Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι…. τίγρεις

Standard

``

Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

UNFOLLOW  IΟΥΛΙΟΣ 14

Συνοπτικά :(…) Tο ζήτημα είναι ασφαλώς πολύ πιο σοβαρό, είναι κυρίως πολιτικό και αποτελεί ένα ακόμη πολύ μεγάλο σφάλμα του ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθεί να μοιάζει ολοένα και περισσότερο με ένα νέο ΠΑΣΟΚ, καθώς προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες. Όμως, αν η Ελλάδα χρειάζεται κάτι αυτήν τη στιγμή, σίγουρα αυτό δεν είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Μια χαρά την κατέστρεψε το … original, φτάνει!

`
Ορισμένα πράγματα στη ζωή είναι νομοτελειακά. Όταν σπέρνεις ανέμους, μοιραία θα θερίσεις θύελλες. Και δυστυχώς, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεγε να γίνει συνομιλητής του Δημήτρη Μελισσανίδη, έσπερνε ανέμους με προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα …


Όσοι
έχουν ασχοληθεί στοιχειωδώς με τα του ελληνικού ποδοσφαίρου γνωρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα -μα κανένα-πεδίο συνεννόησης με οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι από το 1980 κι έπειτα έχουν κατά καιρούς μετατραπεί σε ιδιωτικούς στρατούς που συσπειρώνονται γύρω από τους ισχυρούς παράγοντες των μεγάλων συλλόγων της χώρας. Είτε για το … μεροκάματο, είτε γιατί μέσα από αυτόν τον κακώς εννοούμενο οπαδισμό κάποιοι μπορούν να «εξάγουν» ανερυθρίαστα την καφρίλα της ανυπαρξίας τους, οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις στις οποίες οι οπαδοί λειτούργησαν ως ιδιωτικοί στρατοί είναι πολλές.


Συνέβη
επί Γιώργου Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό στη δεκαετία του ’80, συνεχίστηκε με τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, αλλά και τώρα με τον Δ. Μελισσανίδη στην ΑΕΚ. Και όλα αυτά, ασφαλώς και δεν προέκυψαν τυχαία. Τα πορτοφόλια του ελληνικού ποδοσφαίρου γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι οι ιδιωτικοί στρατοί παρείχαν ένα μαξιλάρι ασφαλείας και ένα μοχλό πίεσης για τα συμφέροντά τους, ιδίως όταν η επιχειρηματικότητα τους ακροβατούσε ανάμεσα στη νομιμότητα και την παρανομία. Και γι’ αυτό άλλωστε φρόντισαν να καλλιεργήσουν τους στρατούς τους, να τους γιγαντώσουν και εντέλει να τους χρησιμοποιήσουν.


Όμως
παρότι όλα τα παραπάνω αποτελούν μια θλιβερή αλήθεια του ελληνικού ποδοσφαίρου, το ζήτημά είναι πριν απ’ όλα πολιτικό: Κι όμως, το 2014, μια Αριστερά που προσπαθεί να πείσει ότι κομίζει το καινούριο, το διαφορετικό, το καθαρότερο αντιλήφτηκε ή παρίστανε ότι δεν αντιλήφθηκε πως οποιοδήποτε αλισβερίσι θα την έβγαζε χαμένη από χέρι και παράλληλα θα νομιμοποιούσε με έναν τρόπο τα όσα ακολούθησαν. Διότι, συγγνώμη, αλλά εδώ το ζήτημα υπερβαίνει τα χρήματα που αξιώνει η ΑΕΚ από το Δημόσιο για την κατασκευή του γηπέδου, υπερβαίνει ακόμη και τις αντιρρήσεις που καλώς ή κακώς εκφράζουν κάποιοι για τη δημιουργία του γηπέδου. Εδώ το ζήτημα είναι η βάναυση περιστολή του δημοκρατικού δικαιώματος των κατοίκων να συναντηθούν και να εκφράσουν δημόσια τους προβληματισμούς τους για το γήπεδο.


Αλήθεια,
από πότε απαγορεύεται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; Από πότε αποφασίζουν οι ιδιωτικοί στρατοί αν και πότε θα μιλήσουν οι κάτοικοι για τα της γειτονιάς τους; Και άραγε τι δικαιολογία έχει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, που έστελνε το ένα μετά το άλλο τα μεγαλοστελέχη του να καθίσουν στο τραπέζι με τον Μελισσανίδη; Πρώτος που συναντήθηκε με τον «Τίγρη» ήταν ο Αλέκος Φλομπουράρης, σε μια αμιγώς συμβολική κίνηση. Βλέπετε, δεν μιλάμε απλώς για έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για τον μέντορα του αρχηγού της αξιωματικής οντιπολίτευσης. Η δεύτερη συνάντηση έγινε παρουσία των επιφανών ΑΕΚτζήδων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη και Γ Πάντζα.


Μετά
το πολιτικό νταραβερι του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μελισσανίδη ακολούθησε τραμπουκική επίθεση με ξύλο και προπηλακισμούς. Υπό τη διακριτική παρουσία-απουσία της αστυνομίας, ο ιδιωτικός στρατός που ντροπιάζει τους κοινωνικούς αγώνες της Original έσπειρε τον τρόμο στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς ρεπορτάζ της ημέρας κάνουν λόγο για ανθρώπους που κυνήγησαν κατοίκους, που έδειραν γυναίκες και ηλικιωμένους, που επιτέθηκαν στον αυτοοργανωμένο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα».

Παρότι η προσπάθεια των οπαδών-προβάτων να μπουν στη «Στρούγκα» εμπεριέχει έναν απίστευτο συμβολισμό, το ζήτημα είναι ασφαλώς πολύ πιο σοβαρό, είναι κυρίως πολιτικό και αποτελεί ένα ακόμη πολύ μεγάλο σφάλμα του ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθεί να μοιάζει ολοένα και περισσότερο με ένα νέο ΠΑΣΟΚ, καθώς προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες. Όμως, αν η Ελλάδα χρειάζεται κάτι αυτήν τη στιγμή, σίγουρα αυτό δεν είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Μια χαρά την κατέστρεψε το … original, φτάνει!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s