ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΕ

Standard

 ΚΑΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ «ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ»…

`

 

Εισαγωγικό σημείωμα fp: Και ύστερα απορεί ο κόσμος γιατί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν κατσικωθεί για τα καλά στην εξουσία και κοντεύουν να μας θάψουν ζωντανούς, ενώ το «αντίπαλο δέος» με τους όρκους πίστης στην ΕΕ, στο ΕΥΡΩ, στο ΝΑΤΟ, στο 5% του επαχθούς χρέος… και το χειρότερο με μεθόδους και τακτικές Copy-paste , κοιμάται και ξυπνάει με το πόσο κάθε μέρα «θα τους ταράζει στη νομιμότητα», με τις καταθέσεις εγγράφων και τις επερωτήσεις στο «καφενείο » της Πλατείας Συντάγματος. Μ’αυτό το πλευρό  αυτοί  να κοιμούνται, και εμείς ας παρακαλάμε να μην «ξυπνήσουμε» κάποια στιγμή ..τελειωμένοι ή «δεμένοι»…  

`

ΕΠΟΧΗ 27/7/2014

`

Οι προσλήψεις στην Εθνική θα βάλουν σε διαθεσιµότητα την ηθική µας;

Οταν πρωτοέγραψαν οι εφηµερίδες ότι η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προσέλαβε από το παράθυρο, ως συµβούλους (!) τρία παιδιά συνδικαλιστών δύο της ΠΑΣΚΕ και ενός της ΔΑΚΕ, του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής, όσοι το διάβασαν, είναι σίγουρο ότι χαµογέλασαν µε πίκρα, κουνώντας το κεφάλι τους ως επιβεβαίωση της εξακολουθούµενης, παρά την προκλητικότητα της ενέργειας, λόγω της κρίσης, διαπλοκής και πελατειακής λειτουργίας συνδικαλιστών και εργοδοτών.

Όταν όµως έγινε γνωστό ότι διορίστηκε και το παιδί του Ταµία του Συλλόγου, που είναι επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και µη µέλος του κόµµατος,(σ.σ. !!!)  όλοι εµείς οργιστήκαµε. Οι αντίπαλοί µας χαµογέλασαν ειρωνικά, προβάλλοντας τη γνωστή υπονοµευτική ατάκα «όλοι το ίδιο είµαστε» ή «καλωσορίσατε στο κλαµπ».

 

Είναι γνωστή, κυρίως στα συνδικάτα ΔΕΚΟ-Τραπεζών, η πελατειακή σχέση αλληλεξάρτησης εργοδοσίας και συνδικαλιστών των ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ. Η εργοδοσία τακτοποιεί ηµετέρους τους σε προαγωγές, τοποθετήσεις, δάνεια κτλ. Στη σχέση αυτή δεν διστάζουν να προχωρήσουν και σε κάλυψη καραµπινάτων ποινικών. παραβάσεων … Από την άλλη οι συνδικαλιστές προσφέρουν εργασιακή ειρήνη, καλύπτοντας µε πέπλο σιωπής τις κοµµατικές, κυβερνητικές και εν γένει ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές της εργοδοσίας. Και µετά εµείς απορούµε για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών που δίνουν συντριπτικά ποσοστά υπέρ της ΠΑΣΚΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια … (σ.σ. συντριπτική  πλειοψηφία (83,3%!) σε ΔΑΚΕ+ΠΑΣΚΕ (ΕΔΩ) στις εκλογές Ομοσπονδίας ΕΥΔΑΠ Ιουνης 14).

Το νοσηρό αυτό συµβάν και ό,τι άλλο µπορεί να κρύβεται, µπορεί και πρέπει να δώσει αφορµή στις δικές µας πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάµεις να καταδικάσουν άµεσα, αποφασιστικά, απόλυτα και ξεκάθαρα, µε συγκεκριµένες υποδείξεις προς όλους τους εµπλεκόµενους στη επαίσχυντη συναλλαγή, δηλαδή τη Διοίκηση της Εθνικής και τους «συνδικαλιστές;» αυτούς, απαιτώντας κατ’ αρχάς την παραίτηση τους από το Δ.Σ. του Συλλόγου και την ακύρωση των προσλήψεων.

Στη Βουλή να κατατεθεί ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ήξεις αφίξεις για δήθεν παραβίαση κανονισµού, αλλά καταγγέλλοντας πολιτικά και ηθικά την επαίσχυντη συναλλαγή-διαπλοκή. Σηµειώνουµε ότι, ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε η κεντρική παράταξη ΜΕΤΑ, η Νοµαρχιακή Τραπεζών και το τµήµα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πληροφορηθήκαµε ακόµα το τι έπραξε η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Εθνικής, ενώ η παράταξη που είχε επικεφαλής τον εµπλεκόµενο βρέθηκε µακριά από το µείζον πρόβληµα. (σ.σ. γιατί δεν πληροφορηθήκατε; στην …Γη του πυρός βρίσκονται παράταξη και εμπλεκόμενοι και καθυστερεί τόσο η επικοινωνία; Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι για τις αστείες προφάσεις και τον ανεπαρκή τρόπο αντιμετώπισης των αθλιοτήτων αυτών;)

Οι καιροί ου µενετοί σύντροφοι. Δεν είµαστε όλοι το ίδιο και θα παλέψουµε από τώρα να µη γίνουµε το ίδιο µ’ αυτούς που απαξίωσαν το συνδικαλιστικό κίνηµα για πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιµότητες.  Απαιτείται ένα ηχηρό και ξεκάθαρο µήνυµα.*

Μάκης Μπαλαούρας

Συνδικαλιστής Τραπεζας. Ελλάδος

ΟΤΟΕ

* (σ.σ. Οι πράξεις όμως και όχι τα λόγια μετράν, για να μην αναφερθούμε «στον Καίσαρα και τη γυναίκα του»…

-Τι έκαναν π.χ. στην ΕΥΔΑΠ όσοι σήμερα μιλούν για ηθική , για συναλλαγές , για ιδιοτέλεια και για απαξίωση του συνδ. κινήματος –και σωστά κάνουν-όταν όλη η ΕΥΔΑΠ βούιζε για συναλλαγές, για αδιαφάνεια, για εκλογικές παραβιάσεις στα σωματεία (Γ.Συνελεύσεις με το 1/3 της απαιτούμενης απαρτίας), για διπλοψηφίες, για διασπάθιση χιλιάδων Ευρώ σε ταξίδια, σε πολυτελή ξενοδοχεία οικογενειακώς συνδ/των, σε κινητά και σε μαύρες τρύπες ταμείων σε σωματεία και κέντρα;…).

Ή όταν στις αποτυχημένες με 4-6% συμμετοχή απεργίες, το πλείστον των συνδικαλιστών έπαιρναν άδειες γιατρού-ρεπό, η όταν συναδελφοί διορίζονταν σαν μετακλητοί υπάλληλοι κόμματος που στήριζε η “τρικομματική του αίματος” και δεν μιλούσε κανείς;

ή τέλος όταν σύλλογος πτυχιούχων καλούσε συναδέλφους ,λες και ήταν το «συνδικαλιστικό της ασφάλειας», «να περάσουν απ’τα γραφεία του» για να επιβεβαιώσουν !!! τις υπογραφές τους και που ενώ «έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας» ακόμα και σήμερα δεν έχει στηλιτευθεί ως έπρεπε το ανουσιούργημα ΕΔΩ, κ.ο.κ.

Για την ΕΥΔΑΠ, για να μην αναφερθούμε γενικότερα όπου οι αναθυμιάσεις είναι πνιγηρότατες και κινδυνεύουν ζωές

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s