«ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ PRODERM» ΓΙΑ ΤΑ «ΣΚΥΛΙΑ» του συστήματος (ΜΑΤ-ΜΕΑ-ΕΚΑΜ και κακό συναπάντημα)

Standard

Από το τρίτο Μνημόνιο τη γλίτωσαν μόνο (ΚΑΙ ΠΑΛΙ) οι ένστολοι!

 

Τελικά, είναι μνημονιακή ανάγκη η προστασία των «σκυλιών» της εξουσίας, πράγμα που απέδειξε και ο δήθεν αριστερός Τσίπρας!

Διαβάζουμε από τον Καρτέσιο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δέχτηκε να διατηρήσει τις διατάξεις που είχαν διαμορφωθεί με το πρώτο μνημόνιο σχετικά με τις συνταξιοδοτήσεις των ενστόλων.

Έπειτα από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την έντονη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διατυπώθηκε διαφορετικά, τελικά, η τροπολογία για τη συνταξιοδότηση των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τους ενστόλους.

`

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δέχτηκε να διατηρήσει τις διατάξεις που είχαν διαμορφωθεί με το πρώτο μνημόνιο, το 2010 και σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη φράση για τους όρους συνταξιοδότησης των ενστόλων «στο 58ο έτος ηλικίας και 40 έτη ασφάλισης», επανέφερε το «60ο έτος ηλικίας ή 40 έτη ασφάλισης», που είχε θεσμοθετηθεί με το πρώτο μνημόνιο.

`

Η νομοτεχνική βελτίωση που έγινε επαναφέρει την προηγούμενη ρύθμιση, την οποία είχε επεξεργαστεί και προτείνει κατά κύριο λόγο ο νυν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιάννη Πανούση, Βασίλης Μαστρογιάννης, ως τμηματάρχης Οικονομικών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, και μέλος τριμελούς επιτροπής που είχε μελετήσει το συνταξιοδοτικό της Αστυνομίας.

`

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει: «Κατάφερε να ανατρέψει τις δυσμενείς για όλους προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, διατηρώντας στο ακέραιο τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα». «Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ» καταλήγει η ανακοίνωση.

`

(Σ.Σ  Ftanei_pia: Η Συνέχεια του κειμένου δική μας.)

`
2015-08-14 41 χρονια

Από το Βιβλίο «ΟΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ 1975-2002, ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ» -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ- Του Οδυσσέα Χατζόπουλο

Σχετικά : Σαν να μην πέρασαν 41 χρόνια *

`

ΦΟΛΑ ΣΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΜΑΤ

ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

`

Προοίμιο: Διαδηλώνουν νόμιμα οι παραγωγοί στην Πελοπόννησο, στα Τρίκαλα, στα Γιαννιτσά. Η «δημοκρατική» κυβέρνηση και η αστυνομία έλυσαν το πρόβλημα: στέλνουν τα ΜΑΤ και τις αύρες, που εφορμάνε αλαλάζοντας και χτυπώντας τα ρόπαλα στις ασπίδες τους σαν νέοι καννίβαλοι, κατατρομοκρατούν το λαό, ξυλοκοπούν βάναυσα με τα ρόπαλά τους όποιον βρίζουν μπροστά τους, χυδαιολογώντας και βρiζοντας, πνίγουν όλο τον κόσμο στα δακρυγόνα ρίχνοντας τα όπου μπορούν και εναντίον όλων. Μετατρέπουν γενικά το χώρο σε βομβαρδισμένη περιοχή εμπόλεμης περιόδου και γυρίζουν νικητές και τροπαιούχοι απ’ την πολεμική επιχείρηση ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

`

Διαδηλώνουν γυναικόπαιδα στο Χαϊδάρι για να διαμαρτυρηθούν γιατί δεν έγιναν υπόγειες διαβάσεις και σκοτώνονται τα παιδία όταν διασχίζουν τη λεωφόρο. Στέλνουν τα ηρωικά και ατρόμητα ΜΑΤ να ξυλοφορτώσουν τα ανίσχυρα γυναικόπαιδα.

