Βγάλτε μια κόλλα χαρτί! Έκθεση!

Standard

ΘΕΜΑ: Ο Τάσος Κορωνάκης, μέλος τής Πολιτικής Γραμματείας τού ΣΥΡΙΖΑ (Πολιτικό Γραφείο, με ‘‘παλαιοκομμουνιστικούς’’ όρους) έδωσε μία συνέντευξη στη χθεσινή Ελευθεροτυπία. Μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Καραλής, ο δημοσιογράφος που έπαιρνε τη συνέντευξη, τον ρώτησε:
Να θέσω πρακτικά μια ερώτηση: «Αν η κυβέρνηση προχωρήσει στο θέμα των κατασχέσεων και σας τηλεφωνήσει κάποιος που περιμένει από στιγμή σε στιγμή τους δικαστικούς κλητήρες και σας ζητήσει βοήθεια, τι θα κάνετε»;
Ο Τάσος Κορωνάκης απάντησε ως εξής:
«Η απάντηση που θα περιμένατε ίσως είναι ότι θα ειδοποιούσα τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια κεντρικά στελέχη να παρέμβουν για να τον σταματήσουν. Το πιο σημαντικό δεν είναι αυτό. Στόχος μας είναι να οργανωθεί η ίδια η γειτονιά. Να υπάρχει μια λαϊκή συνέλευση ή μια κίνηση αλληλεγγύης που θα ξεσήκωνε όλη την περιοχή και κανένας δικαστικός κλητήρας δεν θα τολμούσε να εμφανιστεί απέναντι στο δάσκαλο ή τον καθηγητή της γειτονιάς, απέναντι στο γιατρό του ΙΚΑ ή του νοσοκομείου που έκλεισε, απέναντι στο μαγαζάτορα που έβαλε λουκέτο, απέναντι σε ολόκληρη τη γειτονιά που βιώνει αντίστοιχα προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε Ζορό ούτε Ρομπέν των Δασών. Δεν έρχεται ως σωτήρας, αλλά πιστεύει βαθιά πως ο μόνος τρόπος για να σταματήσει το χάος είναι η κοινωνία να σταθεί με αλληλεγγύη, να σπάσει το φόβο και να οργανώσει τη νίκη της.»
Προσκαλείστε να εκθέσετε τις σκέψεις που σας δημιουργούν οι παραπάνω απόψεις του ως άνω ανώτερου στελέχους τού ΣΥΡΙΖΑ, συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι η αποστροφή του πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε Ζορό ούτε Ρομπέν των Δασών» ενέπνευσε τον υλατζή τής Ελευθεροτυπίας να τον επιλέξει για τίτλο τού σχετικού δημοσιεύματος (κατά το ήμισυ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Ρομπέν των Δασών»).
INFO: Ολόκληρη η συνέντευξη: εδώ. Διαθέσιμος χρόνος: μέχρι την επόμενη ανάρτηση. Χρήση βιβλίων: επιτρέπεται επιβάλλεται.
IMPORTANT NOTE: Η κατά την κρίση μας καλύτερη έκθεση θα βραβευτεί, αν και δεν υπάρχει η παραμικρή εγγύηση ότι αυτό θα είναι για καλό τού συγγραφέα της…
Η photo, από το communpedia.wikia.com.
Από LeftG700
`
Υ.Γ. Φτανει_πια….

   Πριν μας τρελάνουν, ζητείται επειγόντως χαρτορίχτρα (..δεν ζει και η Γεωργία Βασιλειάδου)  

«..Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να αγγίξει τις κατοικίες πετώντας οικογένειες στο δρόμο. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι μια νέα «σεισάχθεια» με την πρόταση που έχει από καιρό καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ». (Γρ. Τύπου ΣΥΡΙΖΑ 11/8/2013).

«…Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε Ζορό ούτε Ρομπέν των Δασών. Δεν έρχεται ως σωτήρας, αλλά πιστεύει βαθιά πως ο μόνος τρόπος για να σταματήσει το χάος είναι η κοινωνία να σταθεί με αλληλεγγύη, να σπάσει το φόβο  και να οργανώσει τη νίκη της.» (Δηλώσεις Κορωνάκη –Μέλος Εκτ. Γραμμ. ΣΥΡΙΖΑ, σε Ελευθεροτυπία 31/8/2013)

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s