ΠΡΟΣΟΧΗ! 818 Ευρώ το Μήνα-Αποφ. Λυκείου και ένα ταξείδι δωρεάν σε Ελλάδα/έτος

Standard

Μάθανε πως γαμ…στε

πλάκωσανε κι’οι φρίτσηδες!

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ. 

Ο ΑΤΖΕΝΤΗΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!! ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤΟ!

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Οι Γερμανοί είναι φίλο μας, μας αγαπάνε οι Γερμανοί!

 `

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου (Γ.Χατζημαρκάκη)

Πρόγραμμα για νοσηλευτική τρίτης ηλικίας

Υλοποίηση σε Ελλάδα και Θουριγγία

818 ευρώ μηνιαία αμοιβή

Μέσω πολύχρονων δράσεων και πρωτοβουλιών, ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW) κατάφερε ν’ αναδείξει τα ελληνικά προϊόντα, τον τουρισμό και την ελληνική επιχειρηματικότητα στη Γερμανία, στηρίζοντας παράλληλα, νέους ανθρώπους στην προσπάθεια να κτίσουν την επαγγελματική τους καριέρα.

Αυτή την περίοδο, επιδιώκοντας να στηρίξει την προσπάθεια των νέων ανθρώπων για εύρεση εργασίας, αξιοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Job of my Life” που στοχεύει στην μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη

και στην επαγγελματική κατάρτιση νέων ανθρώπων στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων στη Γερμανία.

“Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων τρίτης ηλικίας στην Ευρώπη. Η φροντίδα τους απαιτεί πλέον σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες κι όχι τις πρακτικές των παλιών γηροκομείων. Μέσα από το πρόγραμμα προσπαθούμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους να σταδιοδρομήσουν στον νοσηλευτικό τομέα αυτό, αμειβόμενοι σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος”, τονίζει ο πρόεδρος του DHW Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί, αφορά απόφοιτους Λυκείου ηλικίας 18 έως 27 ετών, οι οποίοι προτίθενται να ακολουθήσουν το τριετές πρόγραμμα διττής επαγγελματικής κατάρτισης στην Γερμανία και στον τομέα της νοσηλευτικής σε οίκους ευγηρίας (γηροκομεία).

Πως λειτουργεί

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα τύχουν υποστήριξης από τη Γερμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα MOBIPRO EU, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη γλωσσική επάρκεια που θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν χωρίς πρόβλημα την επαγγελματική τους κατάρτιση. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω της πρωτοποριακής μεθόδου της «ψηφιακής αίθουσας διδασκαλίας» αξιοποιώντας την τεχνολογία «Skype». Έτσι, οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από το σπίτι τους, χωρίς μετακινήσεις.

Τον Μάιο του 2016, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια πρακτική τεσσάρων εβδομάδων στην Γερμανία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επάγγελμα του νοσηλευτή γηροκομείου εν δράσει, στον φορέα ή το ίδρυμα που θα τους προσλάβει.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 θα ξεκινήσει η διττή επαγγελματική κατάρτιση στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο κρατίδιο της Θουριγγίας. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν μαθήματα θεωρίας σε επαγγελματική σχολή και θα εργάζονται στα ιδρύματα που τους προσέλαβαν για να αποκτήσουν την κατάλληλη εμπειρία μέσω της άσκησης του επαγγέλματος.

Αμοιβή

Οι συμμετέχοντες θα αμείβονται καθ’ όλη την περίοδο των σπουδών τους και της πρακτικής άσκησης με το ποσό των 818 € τον μήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την διαβίωσή τους. Τα έξοδα ταξιδιού για την πρακτική καθώς και ένα ταξίδι στην Ελλάδα  ανά έτος θα καλυφθούν επίσης από το πρόγραμμα.

Δηλώσεις ενδιαφέροντος

Για να καταθέσετε αίτηση, προκειμένου να περάσετε από σχετική συνέντευξη, παρακαλώ όπως αποστείλετε το βιογραφικό σημείωμά σας στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου thueringen@dhwv.de.

`

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s