Ή όλοι ή κανένας! Μόνο «νέα Ιουλιανά» θα ρίξουν την χούντα!

Standard
Ή όλοι ή κανένας! Μόνο «νέα Ιουλιανά» θα ρίξουν την χούντα!

Ή όλοι ή κανένας! Μόνο «νέα Ιουλιανά» θα ρίξουν την χούντα!

synta

`

Η ΕΡΤ ήταν μόνο η αρχή. Ακολουθούν οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί στις τεχνικές ειδικότητες αρχικά για να ακολουθήσουν κι άλλοι εκπαιδευτικοί στη συνέχεια. Και ακολοθούν οι εργαζόμενοι σε άλλες ΔΕΚΟ (ΕΑΣ, ΠΥΡΚΑΛ κλπ), κι άλλοι εκπαιδευτικοί κι άλλοι εργαζόμανοι στους δήμους. Το πολυνομοσχέδιο εισάγει σε όλο το δημόσιο το μοντέλο του ξαφνικού θανάτου της ΕΡΤ. Με μια υπουργική απόφαση κλείνουν ολόκληρες υπηρεσίες και τομείς του δημοσίου!

Δεν έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια εξορθολογισμού του δημοσίου. Στόχος είναι η τυφλή υπακοή στο δημοσιονομικό πρόγραμμα της τρόικα. Αλλά στόχος είναι και η τυφλή υπακοή στο πολιτικό και οικονομικό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της τρόικα όπου θέλει να σπάσει τη μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, θέλει να σπάσει «το ταμπού» της μονιμότητας, καθώς και να παραδώσει δημόσια αγαθά και υπηρεσίες στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Οι επιπλέον 15.000 απολυμένοι μέσα στο 2013-2014, από τους 25.000 που θα μπουν σε διαθεσιμότητα, το μόνο που θα προσφέρουν είναι κι άλλους ανέργους στις ουρές του ΟΑΕΔ, περισσότερη ύφεση,

περισσότερη δυστυχία και αδιέξοδα για χιλιάδες οικογένειες.


Το σύνθημα αυτό για να γίνει πράξη σημαίνει να συντονιστούν όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται υπό απόλυση και τα συνδικάτα τους. ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ κοκ. Σημαίνει ότι όλοι ενώνονται κάτω από δύο απλά συνθήματα.
Να πέσει η χούντα –καμία απόλυση πουθενά! Σημαίνει ότι οργανώνουν κοινές συνελεύσεις σε πλατείες για την οργάνωση του αγώνα και ότι δε μένει αυτός εγκλωβισμένος στα ΔΣ των ομοσπονδιών. Σημαίνει ότι από σήμερα αλλά με κορύφωση την βδομάδα 15-19/07 που θα έχουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλλά και την επίσκεψη του Σόιμπλε και της Τρόικα θα οργανώσουμε με διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις ένα νέο ξεσηκωμό, τα Ιουλιανά της εποχής μας για να πέσει η χούντα, να φύγουν το ΔΝΤ και η Ε.Ε., ο Σόιμπλε, η Τρόικα και οι θανατηφόρες δόσεις της!Για την εκπαίδευση ο υπουργός παιδείας Αρβανιτόπουλος ήταν καθαρός. Τα σχολεία θα συνεισφέρουν 7.500 διαθεσιμότητες. Με μια υπουργική απόφαση μπορούν να καταργηθούν κι άλλες ειδικότητες, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, σχολεία. Κάθε συζήτηση για το αν οι υπό διαθεσιμότητα – απόλυση έχουν περάσει αξιολόγηση είναι άστοχη. Κάθε αναμονή για το αν μια ειδικότητα θα τη γλιτώσει απέναντι σε μια άλλη είναι καταστροφική. Σήμερα μαζί με τη δοκιμασία των συναδέλφων μας, δοκιμάζεται και η ύπαρξη μας όλων μας ως εκπαιδευτικοί και ως συλλογικότητα. Κανείς δεν μπορεί να κάθεται στη γωνία και να περιμένει να τη γλιτώσει. Με την απεργία που αποφασίσαμε αλλά «ανέστειλε» η πολιτική και συνδικαλιστική ηγεσία, δοκιμαστήκαμε. Θα δοκιμαστούμε και σήμερα και όλο το καλοκαίρι και το Σεπτέμβρη με τις ειδικότητες που πετιούνται στην ανεργία. Το σύνθημά μας πρέπει να είναι ένα. Ή όλοι ή κανένας!

Σημαίνει όμως ότι σε έναν τέτοιο ξεσηκωμό με κεντρικούς και πολιτικούς στόχους αναλαμβάνει η αριστερά τις ευθύνες της. Μπροστά στις καταλήψεις και τον ξεσηκωμό με τους βουλευτές της. Με δεσμεύσεις ότι θα ακυρώσει πλήρως το πρόγραμμα των απολύσεων. Και κυρίως οπλίζοντας με αυτοπεποίθηση τις λαϊκές κινητοποιήσεις απαντώντας στους τροικανούς εκβιασμούς για τις δόσεις, δίνοντας θετική διέξοδο στη σύγκρουση με τους δανειστές, με σύγκρουση να κόψουμε το γόρδιο δεσμό του χρέους και του ευρώ.

εκπαιδευτικοί του Σχεδίου Β

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s