Πως ο απατεώνας – «συνδικαλιστής» του νοσοκομείου «Σωτηρία» πιάστηκε στα πράσα – H Μαρτυρία της Διοικήτριας Μαρίας Καρρά

Standard

Ως πότε  δέσμιοι του παραταξιακού-κομματικού συνδικαλισμού;

 
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εργαζομένους του Νοσοκομείου «Σωτηρία», το γεγονός ότι συνάδελφός τους συνδικαλιστής έκανε εκβιασμούς, για να αποστάσει 50.000 ευρώ από έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, ζητώντας δήθεν ανταποδοτικά οφέλη όχι για το νοσοκομείο, ούτε για τους εργαζόμενους, αλλά για την τσέπη του.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της Διοικήτριας του νοσοκομείου, Μαρίας Καρρά, στην πρωινή εκπομπή του Mega, η οποία όπως εξιστορεί ενημέρωσε πως ο «συνδικαλιστής» πιάστηκε στα πράσα.

«Υπήρχε ένα αίτημα από το Ίδρυμα Ερευνών για κατασκευή νέας κλινικής και προμήθειας εξοπλισμού, για έρευνες στα γεννόσημα φάρμακα, που θα αναδείκνυε επιστημονικά το νοσοκομείο. Το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν διακείμενο ευμενώς απέναντι σε αυτό. Ωστόσο, αντιμετωπίσαμε αμέσως στα πρώτα διοικητικά συμβούλια αντιδράσεις από τους επικεφαλής του σωματείου των εργαζομένων. Η απαίτησή τους ήταν να μην γίνει το έργο με το αιτιολογικό ότι το συμβούλιο «ξεπουλάει» τμήμα του νοσοκομείου, ότι δεν ήθελαν να μπουν ξένοι στο νοσοκομείο μας και είχαν διάφορες παράλογες τοποθετήσεις, τις οποίες προσπαθήσαμε επανειλημμένα, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εκπρόσωποι των Ιατροβιολογικών Ερευνών να τους πείσουμε πως έχουν ακριβώς τα πράγματα. Η άρνησή τους ήταν κατηγορηματική.

Δυο φορές εμπόδισαν το Διοικητικό Συμβούλιο να γίνει καταλαμβάνοντας την αίθουσα και το γραφείο μου. Τελικά, βρέθηκε μια λύση από το υπουργείο και παραχωρήθηκε από την υγειονομική περιφέρεια το κτήριο -διότι το υπουργείο ήθελε πάρα πολύ αυτό το έργο να γίνει- και φθάσαμε σήμερα, που πρέπει να υπογραφούν οι προγραμματικές

Θα ακούσει κανείς την "καμπάνα";

Θα ακούσει κανείς την «καμπάνα»;

συμβάσεις, διότι το νοσοκομείο θα έχει και ανταποδοτικά οφέλη από αυτή την συνεργασία.

Εκλήθην μέσα σε αυτές τις έντονες αντιδράσεις και παρά τις προσπάθειες, που καταβάλαμε, αποφασίσαμε με τον αναπληρωτή Διοικητή και καλέσαμε τον πρόεδρο του Σωματείο κ. Κογιανίτης, προσκείμενος στην ΠΑΣΚΕ, να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και οι εργαζόμενοι αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο.

Εκλήθη στο γραφείο μου πριν από μια εβδομάδα και του ζητήσαμε να μας εξηγήσει τι συμβαίνει. Μας είπε ότι θέλουν και οι εργαζόμενοι ανταποδοτικά οφέλη. Δεν καταλάβαμε στην αρχή και νομίζαμε ότι ήθελαν να φτιαχτεί επέκταση του βρεφονηπιακού σταθμού. Στο γραφείο μου ήμασταν τρία άτομα εγώ, αυτός και ο αναπληρωτής Διοικητής.

