Με αφορμή ένα σχόλιο αναγνώστη* για το θέμα Σαμπίχα –ΣΥΡΙΖΑ- Χριστόπουλου.

Standard

Όταν οι απόψεις μας δεν συμφωνούν με την πραγματικότητα τότε αλλοίμονο στην πραγματικότητα…

Η δίπλα στους Ρομά ξεπετάσχτηκε και ο. τ. δίπλα στον Καμίνη παραμένει...

Η δίπλα στους Ρομά (εκπαραθυρώθηκε) και ο. τ. δίπλα στον Καμίνη παραμένει…

 

Γιατί η αδιαφορία γίνεται

το λίπασμα του θράσους

`

Επειδή με λογοπαίχνια και με τακτικές στρουθοκαμήλου δεν γίνεται διάλογος και το χειρότερο δεν αποκαλύπτεται η πραγματικότητα, όπως στη συγκλονιστική υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ (που καρατομήθηκε) στη Θράκη, επισημαίνουμε ότι η χθεσινή εφημερίδα ο Δρόμος της Αριστεράς, που δεν πρόσκειται ούτε στη Ν.Δ. ούτε στους Φαήλους, Κανέλλη και σια, αφιέρωσε τις μισές της περίπου σελίδες για το θέμα με τα άρθρα που ακολουθούν.

Τα συμπεράσματα δικά σας για την αξιοπιστία και αντικειμενικότητα του καθενός.

 `

2014-02-06 kinoito velos Τα 10 Αρθρα στο Δρόμο της Αριστεράς για τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν -Δημ. Χριστόπουλο

(Είναι καιρός να σταματήσουμε να συζητάμε μεταξύ μας με τον παιδαριώδη τρόπο «αφου αυτό το λένε αυτοί, άρα είναι τέτοιο ή αλλιώτικο». Αφού n Χρυσή Αυγή «αξιοποιεί» τnν ελλnνική σnμαία, όποιος την τιμά είναι ύποπτος εθνικισμού. (..) Αφού οι Κρανιδιώτnς, Πάγκαλος και σία δήλωσαν ό,τι δήλωσαν για τnν Σαμπιχά Σουλεϊμάν,. άρα μάλλον θα έχει κι αυτή κάποιες σχέσεις με τnν Ακροδεξιά. Aφoύ κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν στnρίξει το Σχέδιο Ανάν -όπως και ο Mπoυς και το ιμπεριαλιστικό κατεστnμένο- άρα είναι πράκτορες τους. Δεν γίνεται έτσι συζήτnσn …

Επειδή έγινε πολύς λόγος για τn Σαμπίχα Σουλεϊμάν, το παρελθόν, τις σχέσεις τnς κ.λπ. -και μάλιστα και χωρίς πoλλές αποδείξεις- να θυμίσω απλά ότι ο Δnμήτρnς Χριστόπουλος ήταν βασικός συνεργάτης του κ. Καμίνn και τον στήριξε στις περασμένες εκλονές, Για τις επικείμενες εκλoγές δεν έχω κάποια πλnρoφόρnσn. Δεν είναι κάποιου τύπου «κακία» αλλά, όπως σωστά αναφέρει και ο ίδιoς σε άρθρο του, τα ζητήματα δεν είναι προσωπικά αλλά έχουν σημασία οι λογικές που υποστnρίζονται.

ΣΥΡΙΖέικη ανθρωπολογία σελ 13 του Αηδόνη)

 

1) Μια τσιγγάνα στον ΣΥΡΙΖΑ, παραλίγο!ΕΔΩ  του Στέλιου Ελληνιάδη (σελ. 29-30!)

2) Θράκη : παιδιά, κομμένη η «πλάκα» , ΕΔΩ του Νίκου Μπογιόπουλου σε. 29

3) Μια Τσιγγάνα στην αυλή μας (Έχει Ο ΣΥΡΙΖΑ ελάχιστη ιστορική αίσθησης). Του Απόστ.. Αποστολόπουλου (Σελ. 9).