Το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται σχεδόν απαράλλακτα σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις αδιάφορο αν οι διαδηλωτές είναι εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, γυναικόπαιδα.

 Όπως στους απεργούς της Μαδέμ-Λάκο στη Χαλκιδική του Πετζετάκη στη Θήβα και στα ναυπηγεία στη Σύρο. Στη Θήβα έστειλαν τα ΜΑΤ για να τρομοκρατήσουν τους εργάτες να τους ξυλοφορτώσουν κι όχι μόνο αυτού; αλλά και μια έγκυο γυναίκα, το Δήμαρχο και βουλευτές. Όπως στις διαδηλώσεις της 9ης Αυγούστου και τη φοιτητική της 25ης Οκτώβρη όπου το όργιο τρομοκρατίας των ΜΑΤ συνοδεύτηκε από δεκάδες βαρείς τραυματισμούς διαδηλωτών αλλά και απλών περαστικών, γιατρών, δημοσιογράφων.

`

Όπως στη μαθητική της Αγ. Βαρβάρας και πρόσφατα στα Μέγαρα όπου είχαμε πάλι άγριο ξυλοφόρτωμα, τραυματισμούς , πνίξιμο στα δακρυγόνα, ζαλάδες, λιποθυμίες και αναπνευστικές επιπλοκές σε ηλικιωμένους και παιδιά, τρομοκρατία, συλλήψεις που συνοδεύονταν με καταδίκες. Και παντού η εμφάνιση των ΜΑΤ προκαλεί την ίδια ομόθυμη λαϊκή αντίδραση ο λαός ενώνεται κι αγωνίζεται με όλα τα μέσα ενάντια στην προκλητική παρουσία, την εκφοβιστική κατοχή και τη τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ.

`

Q Λαός τούς φωνάζει: ούτε οι Γερμανοί δεν τάκαναν αυτά, κατοχή έχουμε, ούτε ο Παπαδόπουλος δεν τόλμησε, αυτή είναι η δημοκρατία σας. Τόσο είναι το μίσος του λαού ενάντια στο εγκληματικό αυτό σώμα, ώστε η κινητοποίηση στα Μέγαρα που ξεκίνησε για ένα ποδοσφαιρικό ζήτημα, μετατράπηκε μόλις εμφανίστηκαν κι επιτέθηκαν τα ΜΑΤ, σε πολύωρες οδομαχίες με πέτρες, ξύλα, γλάστρες, κοκταίηλ-μολότωφ, ακόμη και δίκαννα, με ένα και μόνο στόχο: να φύγουν τα ΜΑΤ

 `

Τα ΜΑΤ είναι το επίλεκτο σώμα, το καμάρι της αστυνομίας . Με ειδική εκπαίδευση, ειδικούς μισθούς, πριμ, επιδόματα. Το επάγγελμά τους, η νοοτροπία τους, η ζωή τους, είναι η εξάσκηση της ένοπλης αντιλαικής βίας.

`

Δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να τρομοκρατούν και να ξυλοφορτώνουν τον εργαζόμενο λαό. Παράσιτα της κοινωνίας δεν δουλεύουν και ζουν από τα χρήµατα του Ελληνικού Λαού. Δεν έχουν ούτε καν το πρόσχηµα των άλλων αστυνοµικών ότι ασχολούνται µε τα τροχαία και τους ποινικούς.

`

‘Εβγαλαν τελείως τις µάσκες κι έδειξαν ολοκάθαρα το πρόσωπό τους, τη πραγµατική τους φύση: ένοπλη γκαγκστερική συµµορία στην υπηρεσία των Μποδοσάκηδων, των Λάτσηδων, Σκαλιστήρηδων, των Μονοπωλίων, του ιµπεριαλισµού, των αφεντικών, ενάντια στον εργαζόµενο λαό

(Δολοφονίες Καλτεζά, Κουμή, Κανελοπούλου, από αστυνομικούς, ).  Απαραίτητη ένοπλη δύναµη για την αναπαραγωγή των κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών εκµετάλλευσης των εργαζοµένων απ’ το µεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και τον ιµπεριαλισµό.

