Αθωώθηκαν ο φραουλοπαραγωγός και ο επιστάτης της Μανωλάδας Ματωμένες φράουλες

Standard

ΟΜΟΦΩΝΗ η απόφαση  για να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΦΕΣΗΣ! Με αυτή τη δικαιοσύνη και αυτο το σύστημα βαυκαλίζονται κάποιοι πως αρκεί το: «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα»;

 

Αθώοι για όλες τις κατηγορίες κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ο επιστάτης της επιχείρησης.

Ένοχοι κρίθηκαν οι άλλοι δύο επιστάτες και ειδικότερα για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την επιβολή των ποινών. Έξω έξω από το κτίριο επικρατεί ένταση από συγκεντρωμένους μετανάστες εργάτες γης, καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η εισαγγελέας της έδρας Διονυσία Παπαδοπούλου ζήτησε να κριθούν ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλοι οι κατηγορούμενοι.
Παράλληλα, στην πρότασή της ζήτησε ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας να κριθεί ένοχος για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων, ενώ δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό των υπολοίπων κατηγορουμένων που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, ότι πυροβόλησαν σε βάρος των μεταναστών για λόγους άμυνας, καθώς όπως είπε δεν επιβεβαιώνεται από την ακροαματική διαδικασία ότι κινδύνεψαν. Επίσης ανέφερε, ότι οι πυροβολισμοί από τα κυνηγετικά όπλα ήταν σε ευθεία βολή.

Υπενθυμίζεται ότι  στις 17 Απριλίου 2013, επιστάτες του επιχειρηματία πυροβόλησαν εναντίον εργατών γης που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν από τα πυρά 28 μετανάστες.

Από TVXS.gr

Σ.Σ. Αξίζει να θυμηθούμε μια περυσινή συνέντευξη στο 105,5 στο Κόκκινο που μας δίνει το περίγραμμα του πως αντιμετωπίζεται η σημερινή οιωνει χούντα και που τελικά καταλήγει το περίφημο: «θα  τους ταράξουμε στη νομιμότητα» …ΕΔΩ

«Ντρέπομαι που είμαι Ελληνας». 

«Αυτή η απόφαση είναι ντροπή και όνειδος για την Ελληνική δικαιοσύνη»

(Δικηγόρος των μεταναστών της Μανωλάδας)

 

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.