ΑΠΟΦΑΣΗ 15 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΓΙΑ «ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝO ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ»

Standard

`

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙ’ΑΥΤΟ

ΠΟΥ ~ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ, ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,

ΓΙΑ  Ν’ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥΡΧΕΤΑΙ.

`

«Καλές οι εκλογές

πάρτε όμως

και καμμιά..γάτα!»

`

του Δ. Ζαγορίτη

Προοίμιο: Δεν χρειάζεται κανείς να διαβάσει Νάομι Κλάϊν για να αντιληφθεί ότι τα μέτρα ΣΟΚ και ΔΕΟΣ, που δια πυρός και σιδήρου εφαρμόζονται, είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε συνδυαστικά με την επικοινωνιακή καταιγίδα φόβου και τρόμου των ΜΜΕ και τη «σιδερένια γροθιά» της καταστολής και τη «βελούδινη» της δικαιοσύνης, παγώνουν κάθε αντίδραση και φέρνουν κοινωνική καταστροφή, που συνοδεύεται από  αίμα, δάκρυ, θάνατο και ραγδαία επιστροφή στη βαρβαρότητα.

Διαβάσαμε τι έγινε στη Χιλή του Πινοτσέτ, στην Αργεντινή του Βιντέλα, στην Αγγλία της Θάτσερ, στη Ρωσία του Γέλτσιν, στην Πολωνία του Βαλέσα, στις τίγρεις της Ασίας (πούγιναν …αρνάκια), στην Κίνα της Πλατείας Τιεν-Ναμ-Μεν,  στην Ν. Αφρική του Μαντέλλα, στην Τουρκία «των στρατηγών» και σε δεκάδες άλλες χώρες. (Δόγμα του ΣΟΚ)

Είναι κατανοητό, και με το πέρασμα του χρόνου γίνονται συνείδηση του καθένα που μας οδηγούν, αν δεν αντιδράσουμε.  Όπως είναι εξίσου κατανοητό (εκ του αποτελέσματος), πως κανένας χώρος, κανένας κλάδος, καμμιά ομοειδής συσπείρωση δεν πρόκειται να πετύχει το παραμικρό αποτέλεσμα, απέναντι στη θηριώδη «ιερά συμμαχία» εξουσίας, κεφαλαίου, ευρωπαϊκής ένωσης και της αλληλοδιαπλοκής των.

Κοντολογής χρειάζεται συσπείρωση και ευρύτατο κοινωνικό μέτωπο αντίστασης, αλληλεγγύης και ανατροπής για να τους σταματήσουμε και προς την ελπιδοφόρα αυτή κατεύθυνση δείχνει να κινείται η απόφαση και η διακήρυξη των 15 Ομοσπονδιών που (κάλιο αργά παρά ποτέ..) ακολουθεί. Και που τώρα χρειάζεται τη στήριξη, τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλης της κοινωνίας, κύρια όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα πολιτικής και ιδεολογίας, γιατί αυτοί, όπως το τσουνάμι, δεν κάνουν καμμιά διάκριση ποιόν θα σαρώσει και ποιόν όχι.

Εμείς;

   `

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ & ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Σύσκεψη των Ομοσπονδιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/8/2013 στα γραφεία της ΟΛΜΕ, μετά από πρόσκληση της, με στόχο τον συντονισμό τους. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, κάλεσε τις ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε συνάντηση για να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης – Τρόικας. Ξεκάθαρη ήταν η απόφαση της σύσκεψης για απεργία διαρκείας.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκπρόσωποι των παρακάτω Ομοσπονδιών:

ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΔΟΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΟΔΠΤΕ, ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ, ΠΟΣΕ ΙΚΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΑΕΔ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΑΕΕ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΟ.

«Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος για το εύρος των κινητοποιήσεων, που πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά της πανεργατικής διαρκούς δράσης.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι αναπτύσσεται μια πρωτοφανής επίθεση ενάντια στην κοινωνία και τους εργαζόμενους από Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Αν υλοποιηθεί αυτή η πολιτική, το αποτέλεσμα θα είναι ερείπια για τις κοινωνικές δομές, διάλυση υπηρεσιών που καλύπτουν βασικές ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες εργαζομένων-ανέργων, ανεργία, απολύσεις, ανέχεια, φτώχεια, πλειστηριασμοί…

Κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής ή ακίνητος αντικρίζοντας το «κεφάλι της μέδουσας», την πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Με συντονισμένους, οργανωμένους, αποφασιστικούς αγώνες θα τους σταματήσουμε. 

Εμείς που συμμετείχαμε στη σύσκεψη δεσμευόμαστε να ανοίξουμε διαδικασίες γενικών συνελεύσεων στους χώρους μας με σκοπό, περί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, μια γενικευμένη απεργιακή κινητοποίηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης-Τρόικας.

Καλούμε και τα υπόλοιπα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τις τριτοβάθμιες Συνομοσπονδίες να ανταποκριθούν σ’ αυτή την απαίτηση των καιρών.»

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s