«Λέμε και καμιά -Συριζαίϊκη- μπούρδα για να περνά η ώρα»

Standard

 

Αν υποθέσατε ότι ο τίτλος της ανάρτησής μας είναι δικό μας, κάνετε λάθος.

Ανήκει σε ένα στέλεχος του Σύριζα–στον Θεόδωρο Τσελεπή- που περιγράφει με γλαφυρό και σαρκαστικό τρόπο τον εσωτερικό τρόπο της λειτουργίας του κόμματος της «ανανεωτικής αριστεράς».

 Πριν σας παραθέσουμε το κείμενο του, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς», (κι αυτό έχει την σημασία του) καλό είναι να θυμηθούμε άλλη μια σχετική ανάρτησή μας που είχε τίτλο «Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ των στελεχών!» και  ήταν τοποθέτηση άλλου μέλους του Σύριζα.

Ψηφοδέλτιο νίκης της Αριστεράς

Γράφει ο Θεόδωρος Τσελεπής

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαίτερη για μένα, αλλά και για τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Έπειτα από απόλυτα διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες στις οποίες συμμετείχαν όλα τα μέλη του ΣΎΡΙΖΑ, αποφασίστηκε η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο νίκης της Αριστεράς στις Ευρωεκλογές. Είχα στείλει πριν από λίγο καιρό το Βιογραφικό μου και το ερωτηματολόγιο που μου δόθηκε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Αργότερα, ένα ολιγόλεπτο Βιντεάκι γυρίστηκε στα γραφεία της οργάνωσης κι εστάλη κι αυτό στο ανώτερο όργανο.

Στη συνέχεια έλαβα εγώ, όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, ερωτήσεις συντρόφων που είχαν να κάνουν με τις θέσειε μας και τη διαθεσιμότητα μας στο ψηφοδέλτιο. Ολα αυτά ηλεκτρονικά και με υποχρέωση να απαντήσουμε σε όλα. Διακινήθηκαν σε ένα πόρταλ όπου είχαν πρόσβαση μόνο μέλη της οργάνωσης και τα ερωτήματα ήταν κοινά για όλουε. Εκεί υπήρχαν και τα ολιγόλεπτα Βιντεάκια που αυτοπαρουσιάζονταν οι υποψήφιοι.

Το επόμενο στάδιο ήταν οι συνελεύσειε των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ.  Όλες την ίδια μέρα. Εκεί συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις Ευρωεκλογές προβλήθηκαν τα ολιγόλεπτα βιντεάκια και τέθηκαν ερωτήσει προς τους υποψήφιους συντρόφους που συμμετείχαν στις οργανώσεις τους. Μοιράστηκε το κοινό ψηφοδέλτιο και με μυστικό τρόπο οι σύντροφοι σταύρωσαν τους υποψήφιους της επιλσγής τους. Τα αποτελέσματα στάλθηκαν ηλεκτρονικά και σε λιγότερο από 3 ώρες το ψηφοδέλτιο νίκης της Αριστεράς ήταν γεγονός.

Ένα ψηφοδέλτιο με υποψήφιους από διάφορες περιοχές. Με υποψήφιους διαφόρων ειδικοτήτων. Με εργαζόμενους άνεργους κομματικά στελέχη, διανοούμενους απολυμένους, καλλιτέχνες ακτιβιστές. Το σπουδαιότερο, βέβαια, ήταν ο τρόπος εκλογής των υποψηφίων. Έγιναν με τη συμμετοχή όλων των μελών και οι υποψήφιοι που συμμετείχαν δεν ήταν διορισμένοι, αλλά εκλεγμένοι από τα ίδια τα μέλη. Ήταν η πρώτη φορά που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πήραν στα χέρια τους κάτι τόσο σοβαρό και το έφεραν σε πέρας με μεγάλη επιτυχία.

Η συμμετοχή ήταν αρκετά ικανοποιητική και ίσως ήταν από τις ελάχιστες φορέε που ηττήθηκαν οι γνωστοί μηχανισμοί Κάτι εντελώς πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα οποιουδήποτε κόμματος.

Οι υποψήφιοι έπαψαν να είναι προϊόν συναλλαγής εσωκομματικών ισορροπιών. Η ηγεσία δεν παρενέβη πουθενά και απλώς συντόνισε το όλο εγχείρημα. Το μοντέλο αυτό θα ισχύσει και για τις βουλευτικέε εκλογές που θα ακολουθήσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών, από θεωρία και στόχος έγινε πράξη. Η άμεση δημοκρατία και όχι αυτή των αντιπροσώπων και των μηχανισμών, απέκτησε ρίζες.

Αποτελούμε, πλέον, παράδειγμα προς όλο το λαό για το ποια συμμετοχική δημοκρατία θέλουμε. Η ηγεσία του κινήματός μας παίζει τον ρόλο του εισηγητή και του συντονιστή. Κόμματα αρχηγικά ή κόμματα μηχανισμών δεν έχουν καμία θέση στο νέο κόμμα που χτίζουμε. Και θα πετύχουμε όχι γιατί αυτό θα είναι npos όφελος όσων συμμετέχουν, αλλά του ίδιου του λαού.

ΥΓ Εντάξει, ρε παιδιά, είχα κι εγώ μια φαντασίωση. Εξάλλου, αν γίνονταν πράξη όλα τα παραπάνω, η ηγεσία του κόμματος τι ρόλο θα έπαιζε; Και οι πλατφόρμες; Έτσι, στο όνομα της συμμετοχικής και άμεσης δημοκρατίας, θα τα γκρεμίζαμε όλα; Απλά λέμε και γράφουμε και καμιά μπούρδα για να περνά η ώρα. Έτσι δεν είναι, σύντροφοι;

Αξίξει πάντος να διαβαστεί από την εφημερίδα που δημοσιεύει το παραπάνω κείμενο το άρθρο του Στέλιου Ελληνιάδη «Συμβολή στο αύριο: Μανιφέστο ανάστασης!»

Βαθύ κόκκινο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s