Δεν υπάρχει Ευρωένωση χωρίς μνημόνια

Standard

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος –  Realnews

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όνο όποιος δεν θέλει να καταλάβει (κάνει ότι) δεν καταλαβαίνει: Ευρωένωση σημαίνει μνημόνια! Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς μνημόνιο, χωρίς επιτήρηση, χωρίς λιτότητα. Η πολιτική αρχή πως «η θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. δεν αμφισβητείται» (προεκλογική δήλωση Τσίπρα), ανεξαρτήτως των «σκληρών» ή των καθόλου διαπραγματεύσεων, σημαίνει: ή το επώδυνο τσουνάμι μέτρων για τον λαό που περιέχονται στη 47σέλιδη επιστολή του κ. Τσίπρα στον Γιούνκερ ή τον Αρμαγεδδώνα των μέτρων που παρουσίασε ο Γ ιούνκερ στον Τσίπρα!
`
Ευρωπαϊκή Ενωση σημαίνει μνημόνια ακόμα κι όταν αυτά λήξουν! Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Ε.Ε. (αριθμός 472/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), «τα κράτη-μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα εφόσον δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής…». Μόνο που η εξόφληση του 75% των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο των μνημονίων υπολογίζεται να συμβεί έπειτα από 30-50 χρόνια…
`
Αυτό είναι το έδαφος εντός της Ε.Ε. Είναι ασύγγνωστη αυταπάτη να λογίζεται αυτό το κολαστήριο σαν πεδίο «διαπραγμάτευσης». Και μάλιστα διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε με τη δήλωση Βαρουφάκη ότι «το 60%-70% του προγράμματος είναι μέτρα που θα παίρναμε κι εμείς»!

`
Αλλά αν -πριν ξεκινήσεις τη διαπραγμάτευση- αποδέχεσαι το 70% ενός προγράμματος κατά… 1.000% απάνθρωπου, τότε με μαθηματική ακρίβεια καταλήγεις ή στο τσουνάμι ή στον Αρμαγεδδώνα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s