Γιατί το ΚΚΕ και Σύριζα δεν καλούν σε κινητοποιήσεις αμφισβητώντας έμπρακτα την αυταρχική, χουντικής προέλευσης απόφαση για απαγόρευση διαδηλώσεων;

Standard

Από giorgis , Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014 | 9:38 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Πάρα πολύ σωστά το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωση καταδικάζει την κυβερνητική απόφαση, απαγόρευσης διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια της φιέστας που ετοιμάζεται για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ και τονίζει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης και της αστυνομίας για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έναρξης της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Ιδιαίτερα το γεγονός ότι απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις, επειδή έχουν σκοπόΚαι με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφυλαξ αντίθετο με τις παραπάνω εκδηλώσεις. Αυτό το αιτιολογικό ανοίγει το δρόμο για παρεμπόδιση λαϊκών κινητοποιήσεων, όταν το περιεχόμενό τους έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Τέτοιου είδους απαγορεύσεις δε μπορούν να σταματήσουν την αντίθεση μεγάλου τμήματος του λαού μας, όπως και άλλων λαών σε χώρες της Ευρώπης, ενάντια στη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που είναι η ΕΕ».

Μια απορία όμως. Αύριο έχει εξαγγελθεί πορεία που θα σπάσει στην πράξη την απαγόρευση αυτή. Γιατί το ΚΚΕ αύριο (σ.σ. και Ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν καλεί μια κινητοποίηση –έστω ξεχωριστή απ’ την προγραμματιζόμενη- για να δείξει ότι τέτοιες αυταρχικές κυβερνητικές αποφάσεις, χουντικής προέλευσης πρέπει να μείνουν στα χαρτιά;

Τώρα είδαμε ότι την ίδια στάση κρατάει και ο Σύριζα

 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και πορειών που για άλλη μια φορά επιβάλλει η κυβέρνηση του μνημονίου, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας αναλαμβάνει και την προεδρία της ΕΕ, είναι απαράδεκτο γεγονός που ποδοπατάει τα δικαιώματα των πολιτών και συρρικνώνει τη Δημοκρατία.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό.

——————————————————-

Σχετικά με κάποια περίεργα της ΕΥΔΑΠ

Υ.Γ. 1 Το Δημοσίευμα «Ελευθεροτυπίας»

Υ.Γ.2 Το Δημοσίευμα ΣΕΚΕ-Σ  ΕΥΔΑΠ, όπου στη (μικρή) Φωτό διακρίνεται το πιό πάνω απόσπασμα της «Ε», δλδ που πρόσκειται το ΣΕΚΕ-Σ, (και που δεν διαψεύστηκε),ενώ στο ρεπορτάζ του Blog το απόσπασμα δεν …υπάρχει !!

Υ.Γ.3 Ας μας συγχωρήσουν οι σύντροφοι του ΒΑΘΥ για την κοπτοραπτική μας, δεν γίνονταν όμως αλλοιώς

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s