Σκοτωµός για µια μικρούλα και στο βάθος εκλογές

Standard
Ξεκίνησε το σκίσιμο των μνημονίων… σελίδα σελίδα!!! (Σκίτσ0 The paper )

Του Σωκράτη Μαντζουράνη

Oµολογώ πως µε προβληµάτισε ο σ. Νίκος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και µέσα στα πράγµατα. -Η «µικρή ΔΕΗ» σύντροφε, θα γίνει θρυαλλίδα προοδευτικών εξελίξεων. Βέβαια και στο παρελθόν τα ίδια µου έλεγε και πάντα έµενα µε τη θρυαλλίδα στο χέρι. Γιατί καλά είναι τα «φυτίλια», αλλά αν το «µπαρούτι» είναι βρεγµένο, βραστά κι άστα. Όµως όταν σε βαρούν όλοι από παντού, πιάνεσαι απ’ όποια θρυαλλίδα βρίσκεις πρόχειρη.

Εδώ που τα λέµε, µε το απύθμενο ταξικό θράσος της Ν . Δ. , τον άκρατο νεοφιλελευθερισµό του ΠΑΣΟΚ και τούτα τα απίθανα υπαλληλάκια του συστήµατος, δεν θέλει και πολύ «θρυαλλίδα» για το µπαµ. Βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ να µπαίνει στα γεµάτα, βλέπω τη ΓΕΝΟΠ να σαλπίζει ένα δυνατό απεργιακό µπαϊράκι, ακούω Βούτση, Σκουρλέτη και άλλα στελέχη µας να µε διαβεβαιώνουν πως «εδώ τους έχουµε τους 120, ξεσηκώνεται η κοινωνία», από κοντά και κάτι συνδικαλιστάρες «πίσω δεν κάνουµε», λέω άντε µέχρις εδώ ήταν η βασιλεία τους.

Πήρα κεριά και πετρέλαιο για µια παλιά λάµπα της γιαγιάς µου, φτιάξαµε και φαϊ για 2-3 µέρες, µπαταρίες για το Κόκκινο και άντε ξεκινάµε. Γιούρια και µέσα είµαι! Δεν πρόλαβα καλά-καλά να βάλω το όπλο παρά πόδα και κάποια µαντάτα σαν να µμηνούσαν πως η … θρυαλλίδα πάλι τζίφος. Λέω, δεν µπορεί, για να επιµένει το κόµµα πως η κοινωνία είναι µαζί µας, όπου να είναι θα πληµµυρίσουν οι πλατείες και οι δρόµοι µε κόσµο. Τίποτα.

Φαίνεται δεν είναι ακόµα η ώρα της κοινωνίας, λέω από µέσα µου. Εντάξει, είµαι και λίγο ανυπόµονος, όµως τα συνδικάτα στις επάλξεις και αποφασισμένα, ακούω από το σ. Στρατούλη, αναθαρρεύω ο αφελής αριστερός.
Περιµένω καταλήψεις και συλλαλητήρια και οδοµαχίες, όµως έρχεται η επιστράτευση και ακούω τους συνδικαλιστές να δηλώνουν πως θα υπακούσουν στους νόµους, να µη σακατέψουν και τον τουρισµό, ακούω και τη Βούλτεψη να τους συγχαίρει για την υπευθυνότητά τους και λέω το … χάσαµε το κορµί πατριώτη.

Είπε, όµως, το κίνηµα πως θα συνεχίσει µε άλλα µέσα και έµαθα πως και η ΓΣΕΕ µπήκε στα γεµάτα και πήρε απόφαση µετά από 3ωρη συνεδρίαση, να είναι στη συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ µε πανό. Δυστυχώς το Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, δεν µπόρεσε να βγάλει φήφισµα, γιατί δεν είχε απαρτία. Μικρό το κακό.

Άντε καλά, αλλά σε πολιτικό επίπεδο δεν µπορεί, θα τους σκίσουµε. Έχουµε το δηµοφήφισµα. Εδώ σας έχουµε τώρα, 120 και ξερό ψωµί. Τρεις «συγκλίνουσες αλλά πολιτικά διακριτές;» προτάσεις της Αριστεράς, µια χρυσαυγίτικη και µια τουρλοµπούκι «ανεξαρτήτων», έκαναν κοµµάτια το «µέτωπο», µάγκα τον Μεϊµαράκη, τζάµπα µάγκες κάποιους «ανέντακτους», πρώτη µούρη τη Βούλτεψη και µαντάρα πάλι τη «θρυαλλίδα» µου. Αθάνατο σύστηµα!

Τελικά, όµως, φαίνεται δεν τα πήγαµε και χάλια, γιατί όπως µας πληροφόρησε ο σ. Σκουρλέτης: «Το πλατύ κοινωνικό µέτωπο που δηµιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει την αντανάκλασή του στο πολιτικό και κοινοβουλευτικό πεδίο». Αθάνατη κυβερνώσα Αριστερά!
Ή, όπως είπε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου: «Δεν θα είναι και καταστροφή αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το κόµµα εκφράζει το νέο». Κι εδώ που τα λέµε, όλοι αυτοί που είναι στα πράγµατα, κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Από Εφ. Δρόμος της Αριστεράς 12/07/2014

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s