ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ;

Standard

Από το περιοδικό UNFOLLOW Ιούλιος 2013

ImageΌταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε συγκέντρωση στο Σύνταγµα για τις 17 Ιουνίου-ακριβώς ένα χρόνο δηλαδή από τις εκλογές που έδωσαν την εξουσία στην … υπεύθυνη τρικοµµατική κυβέρνηση-, η χώρα δεν είχε παρασυρθεί ακόµη στη δίνη της ΕΡΤ. Η πρωτοβουλία του έµοιαζε από ανήκουστη (δεν είχε ξανασυµβεί κάτι τέτοιο) ως εµπνευσµένη (δεν είχε ξανασυµβεί κάτι τέτοιο) και σίγουρα σαν µια προσπάθεια να ξαναβγάλει στο δρόµο µια κοινωνία που µέχρι τότε παρακολουθούσε ζαλισµένη τη διαρκή επιδείνωση της καθηµερινότητάς της και το διατυµπανιζόµενο successstory του πρωθυπουργού.

Λογικά θα περίµενε κανείς κάποια οργάνωση πίσω από την πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, κάτι που θα ξανάφερνε τον κόσµο στο δρόµο. Το κατέβασµα του διακόπτη της ΕΡΤ φάνηκε να πέφτει ακριβώς στο σωστό timing. Πολλοί προέβλεψαν µια µεγαλειώδη συγκέντρωση µιας και το … κίνηµα έµοιαζε να έχει ξυπνήσει µετά από πολύµηνη χειµερία νάρκη.

Κι όµως τη Δευτέρα στο Σύνταγµα ο κόσµος ήταν µάλλον λιγότερος από τον αναµενόµενο. Σίγουρα δεν ήταν 3.000 άτοµα, όπως βιάστηκε να µας ενηµερώσει το Βήµα, που εξάλλου δεν επιδεικνύει για πρώτη φορά δυσκολίες στην αριθµητική, ίσως µάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας να συγκέντρωσε περισσότερο κόσµο από τις αντίστοιχες περσινές, πραγµατικά προεκλογικές, συγκεντρώσεις των δύο πρώην µεγάλων κοµµάτων. Παρ’ όλα αυτά ήταν λιγότερος από τον αναµενόµενο ή από αυτόν που θα έκανε πράγµατι τη διαφορά.

Προτίµησε άραγε το κίνηµα την Αγία Παρασκευή και την υπεράσπιση του ραδιοµεγάρου; Έµεινε σπίτι του ο

Εισαγωγικά άνοιγμα κόκκινο γ. κιτρινοΣε µια συγκέντρωση χωρίς ιδιαίτερο παλµό, ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να παρασύρει το ακροατήριό του, κι ας επαναλάµβανε πως έφτασε το τέλος του Σαµαρά και της τρικοµµατικής, κι ας µιλούσε για νέα ξεκινήµατα και συµβόλαια, κι ας έστελνε προειδοποιήσεις στην κυρία Μέρκελ και καληνύχτες στον πρωθυπουργό (..)

κόσµος περιµένοντας µε αγωνία την απόφαση του Συµβουλίου της Επικρατείας και την έκβαση της συνάντησης των τριών της συγκυβέρνησης.  Όσο για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα έµοιαζε εξίσου αµήχανος, σαν να µιλούσε µόνο και µόνο για να καλύψει το χρόνο µέχρι να βγουν οι ανακοινώσεις από το ΣτΕ και το Μαξίµου.

Σε µια συγκέντρωση χωρίς ιδιαίτερο παλµό, ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να παρασύρει το ακροατήριό του, κι ας επαναλάµβανε πως έφτασε το τέλος του Σαµαρά και της τρικοµµατικής, κι ας µιλούσε για νέα ξεκινήµατα και συµβόλαια, κι ας έστελνε προειδοποιήσεις στην κυρία Μέρκελ και καληνύχτες στον πρωθυπουργό, κι ας στρογγύλεψε αρκετά το λόγο του ως προς την αριστερή του ταυτότητα (ή µήπως ακριβώς γι’ αυτό;).

Κρίµα γιατί όλα τα δεδοµένα έδειχναν µε το µέρος του, από την πρωτοφανή συνταγµατική εκτροπή µε το κλείσιµο της ΕΡΤ µέχρι τη δική του εξαιρετική εµφάνιση στη Βουλή, λίγες µέρες πριν, απέναντι στον υπουργό Οικονοµικών.

Μ. Φίνος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s