Μας είπε, λοιπόν, ότι για να πάψουν οι αντιδράσεις πρέπει να λαδωθούν κάποιοι από το σωματείο εξαιρώντας τον εαυτό του. Μας είπε ότι όχι εγώ, αλλά οι άλλοι πρέπει να πάρουν κάποια χρήματα, γιατί στο κάτω-κάτω ότι τόσα χρήματα θα πάρει το Ίδρυμα από το ΕΣΠΑ, γύρω στα 4 εκατ. ευρώ, ας δώσει και τίποτα στους εργαζόμενους. Καταλαβαίνετε ποια ήταν η έκπληξή μας.

Τα χρήματα τα απαιτούσε από το Ίδρυμα Ερευνών, δεν τα απαιτούσε από εμένα. Απαιτούσε να μεσολαβήσουμε στο Ίδρυμα Ερευνών και μαζί με τα ανταποδοτικά οφέλη για το νοσοκομείο, τα οποία ήταν μαζί με την κατασκευή της κλινικής, να το πιέσουμε να δώσει μετρητά σε αυτούς.

Όταν του είπαμε ότι αυτά δεν γίνονται, τον διώξαμε από την αίθουσα. Στην συνέχεια, πήγα στον υπουργό ως όφειλα και του είπα πως έχουν τα πράγματα και ότι θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις. Η έκπληξη του υπουργού ήταν μεγάλη. Μίλησε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, μίλησε με την αστυνομία και με έστειλε στην Αστυνομία να καταθέσω ενόρκως. Κατέθεσα όλα αυτά και από κει και πέρα, ανέλαβε η Αστυνομία.

Δεν υπάρχει καπνός απαξίωσης χωρίς "φωτιά"

Δεν υπάρχει «καπνός» απαξίωσης χωρίς «φωτιά»

Προηγουμένως, ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής ήρθε δυο φορές στο γραφείο μου και ρώτησε εάν καταγράφεται η συνομιλία, γιατί δεν μας έλεγε από την αρχή πόσα χρήματα είναι αυτά που ζητούν οι εργαζόμενοι. Στο δεύτερο ραντεβού είχε αναλάβει η Αστυνομία. Στο δεύτερο ραντεβού τον είχα καλέσει εγώ και του είπα ότι προκειμένου να σταματήσουν αυτές οι φασαρίες, θα επιχειρήσω να υποκύψω στο αίτημά του. Του είπα εντάξει. Μου είπε το ποσόν. Τον ρωτήσαμε πόσα χρήματα θέλει, 10.000 ευρώ, 20.000 ευρώ. Η απάντησή του ήταν 50.000 ευρώ.

Στις επίμονες ερωτήσεις μου, ποιοι είναι αυτοί που τα ζητούν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να απαντήσει και είπε ότι αυτή ήταν δική του υπόθεση.

Μου είπε να μην γίνει η παράδοση στο νοσοκομείο και ότι θέλει να γίνει κάπου έξω. Εγώ είχα αντιρρήσεις σε αυτό, γιατί δεν είναι δυνατόν σε ένα καφενείο να δίδονται αυτά τα χρήματα και μου είπε τότε θα έρθω στο σπίτι σου. Όλα αυτά έγιναν με πλήρη ενημέρωση της Αστυνομίας. Ήρθε στο σπίτι μου, του έδωσα τον φάκελο, του είπα ότι ελπίζω ότι από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχουν φασαρίες στο νοσοκομείο, πήρε τον φάκελο και έφυγε. Και όταν βγήκε από το σπίτι μου τον έπιασε η Αστυνομία με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα«.

ΑΥΓΗ

Σχετικό Θέμα: Οι συκοφαντίες και οι απειλές του Αδ-όνειδος θα πέσουν στο κενό

Advertisements

2 responses »

  1. Σ’ευχαριστώ πολύ φίλε Γιώργο για τις ευχές και τα καλά σου λόγια.Όσο μπορούμε θα κάνουμε το καθήκον αυτό που κάπως ξέρουμε και όσο μπορούμε. Νάσαι καλά, και τη συγνώμην μου που άργησα να απαντήσω. Άλλαξαν όμως οι συνθήκες…

    Μου αρέσει!

  2. Μας έλειψες κ. Δημήτρη.
    Καλή ανάρωση και δύναμη να έχεις να μας ενημερώνεις και να δίνεις το στίγμα σου στην κινηματική μπλογκόσφαιρα.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s