Δολοφονία 15χρονου Μ.Χ. από επίλεκτο σκοπευτή αστυνομικό 1985 (3)

Δολοφονία 15χρονου Μ.Κ. από επίλεκτο σκοπευτή αστυνομικό 1985 , σ.176 (3)

Δολοφονία 15 Χρονου Μιχάλη Μελίστα από επίλεκτο σκοπευτή αστυνομικό (1985) -1

Δολοφονία 15 Χρονου Μιχάλη Καλτεζά από αστυνομικό (1985) -σ.174 (1)

 `

Δολοφονία 15 χρονου Μ.Μελίστα από Αστυνομικό (2)

Δολοφονία 15 χρονου Μ.Καλτεζά από Αστυνομικό σ.175 (2)

Χειρότεροι απ’ τους γκάγκστερ του Σικάγου, αφού αυτοί πρόσφεραν προστασία στους ίδιους µικροµαγαζάτορες που τροµοκρατούσαν και χαράτσωναν, ενώ τα ΜΑΤ χαρατσώνουν τον εργαζόµενο λαό, µέσω των φόρων, τροµοκρατώντας και ξυλοκοπώντας τον προσφέροντας συνάµα προστασία όχι σ’ αυτόν αλλά στους εκµεταλλευτές του, τα µεγάλα µονοπώλια.

`

Και το ότι ενώ ο Ελληνικός Λαός εργάζεται να τους πληρώνει, αυτοί κοπροσκυλιάζουν στο τεµπελχανείο των ΜΑΤ περιµένοντας µε ανυποµονησία ποιοι εργαζόµενοι θα ξεσηκωθούν για να τρέξουν να τους ανoίξoυν το κεφάλι, τους έχει τελείως αποθρασύνει, τους έχει κάνει τελείως ασύδοτους.

`

Δεν λογαριάζουν κανένα και τίποτα, ούτε δικαιοσύνη, ούτε Βουλή. Την ιδεολογία τους την εκφράσανε καθαρά πρόσφατα, όταν ξυλοκοπώντας διαδηλωτές µέσα στη Νοµική γράφοντας στα παληά τους τα παπούτσια το πανεπιστηµιακό άσυλο τους έβριζαν: γαµ. τη δηµοκρατία σας .

 `

Τα ΜΑΤ σαν κύρια δύναµη τροµοκρατίας του λαού, παίζουν τον ίδιο ρόλο πούπαιξαν οι βασανιστές στη διάρκεια της δικτατορίας, το ρόλο εκφόβισης των πλατύτερων στρωµάτων του λαού µε την πιο άγρια και πιο στυγνή τροµοκρατία στη πιο καθαρή της µορφή. Γι’ αυτό και δεν χτυπάνε µόνο τους διαδηλωτές , αλλά οποιονδήποτε βρουν µπροστά τους, περαστικούς, γυναικόπαιδα, γιατρούς, δηµοσιογράφους, δηµάρχους, βουλευτές.

`

Κι αυτό γίνεται: όχι επειδή υπάρχει κάποιος κακός αστυνοµικός κατάλοιπο της χούντας, όπως ισχυρίζονται µερικοί, αλλά γίνεται συστηµατικά και εσκεµµένα ύστερα από ειδική διδασκαλία σύµφωνα µε τις «επιστηµονικές αναλύσεις» για την Ψυχολογία του όχλου. Όπως είπε ο Μπάλκος(σ.σ. Υπ. Δημ. Τάξης) στη Βουλή: «τα δακρυγόνα δεν διακρίνουν µεταξύ διαδηλωτών και αθώων», χτυπάνε για να εκφοβίσουν γενικώτερα το λαό ακόµα κι’ όταν από τη δική τους τη σκοπιά δεν είναι άµεσα αναγκαίο, όπως π.χ. στο Χαϊδάρι ή στα Μέγαρα, για να δείξουν έτσι χειροπιαστά και εξώφθαλµα το πραγµατικό πρόσωπο του καθεστώτος, το βασικό του στήριγµα την τροµοκρατική ένοπλη αντιλαϊκή βια που δεν λογαριάζει ούτε Βουλή ούτε νόµο.

