Για ένα μεσημεριανό απεργιακό τσίπουρο…

Standard

(Εφ. Εποχή 3/11/2013)

Σωπάστε παιδιά, ξύπνησε η ΓΣΕΕ! Μας καλεί, µαζί µε την ΑΔΕΔΥ, για µια εντυπωσιακή και αποτελεσµατική γενική(!) 24ωρη απεργία στις 6 Νοέµβρη.

Πέρσι τέτοιο καιρό, στην 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοέµβρη, ο αγωνιστικός  οίστρος των συνδικαλιστικών µας ηγεσιών ήταν αυξηµένος κατά 100% σε σχέση µε φέτος! Λογικό, µιας και φέτος έχουµε πρωτογενές πλεόνασµα και δεν πρέπει να ζορίσουµε πολύ την περήφανη κυβέρνησή µας που µοχθεί για την ανάκαµψη της οικονοµίας και το ελληνικό success story. Ωραία η πλάκα, δυστυχώς όµως η αλήθεια είναι σκληρή.

Μια 24ωρη φτάνει µόνο για το «ξεκάρφωµα» της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που κυριαρχείται από την βαθιά ριζωµένη, για πολλά χρόνια, πλειοψηφία ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. Μια γραφειοκρατία απόλυτα συµβιβασµένη µε την εξουσία η οποία δεν φαίνεται να απειλείται ούτε από τον ανάδελφο  αποµονωτισµό του βαθιά συντηρητικού ΠΑΜΕ ούτε από τον θεσµικό εγκλωβισµό της Αυτόνοµης Παρέµβασης ούτε από τον σεχταρισµό και τους λεονταρισµούς των παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Κι εµείς; Τελικά θα απεργήσουµε γι’ άλλη µια φορά δεµένοι στο άρµα ενός χρέους που µας ξεπερνά, µιας ασαφούς κι υπερβατικής στοχοπροσήλωσης και των απαιτητικών φαντασµάτων τής αριστερής µας συνείδησης. Ευτυχώς που µετά τη βαρετή βόλτα στο κέντρο της πόλης και την επαναστατική εκτόνωση µέσω των γνωστών συνθηµάτων, θα αποζηµιωθούµε µε το µεσηµεριανό απεργιακό τσίπουρο. Κάτι είναι κι αυτο…


«…Φτάνει ρε! Όχι άλλο εµπαιγµό! Να την καταγγείλουµε και τη ντουφεκιά της 24ωρης απεργίας και τους τυφεκιοφόρους της.

Επιτέλους να ορθώσουµε ανάστηµα. Εµείς είµαστε οι φορείς της ανατροπής κι όχι η ουρά των αξιοθρήνητων επαγγελµατιών συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ως πότε θα φαινόµαστε συνένοχοι; Ως πότε θα αναµασάµε τα ίδια και τα ίδια..»

Ως συµβολή στον παραπάνω προβληµατισµό, παραθέτω το παρακάτω κείµενο που στάλθηκε στο µέιλ της στήλης:

«Αν τα πράγµατα δεν ήταν τραγικά, θα µπορούσα και να γελάσω. Η απεργία των  εκπαιδευτικών του Σεπτέµβρη, έγινε µια ανάµνηση κιτρινισµένη. Οι ηγεσίες των κοµµάτων της αντίστασης και της ανατροπής τη γράψανε «µελαγχολικά» στο παρελθόν και µας καλούν να ξανασυρθούµε πίσω από τις «αντιµνηµονιακές» δυνάµεις της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, στην τακτική που χαράζει το ΠΑΜΕ. Κάθε ξεφτιλισµένη απεργία θεοποιείται και εκείνη όπου θα έπρεπε να είµαστε όλοι και να τα ανατρέψουµε όλα, ξεχάστηκε!

Φτάνει ρε! Όχι άλλο εµπαιγµό! Να την καταγγείλουµε και τη ντουφεκιά της 24ωρης απεργίας και τους τυφεκιοφόρους της. Επιτέλους να ορθώσουµε ανάστηµα. Εµείς είµαστε οι φορείς της ανατροπής κι όχι η ουρά των αξιοθρήνητων επαγγελµατιών συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔ Υ. Ως πότε θα φαινόµαστε συνένοχοι; Ως πότε θα αναµασάµε τα ίδια και τα ίδια, όπως:

‘Ή απεργία στις 6 Νοέµβρη να γίνει  υπόθεση όλων των εργαζοµένων, των ανέργων, των απολυµένων, των νέων και παρά τις δικαιολογηµένες επιφυλάξειςαντιρρήσεις που υπάρχουν απέναντι στη πλειοψηφία της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήµατος, µπορούµε να την µετατρέψουµε µε τη συµµετοχή µας σε απεργία πολιτικής αντίστασης και ανατροπής στο µνηµονιακό καθεστώς».

Άντε και καλή 24ωρη ανατρεπτική απεργία κι αν παρ’ ελπίδα µετά τον τόσο σκληρό αγώνα δεν πέσει η Νέα ΠΑΣΟΚρατία, εµπρός για 3ωρη στάση ανυπακοής, αντίστασης κι ανατροπής! Αναρωτιέστε µετά γιατί δεν µας ακολουθούν και µας βαφτίζουν «ίδιους» οι εργαζόµενοι;»

Ο δικηγόρος του διαβόλου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s