ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΜΕ 35%!

Standard

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΣΑΚ!

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΔΑΚΕ!

Του Ftanei_pia

`

Προοίμιο: Έπρεπε μετά το Τ.Τ, τον ΟΠΑΠ, κ.α. να βγεί στο σφυρί (και) η ιστορική Αγροτική Τράπεζα, να γίνει (κοψοχρονιάς) κτήμα του κ. Σάλλα και να βρεθούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι της, για να κάνουν στροφή και να αποφασίσουν (επιτέλους) ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑνα εγκαταλείψουν τις συμβιβασμένες και υπάκουες στις θελήσεις της εργοδοσίας παρατάξεις  ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ακόμη οδός σωτηρίας. Ευχόμαστε να μην είναι αργά, για τις χιλιάδες συναδέλφων. ; Όμως,   ας μη ξεχνάμε (και) τις προσωπικές ευθύνες του καθενός, για τις επιλογές που κάνει.

Ας ελπίσουμε  το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ, που έχει «νου και γνώση», να έχει αντιληφθεί πως κανείς δεν διαθέτει το «κοκκαλάκι της νυχτερίδας» για να γλυτώσει από την λαίλαπα που σαρώνει  σε όλο το δημόσιο, τις ΔΕΚΟ  και τον Ι.Τ. , και να κάνει τις σωστές επιλογές, που ο «θεός να το φωτίσει». Δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι, αλλά ποιός ξέρει, μπορεί και να ισχύει το «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».

*****
Σε θρίαμβο για την παράταξη της «Συσπείρωσης» και σε συντριβή ΤΩΝ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ εξελίχθηκαν τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών  `

στο Σύλλογο Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας. Η ιστορική συνδικαλιστική παράταξη της «Συσπείρωσης», η οποία συσπειρώνει αριστερούς και προοδευτικούς εργαζόμενους όλων των αποχρώσεων, συμπεριλαμβανομένων και δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε ένα ποσοστό περίπου 35%, αναδεικνυόμενη σε πρώτη δύναμη.

Εντυπωσιακή άνοδος της ΕΣΑΚ (ΚΚΕ) η οποία διπλασίασε το ποσοστό της (+106,54%) και της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ που το υπερδιπλασίασε  (+120,80%) !!

Κυριολεκτικά καταποντίστηκαν η ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ) (-66%) αλλά και η ΔΑΚΕ (-40%)...

Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε ψήφους,  ποσοστά 2010-2013 και συγκριτικά με τις διαφορές από το 2010 (τελευταία στήλη του πίνακα) είναι τα ακόλουθα:

2013-07-21 EKLOGES SYL. EMPORIKHS-1

ΠΗΓΗ ΙΣΚΡΑ και FTANEI_PIA

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s