`

Για να σκεφθεί ο απλός πολίτης: χτύπησαν το δήµαρχο και τον βουλευτή, άρα αυτοί δε λογαριάζουν κανένα, σκέψου µε µένα τι θα γίνονταν, άρα κάτσε στ’ αυγά σου. Δουλειά και σπίτι. Μακριά απ’ τα κοινά και τις διαδηλώσεις.

`

Αυτό ακριβώς θέλει ο φασισµός: να µετατρέψει τον πολίτη σε άβουλο αρνάκι για να µπορεί να αποφασίζει για την τύχη του πίσω από τις πλάτες του ανενόχλητος.

Θα µας πούνε ίσως ότι υπάρχει βουλή και Δηµοκρατία κι η αστυνοµία είναι «δηµοκρατική».

`

Για ποια αστυνοµία µας µιλάνε; Γι αυτή που οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί, σε χρόνο ανύποπτο, το 75-76, όταν η κατάσταση ήταν καλύτερη κι είµασταν στην αρχή µόνο του τροµοκρατικού οργίου των ΜΑΤ, χαρακτήρισαν σαν «δικτατορία µε κοινοβουλευτικό µανδύα» (Παπανδρέου) «ολοκληρωτισµός µε κοινοβουλευτική βιτρίνα» (Μαύρος) κι ακόµη κι ο Ηλιού, «το καθεστώς γλιστράει σε µορφές ολοκληρωτισµού που ο λαός δεν ξεχωρίζει απ’ την δικτατορία».

`

Κι ανάλογες  δηλώσεις των ΚΚΕ και του Ζίγδη σήµερα. Για την κυβέρνηση, που ακόµα κι’ η «Καθηµερινή» αναφερόµενη στα µέτρα για το ενεργειακό είπε ότι προέρχονται από «δικτατορική κυβέρνηση».

`

Πότε και πώς έγινε ουσιαστική συζήτηση, και όχι παρωδία συζήτησης, στη βουλή για τη δηµιουργία των ΜΑΤ;

Πότε και πώς έγινε ουσιαστική συζήτηση για την αναγκαιότητα µιας συγκεκριµµένης επέµβασής τους;

`

Το αντίθετο ακριιβώς γίνεται. Επεµβαίνουν τα ΜΑΤ, ξυλοκοπούν τους εργαζόµενους κι ακόµη και βουλευτές κάνουν επερώτηση οι βουλευτές που «συζητιέται» µετά 10 µήνες όταν στο µεταξύ, έχουν επέµβει άλλες 50 φορές τα ΜΑΤ κι έχουν ξυλοκοπήσει άλλους τόσους και βγαίνει ο Μπάλκος , παίζοντας το γνωστό θέατρο, και κάνοντας διάφορες διαδικαστικές µανούβρες κι αρνείται πασιφανή γεγονότα, όπως ότι κακοποιήθηκαν βουλευτές ή παραβιάστηκε το Πανεπιστηµιακό άσυλο.

`

Η κοροϊδία, το δούλεµα και το θέατρο που παίζεται έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Είναι συνεχείς, ξετσίπωτες και υβριστικές, χωρίς καν να κρατιούνται τα στοιχειώδη προσχήµατα. Μόνο µ’ αυτές του Παττακού και σία µπορούν να συγκριθούν.

