Π Ρ Ω Τ Α Κ Ο Υ Σ Τ Ο! Η εταιρία ΝΙΚΑΣ απέλυσε όλους τους εργαζομένους που απήργησαν εχθές..

Standard

Το Διαδίδουμε  παντού

και

δεν ξαναψωνίζουμε

από εκεί!.

Η εταιρεία ΝΙΚΑΣ (αλλαντικά) η οποία ανήκει σε αμερικανική πολυεθνική, ΑΠΕΛΥΣΕ απέλυσε ΌΛΟΥΣ τους εργαζομένους που έκαναν απεργία χθές!

*

Σ Υ Μ Π Α Ρ Α Σ Τ Α Σ Η

ΣΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ!

Γ Ι Α Τ Ι Ε Χ Ε Ι Ο «Κ Α Ι Ρ Ο Σ

Γ Υ Ρ Ι Σ Μ Α Τ Α ! ! ..»

(ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…)

 `

Κάλεσαν τα μεγάλια κανάλια να πάνε και δεν πήγε κανένα!!!
Διάδωσε το παντού και μη ξαναψωνίσετε από εκεί!

Πηγή

Νέα αναλυτική ανταπόκριση

από αξιόπιστη περιφρουρούμενη πηγή.

.

(….) «Η κατάσταση έχει ως έξης.

Εδώ και 2 μήνες έχει φτιαχτεί μια εργοστασιακή επιτροπή με πρωτοβουλία κάποιων εργατών φιλοΠΑΜΕ με αφορμή την απόλυση ενός παιδιού μέλους του ΠΑΜΕ. Μιλώντας με κάποιους συναδέρφους του μου είπαν ότι δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα και ήταν άψογος στη δουλειά του (ήταν χημικός στον ποιοτικό έλεγχο) και απολύθηκε επειδή τόλμησε να απεργήσει αυτός και άλλοι 9 στην προηγούμενη απεργία.

Στην απεργία την Τετάρτη η επιτροπή δούλεψε αρκετά και κατάφερε να πείσει την πλειοψηφία της παραγωγής και έτσι μετά από πολύ καιρό δεν δούλεψε κανείς σε μέρα απεργίας ενώ υπήρξε και απεργιακή φρουρά μέχρι της 10 το πρωί (οι εργαζόμενοι της διοίκησης και τα voucher ήρθαν μετά για δουλειά..).

Την επόμενη το πρωί η διεύθυνση προσωπικού κάλεσε 3 μέλη της επιτροπής και με παρουσία σεκιουριτάδων τους έδωσε ο κλητήρας την απόλυση. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση και όλοι οι εργάτες της παραγωγής (όχι οι εργαζόμενοι στη διοίκηση) βγήκαν έξω και κλείσαν την πύλη.

Η εκδικητική μανία της εργοδοσίας συνεχίστηκε και σήμερα, καθώς  απολύθηκαν άλλοι 7 (οι 3 μέλη της εργοστασιακής επιτροπής) οι οποίοι απέργησαν την Τετάρτη. Μετά από ΓΣ κλείσαν το εργοστάσιο και τη διοίκηση και δεν δούλεψε κανείς, με κύριο αίτημα την ανάκληση των απολύσεων.   Το ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Αθήνας ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα τους

ΑΛΛΑ: Η πολυδιάσπαση στον κλάδο είναι τεράστια και έχει ευθύνη το ΠΑΜΕ (υπάρχουν 10 ομοσπονδίες) Το ΠΑΜΕ αντί να απευθυνθεί στις υπόλοιπες ομοσπονδίες και να ενώσει τον κλάδο( πχ κρέατος, επισιτισμού-τουρισμού, μυλεργατουπαλλήλων-μακαρονοτεχνιτών) , πάλι έχει τη συμπαράσταση από τους Οικοδόμους και την Ομοσπονδία Φαρμάκου!!

Στις εκλογές συχνά πυκνά αποκλείονται υπαρκτά σωματεία ενώ άλλα που είναι σφραγίδες ψηφίζουν 2 και 3 φορές. Ο αγώνας ξεκινάει και σταματάει στην ενίσχυση των κομματικών δυνάμεων και όχι των ταξικών, κυριαρχεί ο σεχταρισμός, η διάσπαση, η ανάθεση…

Τα λέω αυτά όχι επειδή δεν τα ξέρουμε αλλά επειδή μπορεί καμιά φορά να μας γοητεύει η «πρωτοπόρα» παρουσία του ΠΑΜΕ σε κάθε εργατικό αγώνα που ξεσπάει!

Γενικά πάντως ο κλάδος τροφίμων και ποτών ο οποίος θα μας απασχολήσει αρκετά και στη συνέχεια καθώς απασχολεί πάνω απο 70.000 εργαζόμενους, είναι ο πιο κερδοφόρος την περίοδο της κρίσης και η εργοδοσία απαιτεί συνεχώς πετσόκομμα των όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει.

Σήμερα βγήκε και η λίστα με τις 11 πολυεθνικές που ζητούν μισθούς 250-300 ευρώ και οι 6 είναι στα τρόφιμα (ΝΟΥΝΟΥ,BARILLA,NESTLE,Αθ. Ζηθοποιiα,KRAFT,Unilever-Elais)http://lcitynews.blogspot.gr/2013/11/11-250-300_8.html

εδώ από ριζοσπάστη για απεργία http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=8/11/2013&id=14871&pageNo=11&direction=1

για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών ενδιαφέρουσες πληροφορίες http://odigoipolites.wordpress.com/2011/03/14/%CE%BA%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BD  »

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s