ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα στοιχεία της PUBLIC ISSUE

Standard

Στις 11 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Ν.Δ., στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφ.Συν.». Μοιρασμένοι οι πολίτες για τις πρόωρες εκλογές

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ -ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ % ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 15-23 ΣΕΠ 2014

`

Δυναμική αυτοδυναμίαs στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η έρευνα πολιτικής συγκυρίας Σεπτεμβρίου, που πραγματοποίησε η PubIic Issue, λίγες μέρες μετά την άνοδο Σαμαρά – Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ και σ’ ένα κλίμα που φορτίζεται από το μπαράζ της φορολόγησης των πολιτών και την αδυναμία της κυβέρνησης να αρθρώσει πειστικό διαπραγματευτικό λόγο έναντι των δανειστών. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει φτάσει τη διαφορά του από τη Ν.Δ. στις 11 ποσοστιαίες μονάδες (36% έναντι 25%), προβάδισμα που είναι το μεγαλύτερο από τις αρχές του έτους. Παρ’ όλα αυτά, στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία (42%) απαντά «καμία από τις δύο».

`

Του Τάσου Τσακίρογλou

`

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει πέντε μονάδες σε σχέση με την τελευταία έρευνα της εταιρείας τον περασμένο Ιούλιο (31%) και η Ν.Δ μία (24%). Στη λοιπή κατάταξη ακολουθούν: Το Ποτάμι

με 9,5% (10,5%), η Χρυσή Αυγή με 7,5% (8,5%), το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), το ΠΑΣΟΚ με 5,5% (7,5%), οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4% (4,5%), η ΔΗΜΑΡ με 1% (1,5%), ενώ τα Λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 5% (6%). Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά η εκτίμηση των κοινοβουλευτικών εδρών διαμορφώνεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 146 (από 142 έως 150), Ν.Δ 66 (61-72), Το Ποτάμι 25 (20-30), Χρυσή Αυγή 20 (16-24), ΚΚΕ 17 (15-20), ΠΑΣΟΚ 15 (12-17), ΑΝ.ΕΛΛ. 11 (8-13), ΔΗΜΑΡ καμία.

`

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά σαράντα μονάδων (64% έναντι 24%), ανοίγοντας την ψαλίδα στο απώτατο σημείο από τον Ιανουάριο του 2014 και με αυξητική τάση μετά τις ευρωεκλογές του Μαίου.

`

Ωστόσο η πλειονότητα των ερωτηθέντων (43%) εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματική ς αντιπολίτευσης θα κερδίσει με μικρή διαφορά, έναντι του 21% που «βλέπει» μεγάλη διαφορά και 22% που προσδοκά νίκη της Ν.Δ. με μικρή διαφορά.

2014-09-27 ΕΚΛΟΓΙΚΉ ΕΠΙΡΡΟΉ

Στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας», το μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης απαντά το «καμία από τις δύο» (42%), ενώ το 31% επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και το 22% Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από τους ερωτηθέντες ο Αντώνης Σαμαράς με 38% (από 43% τον Ιούλιο), έναντι 34% (29%) του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 28% (28%) λέει «κανένας από τους δύο» ή δεν εκφράζει γνώμη.

`

Στις δημοτικότητα; των πολιτικών αρχηγών «κεφάλι» διατηρεί ο Αλέξης Τσίπρας με 47% (από 40% τον Ιούλιο), με δεύτερο τον Σταύρο Θεοδωράκη 39% (42%). Ακολουθούν: Αντώνης Σαμαράς 38% (38%), Φώτης Κουβέλης 33% (33%), Πάνος Καμμένος 30% (26%), Δημήτρης Κουτσούμπας 27% (32%), Ευάγγελος Βενιζέλος 21% (21%).

`
Για ολόκληρη την Έρευνα αγοράστε την Εφ. Των Συντακτών .

Υ.Γ. Συμφωνούμε απολύτως με το παρακάτω στο  Βαθύ Κόκκινο:

Όπως και να είναι όμως θέλει ακόμα προσπάθεια να μετατρέψει ο Α. Σαμαράς την Ν.Δ σε ΠΟΛΑΝ.

….»Εμείς δεν έχουμε καμιά εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εταιρειών δημοσκοπήσεων ως προς την πρόθεση ψήφου του εκλογικού σώματος. Τα εκλογικά επιτελεία όμως των αστικών κομμάτων αυτές τις δημοσκοπήσεις τις έχουν «ευαγγέλιο». Και πέρα απ’ το αν υπάρχουν μυστικές δημοσκοπήσεις –η εφημερίδα το Παρόν έγραφε την Κυριακή ότι η Ν.Δ έχει στα χέρια της δημοσκόπηση που έγινε αμέσως μετά την ομιλία των πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ η οποία δείχνει τον Σύριζα να προπορεύεται με 9%- η συγκεκριμένη δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα των Συντακτών σίγουρα θα δημιουργήσει πονοκέφαλο στα επιτελεία της Συγγρού.
Δεν νομίζουμε να έχει ξαναπαρουσιαστεί σε δημοσκόπηση να υπάρχει  11 ολόκληρες μονάδες διαφορά μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως και να είναι όμως θέλει ακόμα προσπάθεια να μετατρέψει ο Α. Σαμαράς την Ν.Δ σε ΠΟΛΑΝ.»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s