν η τρόίκα και οι υποτελείς της.
`
Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ το μαχόμενο νοσοκομειακό κίνημα έχει ήδη βρει δρόμους ανάπτυξης παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες γραφειοκρατικές ηγεσίες, μέσα από τις γενικές συνελεύσεις – τον συντονισμό από τα κάτω – τους συλλόγους ειδικευομένων – τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των νέων γιατρών – τις επισχέσεις και τις αγωνιστικές διαμαρτυρίες, έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ θα βρει τον δρόμο της και ολόκληρη η κοινωνία παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες της καθεστωτικής αριστεράς.
  `
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ- ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ  ΧΩΡΙΣ «ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ»
`

ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  – ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s