ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΡΑΒΔΟΥΧΟΥΣ», ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ 1,5 ΕΚΑΤΟΜ. ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 2,5 ΕΚ. ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΠΙΖΟΥΝ.

Standard

ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΜΦΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΟΥΣΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ  (ΣΥΝΟΛΙΚΑ) 

 

Μία ενάντια δεκάδων μπάτσων

 Λεφτά στους ένστολους

 

Αναρωτιούνται ίσως πολλοί γιατί αυτή η επιλεκτικότητα, που αυτονοήτως προκαλεί κοινωνικό αυτοματισμό. Τόσες άλλες κατηγορίες εργαζομένων χειμάζονται αλλά ουδείς ποτέ από την κυβέρνηση ενδιαφέρθηκε γι’ αυτούς. Θα μπορούσαν λ.χ. να διαθέσουν τα λεφτά στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Δεν το κάνουν, διότι αυτές οι κατηγορίες εργαζομένων δεν είναι στυλοβάτες του συστήματος, όπως είναι ο στρατός και η αστυνομία, που ασφαλώς είναι μηχανισμός εξουσίας κάθε κυβέρνησης. Γι’ αυτό και δεν δείχνει η κυβέρνηση να ανησυχεί για το πώς αντιδρά η τρόικα, εξάλλου έχει φροντίσει να βρει ισοδύναμα μέσα από την αναδιευθέτηση του μισθολογίου των ενστόλων.

Η ταύτιση των δύο πολιτικών αρχηγών στο θέμα αυτό δείχνει καθαρά ότι η προεκλογική περίοδος είναι ανοιχτή πλέον και ο καθένας προσδοκά οφέλη από την κίνηση αυτή, πέραν του γεγονότος ότι οι ένστολοΒιαιότητες αστυνομίας 2011_6_29 ΜΑΤατζήδεςι είναι οιονεί εγγύηση για κάθε κυβέρνηση. Είναι σκάνδαλο για τους υπόλοιπους εργαζόμενους η άνιση μεταχείριση που έχουν οι ένστολοι εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα. Το κύριο μέλημα της δικομματικής κυβέρνησης είναι να φανεί συνεπής στους δανειστές και γι’ αυτό δεν διστάζει να ξεπουλήσει αντί πινακίου φακής τον εθνικό πλούτο, όπως τους αιγιαλούς, τα δάση, την ενέργεια, προς όφελος πάντα μεγαλοεπιχειρηματιών, τραπεζιτών και όλων εκείνων που υπηρετούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.

Η «αύρα» εκλογών έχει αρχίσει και διαχέεται στην επικράτεια. Η τελευταία κίνηση της κυβέρνησης θα προκαλέσει περισσότερη κοινωνική οργή. Διασώζεται ακόμα από το γεγονός ότι αυτή η οργή δεν έχει μετουσιωθεί ακόμη σε πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα που θα τους απομακρύνει από την εξουσία. Αλλά κάποια στιγμή το ποτήρι ξεχειλίζει.

2014-07-27 ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ

 

 

 

 

`

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των συντακτων 27/07/2014

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.