 `

Την πραγµατική αντίληψη του µηχανισµού, που κρατάει τα πόστα κλειδιά της εξουσίας, για τη σηµερινή Βουλή, ανάλαβε να την εκφράσει, µε τρόπο αποκαλυπτικό και επιγραµµατικό ο σηµερινός αρχηγός του Ναυτικού στη δεξίωση του προέδρου της «δηµοκρατίας, µπροστά στον πρόεδρο και σε πλήθος βουλευτών και δηµοσιογράφων: τη βουλή την έχω χεσµένη.

`

Μια τέτοια βουλή την οποία αυτοί που συµµετέχουν την έχουν χαρακτηρίσει «βιτρίνα», «µανδύα» και που ο ένοπλος –φασιστικός µηχανισµός, που κρύβεται πίσω απ’ τον «µανδύα» και την «βιτρίνα» έχει «χεσµένη», δεν µπορεί σε καµµιά περίπτωση να νοµιµοποιήσει κι ούτε να δικαιολογήσει τις φασιστικές επεµβάσεις των ΜΑΤ. (……)

(Σελίδες 66-70, του Βιβλίου OI ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 1975-2002 )

* ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5η

[ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΜΟΥΛΗ]

 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1980

 Βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας.

————————————————————————————————————

ΟΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ

1975-2002,

ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ

 `

————-

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

 `

Ό,τι προϊόν και να είναι η «17 Νοέµβρη», ό, τι και να κρύβει η σφραγίδα της, υπήρξε για 27 χρόνια παράγοντας της δηµόσιας ζωής µε την αιµατηρή δράση της και µε την όποια πολιτικο-οιχονοµική επίδραση άσκησε -και ίσως ασκήσει και στο µέλλον. Η «17 Νοέµβρη» χτυπούσε και έγραφε αιµατοβαµµένες προκηρύξεις, µε τις οποίες προσπαθούσε να επενδύσει ιδεολογικέ τις επιθέσεις της.

 `

Όλοι λίγο πολύ έχουµε διαβάσει αποσπασματικά τα αδιέξοδα χείµενα της και αρκετοί προσπάθησαν να τα αναλύσουν και να τα ερµηνεύσουν. Ελάχιστοι όµως έχουν συνολική εικόνα τους. Ίσως κανείς δεν θυµάται τι έγραφε η Οργάνωσα στην προκήρυξη της για τον σταθµάρχη της CIA Γουέλς ή για τον Μάλλιο, και τι και πώς για το τελευταίο θύµα της, τον Βρετανό ταξίαρχο Σόντερς. Τι έγραφε πριν το 1982 και τι µετά. Κανείς ίσως δεν θυµάται τις δύο αλληλοσυγκρουόμενες προκηρύξεις της «17 Νοέµβρη» για τη δολοφονία τού Παύλου Μπακογιάννη. Ίσως µερικοί, ελάχιστοι, να θυµούνται αόριστα τις αλλαγές σε ύφος και περιεχόµενο, αλλά κανείς δεν µελέτησε την εικοσιεπταετή «εξέλιξη» της Οργάνωσης µέσα από τα κείµενά της µε χρονολογική σειρά, για να µπορέσει να δώσει απάντηση στο πελώριο «Γιατι».

`

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, όπου οι εκδόσεις «Κάκτος» παρακολούθησαν τα Γεγονότα και έδωσαν βιβλία που ως ντοκουµέντα υπερβαίνουν την επικαιρότητα, έτσι και µπροστά στην τωρινή συγκυρία, αφού συγκέντρωσαν, από διάφορες πηγές, µε υποµονή και επιµονή, όλες τις προκηρύξεις τις «17 Νοέµβρη», τις συµπεριέλαβαν κατά χρονολογική σειρά και χωρίς οποιωνδήποτε σχολιασµό στον παρόντα τόµο, σε µιά προσπάθεια ώστε ο Έλληνας αναγνώστης να απαντήσει στο «Γιατί» της αιµατοβαµµένης πορείας των εκτελέσεων της Οργάνωσης.

 `

Αν πράξαµε σωστά ή όχι, θα το κρίνετε εσείς. Η σωστή όµως και τίµια ενηµέρωση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

 `

Όδυσσέας Χατζόπουλος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s