Γήπεδο της ΑΕΚ : «Πρώτη φορά αριστερά» ή πρώτη φορά μεγαλοεργολαβικά και οπαδικά;

Standard

`

 

Tης Βαγγελιως Σωτηροπούλου

Εντάξει το καταλάβαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να συγκρουστεί με την ΕΕ, την ΟΝΕ, το ΔΝΤ. Εντάξει το καταλάβαμε «η θέση μας είναι στη Δύση και στο ΝΑΤΟ». Εντάξει το καταλάβαμε, δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν τα πράγματα στην οικονομία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΑΛΛΑ ….

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τουλάχιστον ένα δυνατό σημείο που ήταν η εμπλοκή μεγάλου αριθμού των μελών του σε κινήματα πόλης που υπερασπίζονται το περιβάλλον και το δημόσιο χώρο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι μόνοι που διασώζουν ότι έχει απομείνει από κάποια ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την κοινοβουλευτική του παρουσία – τουλάχιστον φραστικά – υιοθετούσε τις θέσεις αυτών των κινημάτων.

 

Η «λύση» του ζητήματος του γηπέδου της ΑΕΚ μέσα από συμφωνία στελεχών του με το Μελισανίδη αποτελεί ύβρη προς όλο αυτόν τον κόσμο. Αποτελεί ύβρη τόσο προς τους αγωνιστές του στις γειτονιές, όσο και προς τους αξιόλογους διανοούμενους του (δασολόγους, αρχιτέκτονες, πολεοδόμους , νομικούς) που εδώ και δεκαετίες αγωνίζονται για την τήρηση της νομιμότητας και ταυτόχρονα επεξεργάζονται θέσεις και προτάσεις για πόλεις για τους ανθρώπους τους και όχι για τους «εθνικούς εργολάβους».

Αποτελεί επίσης τομή στην κοινοβουλευτική του παρουσία σε θέματα πόλης και περιβάλλοντος. Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτούνταν από τα κινήματα πόλης στην κριτική του και στις επερωτήσεις του. Τώρα όμως στο τραπέζι για την εύρεση λύσης δεν κάθισαν ούτε τα επιστημονικά στελέχη, ούτε οι κοινωνικοί αγωνιστές, ούτε οι φορείς της τοπικής κοινωνίας, αλλά επιφανείς εκπρόσωποι του λούμπεν αρπακτικού ελληνικού κεφαλαίου. Και το χειρότερο: στο τραπέζι αυτής της ανήθικης διαπραγμάτευσης συμμετείχε και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται εντός κόμματος για να κρατά όρθια τη σημαία του ριζοσπαστισμού.

Για τις λεπτομέρειες επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες :

 

Exegersi.gr

Σχολιαστές χωρίς σύνορα

Αυγή

Οικολόγοι Πράσινοι

 

ΠΗΓΗ:  ΣΧΕΔΙΟ Β΄

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s