ΔΝΤ ή συντάξεις;

Standard

`

Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα..κάρβουνα

`

ΥΜΦΩΝΑ με δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, η Ελλάδα το τελευταίο τετράμηνο έχει καταβάλει στο ΔΝΤ πάνω από 6,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το ποσό -για το ίδιο διάστημα- ανέρχεται στα 8 δισ. ευρώ. Οσο για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, τα χρήματα που έχει πληρώσει η χώρα σε δανειστές και τοκογλύφους από πέρυσι ανέρχονται στα 17 δισ. ευρώ.

`

Το περυσινό φθινόπωρο το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης. Ως είθισται, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προχώρησε σε οικονομικοτεχνική μελέτη για να προσδιορίσει το κόστος της συγκεκριμένης πρότασης. Οπως απάντησε το Γ ενικό Λογιστήριο, η ετήσια οικονομική δαπάνη για την επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, όπως πρότεινε το ΚΚΕ, ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ.

`

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι απλό: Αν η Ελλάδα δεν πλήρωνε το ΔΝΤ, θα είχε εξασφαλίσει την επιστροφή στους γέροντες της 13ης και της 14ης σύνταξης για 2 χρόνια (σύμφωνα με τα λεγάμενα Βαρουφάκη), για σχεδόν 3 χρόνια (σύμφωνα με τα λεγάμενα Τσίπρα), για σχεδόν 6 χρόνια (σύμφωνα με τα λεγάμενα Φίλη).

`

Φυσικά θα βρεθούν και εκείνοι που θα ισχυριστούν ότι αν οι κυβερνήσεις επέλεγαν να επιστρέφουν τα κλεμμένα στους γέροντες και όχι να πληρώνουν το ΔΝΤ, τότε η Ελλάδα θα είχε υποστεί πιστωτικό γεγονός. Προφανώς δεν έχουν ακούσει τίποτα για το… πιστωτικό γεγονός που βιώνουν 6,5 εκατομμύρια του λαού που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας.

`

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος – Βαθύ Κόκκινο -«Realnews»

Advertisements

One response »

  1. Reblogged this on ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΥΔΑΠ και σχολίασε

    Αν η Ελλάδα δεν πλήρωνε το ΔΝΤ, θα είχε εξασφαλίσει επιστροφή στους γέροντες τη 13η και 14η σύνταξη για 2 χρόνια (σλυμφωνα με τα λεγάμενα Βαρουφάκη), για 3 χρόνια (λεγάμενα Τσίπρα), για 6 χρόνια (λεγάμενα Φίλη).

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s