Ταρικ Αλί* : «Δημοψήφισμα με ένα ερώτημα: Θα’πρεπε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος; ΝΑΙ ή ΟΧΙ»

Standard

20150-05-01 ναι-οχιΤαρικ Αλί : Mια κλασική ελληνική τραγωδία

ια κλασική ελληνική τραγωδία φαίνεται να λαμβάνει χώρα. Φαίνεται ότι η ηγεσία του Σύριζα ετοιμάζεται να υποταχθεί. Εχασαν χρόνο με το να φαντάζονται ότι θα μπορούσαν να βρούνε συμμάχους στην Ε.Ε. εναντίον της Γερμανίας αντί να προετοιμάζουν ένα Plan B και να ταξιδεύουν στην χώρα ώστε να πείσουν τον λαό.

`

Φυσικά το πρόβλημα είναι πώς να πείσεις τον κόσμο εάν εσύ ο ίδιος δεν είσαι πεπεισμένος. Η ηγεσία του Σύριζα δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει ότι πολιτικές αντί-λιτότητας και παραμονή στην Ευρωζώνη είναι μη συμβατές έννοιες. Αραγε κανένας σοβαρά φαντάστηκε ότι η ελίτ της Ε.Ε. θα ήταν συμπονετική; Δυστυχώς κάποιοι ναι. Αυτή η εξάρτηση με την Ευρωζώνη έχει καταστρέψει την Ελλάδα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Γιατί θα ήταν διαφορετική με το Σύριζα; Γιατί είναι καλά παιδιά; Δυστυχώς η πολιτική οικονομία δεν λειτουργεί έτσι.

`
Αντί ο Σύριζα να εκτελεί τις πολιτικές της Τρόικας θα’πρεπε να διοργανώσει δημοψήφισμα με ένα ερώτημα: Θα’πρεπε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε ο Σύριζα θα πρεπε να παραιτηθεί και να επισπεύσει νέες εκλογές. Ας αφήσουν αυτούς που πιστεύουν στην λιτότητα να τα φέρουν εις πέρας (αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει και μερικούς από την ηγεσία του Συριζα που ανακατεύονται με το ΠΑΣΟΚ ή όποιον τους αρέσει). Καλύτερα αυτό παρά να καταδειχθεί ότι η ελληνική αριστερά είναι αδύναμη απέναντι στην πίεση από ανθρώπους τους οποίους δεν βλέπει σαν εχθρούς.

*Ταρικ Αλί FB : https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=908361982538683&id=100000946684702

Μετάφραση: Κ.Ζ.

Σχετική ανάρτηση Tarik Ali στο FB  (4/2/15):

“Από τις σημερινές ειδήσεις φαίνεται πως η ΕΚΤ (δηλ. η ελίτ της ΕΕ) είναι αποφασισμένη να τσακίσει την κυβέρνηση του Σύριζα ουσιαστικά για πολιτικούς λόγους. Εάν ο Σύριζα προσπαθήσει να εκπληρώσει το πρόγραμμα που υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους η ΕΕ θα προσπαθήσει να τον καταστρέψει. Γι’ αυτό απορρίπτει την άκρως λογική πρόταση για την ανταλλαγή ομολόγων (όχι ότι τη λατρεύω … θυμηθείτε την Αργεντινή). Φοβάται το ντόμινο και δεν εκπλήσσει κανέναν που η διεφθαρμένη και ποταπή ισπανική χούντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στο Σύριζα. Πρέπει τώρα να εξεταστεί σοβαρά το Σχέδιο Β (απόσυρση από την Ευρωζώνη) και ο Γ. Βαρουφάκης να κλείσει εισιτήριο για το Πεκίνο και τη Μόσχα. Εάν πρόκειται να επιλέξει [η ελληνική κυβέρνηση] ανάμεσα στην ελίτ της ΕΕ (Γερμανία και η συμμορία) και στο λαό της Ελλάδας, η επιλογή είναι σαφής. Και ο Τσίπρας θα πρέπει να πει τι ακριβώς θα γίνει … να πει την αλήθεια στους πολίτες της χώρας του…”.

:Ταρικ Αλί : Στήνεται σκηνικό Κύπρου. Η κυβέρνηση να μη φοβηθεί τη ρήξη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s