Δημοσκόπηση GPO: Πρωτοφανής πολιτική και κοινωνική στήριξη Κυβέρνησης

Standard

Οκτώ στους δέκα συμφωνούν με τους χειρισμούς της κυβέρνησης

`

`

ετικά αποτιμούν 8 στους 10 πολίτες (ποσοστό 79,2%) τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για το Mega.

Θετικά, μάλιστα, αποτιμούν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και 6 στους 10 από τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Παράλληλα, το 85% των πολιτών θεωρούν ότι οι προγραμματικές αυτές δηλώσεις είναι συνεπείς με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.Ποσοστό 78,4% των πολιτών διατυπώνουν θετικές κρίσεις για την πολιτική και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης τις δύο πρώτες εβδομάδες από την εκλογή τους, ενώ αρνητικές κρίσεις διατυπώνει μόνο το 16% των πολιτών.

Παράλληλα, 9 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να συμβάλουν στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Ενδιαφέρον είναι το εύρημα ότι στη συγκεκριμένη ερώτηση οι ψηφοφόροι της ΝΔ απαντούν «ναι» και «μάλλον ναι» σε ποσοστό 93,5%.

Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι 9 στους 10 πολίτες διατυπώνουν συμφωνία με την εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι είναι υποχρέωση της νέας κυβέρνησης η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων.

Επίσης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 60,9% των πολιτών πιστεύει ότι ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη δεν έχει περάσει οριστικά.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, σε πανελλαδικό δείγμα 880 ατόμων, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και γραπτό δομημένο ερωτηματολόγιο.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση στον Ενικός

ΠΗΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s