Καλά τσίπα δεν έχουν καθόλου πάνω τους εκεί στον Σύριζα;

Standard

Προοίμιο Ftanei_pia: Αν και φαίνεται πως ο τίτλος του άρθρου αναφέρεται σε εκείνη την ηγετική ομάδα που «ζει στον κόσμο της» και με τις δηλώσεις της δείχνει πόσο είναι ξεκομένη από τους πόθους, τους πόνους και την τραγωδία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού,
θεωρούμε υποχρέωση μας
να τονίσουμε πως ο τίτλος επ’ουδενί αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των απλών πολιτών-πολιτισσών, που για τους δικούς τους λόγους ελπίζουν και ακολουθούν, το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Δεν είναι ανάγκη μονίμως «μαζύ με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά», όπως δεν είναι και να κουκουλώνονται τα πρώτα.

Μπορεί στην Ελλάδα «να είσαι ότι δηλώσεις», όπως είχε πει ο Τσαρούχης, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να ισχύει. τουλάχιστον για στελέχη κόμματος που θέλουν να παρουσιάζονται η μελλοντική κυβέρνηση αυτού του τόπου. Το γράφουμε αυτό γιατί υποτιμούν την λογική οποιουδήποτε έχει μια στοιχειώδη πολιτική προοδευτική αντίληψη τα λεγόμενα του Γιώργου Σταθάκη, υπεύθυνου τομέα ανάπτυξης και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην συνένευξη που έδωσε στη Mail και τον Θάνο Σιαφάκα.

Παρακολουθήστε διάλογο: 

Αυτό που συνέβη με τη ΔΗΜΑΡ δημιουργεί γέφυρες για μια μελλοντική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, σε κυβερνητικό επίπεδο;

– Νομίζω ότι μετά τις εξελίξεις αυτές, η ΔΗΜΑΡ θα είναι διαφορετική και θα αλλάξει. Υποθέτω ότι θα υπάρξουν πολιτικοί κλυδωνισμοί στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ. Δεν θα είναι η ίδια ΔΗΜΑΡ με αυτήν που συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση. Θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε κάθε μελλοντική προοπτική ενός ευρύτερου μετώπου της αριστεράς. Δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνει κάποιος προβλέψεις. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις ανακατατάξεις στους πολιτικούς χώρους, που θα είναι σημαντικές μέχρι τις επόμενες εκλογές. Θα είναι διαφορετικός ο πολιτικός χαρακτήρας μετά τις επόμενες εκλογές, απ’ ό,τι σήμερα.

Εδώ πια δεν μιλάμε, απλώς, ότι οι τύποι του Σύριζα, επιδιώκουν

σταθακηςΚαι τα ισχυρίζεται αυτά την στιγμή που πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ –ο Δημήτρης Χατζησωκράτης–  δηλώνει στο ίδιο περιοδικό ότι αυτός και το κόμμα του «είμαστε υπερήφανοι για το πώς χειριστήκαμε, πώς συμμετείχαμε και πώς συμβάλαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, στην κυβέρνηση εθνικής ευθύνης».

τυχάρπαστες καιροσκοπικές και τυχοδιωκτικές συνεργασίες απλώς και μόνο για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας. Δεν αναφερόμαστε μόνο ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν τον Σύριζα σαν  Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να δώσουν άφεση αμαρτιών σε ένα θύτη που εγκλημάτησε σε βάρος του ελληνικού λαού και είναι συνυπεύθυνος για την εξαθλίωση, την μιζέρια την φτώχεια του. Εχουν και το θράσος να χαρακτηρίζουν την ΔΗΜΑΡ σαν αριστερό κόμμα που θα μπορούσε να συμμετάσχει  «σε κάθε μελλοντική προοπτική ενός ευρύτερου μετώπου της αριστεράς».

Και τα ισχυρίζεται αυτά την στιγμή που πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ –ο Δημήτρης Χατζησωκράτης-  δηλώνει στο ίδιο περιοδικό ότι αυτός και το κόμμα του «είμαστε υπερήφανοι για το πώς χειριστήκαμε, πώς συμμετείχαμε και πώς συμβάλαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, στην κυβέρνηση εθνικής ευθύνης».

 Καλά τσίπα δεν έχουν καθόλου πάνω τους εκεί στον Σύριζα;

Από βαθύ κόκκινο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s