4) Απαιτείται σοβαρότητα

Βαθύτερα ελλείμματα και αδυναμίες αναδεικνύουν οι χειρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν (της σύνταξης σελ 2)

5) Ενδοτισμός σε ζητήματα αρχών του Γιάννη Σχίζα (σελ. 29)

6) Απ’τα ψηλά στα χαμηλά (της σύνταξης σελ 2)

7) Δήλωση του Ρούντυ Ρινάλντι για τα τελευταία γεγονότα (σελ. 3)

8). Ο Χαμαιλέων και το δικαίωμα στην αντιεθνικιστική α/συνέπεια Οι… επιστημονικές προσεγγίσεις και το πραγματικό δράμα Του Βασίλη Ξυδιά (Σελ.

9) Θεμελιώδη ελλείμματα ξανάρχονται στην επιφάνεια . Υπάρχει ανάγκη για τον τρόπο «ΣΥΡΙΖΑ» Του Δημ Υφαντή σελ 12

10) ΣΥΡΙΖέικη ανθρωπολογία σελ 13 του Αηδόνη

 

* Σχόλιο ΕΔΩ

 

`

 

 

 

 

 

Advertisements

3 responses »

 1. Μιλάμε για τον καθηγητή που πριν χρόνια είχε βάλει θέμα στους φοιτητές του τον Χριστούλη να σφίγγει το μπουλόνι με μια τραγουδιάρα ντυμένη καλόγρια.
  Για τον άνθρωπο που έκανε ομιλία για τους Τσάμηδες και ζήτησε στέγη ‘μακεδονικού’ πολιτισμού.
  Τον ακαδημαϊκό που υπέγραψε για το σχέδιο Ανάν παίρνοντας μαύρα κουρκουμπίνια από ΜΚΟ.
  Τον υποψήφιο που τον ενόχλησε η Σουλεϊμάν της «Ελπίδας»και όχι ο Κουρτ των ¨Γκρίζων Λύκων¨
  Που αποκάλεσε την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «ενιαίο, συμπαγές, τούρκικο πράμα»

  Τον θέλουμε και στην Πάντειο να … εκπαιδεύει τα παιδιά μας και στις Βρυξέλλες να .. ενημερώνει το Ευρωκοινοβούλιο

  Μου αρέσει!

 2. Η ετοιμότητα για τεκμηρίωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ειναι καταπληκτική. ούτε έτοιμα να τα είχες τα αρχεία. Υπάρχουν βέβαια και αλλα είκοσι που έχουν αναλυτικές πληροφορίες για τη σαμπιχα κια κυρίως το τετρασέλιδο άρθρο του Ιού στην Εφημερίδα των Συντακτών. Αλλα ξέχασα αυτή ειναι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτο που προκαλεί την μέγιστη εντύπωση ειναι πως η στήριξη της ακροδεξιας και του κατεστημένου στην Σαμπιχα δεν ενοχλεί. Αντίθετα χρησιμοποιούνται μπούρδες σχετικές σας την ελληνική σημαία και την αξία του πατριωτισμού. Πατριώτες οι χρυσαυγιτες και ο Φαηλος; Κάποτε έστελναν τους Αριστερούς εξορία και στο απόσπασμα για εθνική προδοσία. Και για να γράφει και κάπου η πραγαμτικοτητα τα γεγονότα έχουν ως εξής: Ο τσιπρας σε ομιλία του στη Θράκη υποσχέθηκε εκπρόσωπο της μουσουλμανικής μειονότητας στο ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ΠΓ κατατέθηκε σαν πρόταση η Σαμπιχα η οποία κια έγινε δεκτή. μετά την ανακοίνωση του ονόματος της υπήρξε έντονη διαμαρτυρία των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη γιατι η Σαμπιχα δεν εκπροσωπεί το σύνολο της μειονοτητάς αλλα μια μικρή εθνοτική ομάδα, τους Ρομα, εχει μάλιστα δραστηριοποιηθεί ενάντια στον τουρκογενείς μουσουλμάνους. Η πω του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να την αντικαταστήσει με εκπρόσωπο της μειονότητας μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. τόσο απλά. τα αλλα δεν αποτελούν παρά άλλη μια ευκαιρία τΗς ακροδεξιας να εκμεταλλευτεί το μειονοτικό πρόβλημα στη Θράκη για να πουλήσει αντιτουρκισμο και εθνικοφροσύνη και να εντάξει ακόμα και αριστερούς στο εθνικό τόξο. ο εχθρός ειναι το κεφάλαιο και οι κάθε εθνικότητας εκπρόσωποι του. για ποιον το καταλαβαίνει και η αντισυριζα τύφλωση τον εμποδίζει να δει την πραγματικότητα

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s