Κινητικότητα … και «κοινοί τόποι»

Standard

` Από το δρόμο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ*

03/08/2013

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΤΙ ΛΕΤΕ; ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ …ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ (Φωτό Δική μας)

Ανακοίνωση της ΚΕΔΑ* για τις συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡIΖΑ

`

Στη σύσκεψη που έγινε προ ηµερών ανάµεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και παράγοντες του κεντροαριστερού χώρου, αναφέρεται µε ανακοίνωση της n Kίνηση για την Ενότητα Δράσης τnς Αριστεράς-ΚΕΔΑ. Όπως αναφέρει n ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡ/ΖΑ των µελών, ως Ενιαίο Κόµµα, είναι πλέον γεγονός. Οι Συνιστώσες -εκτός από τις «αδιόρθωτες» δεν υπάρχουν πια. Άλλες «αυτοδιαλύθηκαν», Άλλες έγιναν «τάσεις προβληματισμού» ή «ανέστειλαν την  δράση τους πρoς τα έξω», ενώ το ΕΚΜ, της συµµαχίας µε τους «ΠΑΣΟΚογεvείς», εξαφανίστηκε ως διά µαγείας, µαζί µε βασικά στελέχη τoυ που ως µέλη  του Κόµµατος των µελών, δεν «χωρούσαν» oύτε στην Kεvτρική Eπιτρoπή, oύrε φυσικά στη νέα Πολιτική Γραμματεία.

Ωστόσο, το πρώτο τoυ «σήµα» το έστειλε ο νέος ΣΥΡ/ΖΑ. Με πρωτοβουλία (,) των Δnµ. Παπαδηµούλη, Πάνου Koυρουµπλή, Πάvvn Μιχελογιάννη  και  Αντ: Koτσακά, πρoετoιµάστηκε σύσκεψη του αριστερού, του σοσιαλιστικού και του Kεντρoαρισrερoύ χώρου, για τη διαµόρφωση του νέου κυβερνητικού µεrώπου  µέσα από τηv «αποζήτηση κοινού τόπου για τη συγκρότηση ενός εναλλακτικού, προοδευτικού και συνάµα αξιόπιστου Kυβερνητικού πόλου εvάvτια στις  λογικές του µvnµονιακού µονόδροµου».

Η συνάvτnση είχε µεγάλη «επιτυχία», αφού σ’ αυrη παραβρέθηκαν σύµφωνα µε τo ρεπορτάζ του Τύπου οι: Βασ.  Oικoνόµoυ Λούκα Kατσέλη , Xάρnς Καστανίδης, Μαριλίζα Ξενογιαvvακοπούλου, Στέφ. Μπαγιώργος, Δηµ. Πιπεργιάς, Χρ. Κοκκινοβασίλης, ο καλός µας Μάκης Κοψίδης και άλλοι που στο παρελθόν «σεβάστηκαν» µε ακέραιο τρόπο τις «αρχές και τα ιδανικά» τouς. Ασφαλώς, τα µέλη  roυ νέου ΣΥΡ/ΖΑ, θα παvnγυρίζoυv για τον δηµοκρατικότατο τρόπο που οργανώνονται αυτές οι  συσκέψεις και για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τoυς, στην πορεία διαμόρφωσης µιας Αριστερής Pιζoσπαστικής Κυβέρνησης, µε πυρήνα τις δυνάµεις του ΣΥΡ/ΖΑ.

Aλήθεια, πώς να µην εκφράζει τη χαρά και τα συγχαρητήρια τoυ ο Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δηµ. Δασκαλόπουλος;».

`

* Που υποθέτουμε, δεν έχει δα και κανένα αντιΣΥΡΙΖΙκο πάθος, αντίθετα υψηλά συριζικά πόστα, θα λέγαμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s