Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει τα άκρα.

Standard

2016-02-06 ΑΥΓΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

(Ξαφνικά, τα κοινωνικά στρώµατα που ξεσηκώνονται αποτελούνται από µεγαλοφοροφυγαδες, χρυσαυγίτες έως και αριστερούς αυριανιστές, υποστηριζόµενους από τα διαπλεκόµενα ΜΜΕ, κατά τα λεγόµενα του µέλους της Πολιτικής Γραµµατείας του νέου ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού. (…) Ακόµα και από οπαδούς του «ναι»,(Κυβ. Εκπρόσωπος)

`
Όχι πως κι αυτό δεν ήταν αναµενόµενο. Για να εφαρµοστούν τα επαχθή µέτρα του 3ου Μνηµονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση χρειάζονται πολλά παραµορφωτικά πρίσµατα, φαρδιά µαξιλάρια προστασίας και διαρκείς αντιπερισπασµοί. Αλλά η µεταλλαγµένη Αριστερά δεν έχει πια πολλά περιθώρια, εάν κιόλας δεν την έχει πιάσει Ένας πρόωρος πανικός.

`
Και το χαρτί «Τσίπρα», που αναµφίβολα µέτρησε πολύ στην προηγούµενη φάση, δεν είναι σίγουρο ότι θα αντέξει στις θερµοκρασίες που ανεβαίνουν πιο γρήγορα απ’ όσο υπολόγιζε

το περιβάλλον του.
Ήδη βλέπουµε ότι οι καθεστωτικοί αντιδρούν σπασµωδικά στις κοινωνικές διαµαρτυρίες. Και χωρίς φαντασία, καταφεύγουν στα µέσα, τους αφορισµούς και τις πρακτικές των δεξιών κυβερνήσεων, κάτι που ήταν .ανάθεµα για την Αριστερά.

`
Ξαφνικά, τα κοινωνικά στρώµατα που ξεσηκώνονται αποτελούνται από µεγαλοφοροφυγαδες, χρυσαυγίτες έως και αριστερούς αυριανιστές, υποστηριζόµενους από τα διαπλεκόµενα ΜΜΕ, κατά τα λεγόµενα του µέλους της Πολιτικής Γραµµατείας του νέου ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού.
Ακόµα και από οπαδούς του «ναι», κατά τον εκπρόσωπο της οµάδας που αυτή και µόνο κατ’ αποκλειστικότητα αλλοίωσε το µεγαλειώδες «όχι» σε ταπεινωτικά ΝΑΙ, διαλύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και διασύροντας ανεπανόρθωτα την Αριστερά. Ή από τους «πολύ αριστερούς που «ψευδολογούν υποσκάπτοντας ακόµα και τις εθνικές µάχες» κατά τον αρθρογράφο της Αυγής, Κλέαρχο Τσαουσίδη.

`
Για τη «σωτηρία» της χώρας ξεπουλάνε τη δηµόσια περιουσία, για να µην κοπούν οι συντάξεις ολοκληρώνουν το ξεχαρβάλωµα του ασφαλιστικού συστήµατος, για να προστατεύσουν τους αγρότες φορολογούν και τις γιαγιάδες και τους παππούδες που ζουν στα ορεινά χωριά!

`
Τόσο καλό από µια κυβέρνηση της Αριστεράς ποιος ,θα το περίµενε! Για κάθε νέο καταστροφικό µέτρο έχουν ένα καταπραϋντικό. Την ώρα που δίνουν 27 εκατοµµύρια ευρώ δώρα στον Μελισσανίδη και τον Αλαφούζο για τα γήπεδά τους, ενώ στα νοσοκοµεία δεν έχουν ούτε σεντόνια, ο Παπαδηµούλης, σταρ των ιδιωτικών καναλιών µε διαχρονικό λεσέ πασέ από τους εργολάβους και εφοπλιοτέο ιδιοκτήτες τους, εξανίσταται που οι δηµοσιογράφοι κατά τη γνώµη του πρόβαλαν «µε ψεύτικα στοιχεία» τη µεγάλη διαδήλώση της 4ης Φεβρουαρίου.

`
Αλλά ό, τι και να λένε οι νεοµνηµονιακοί της Αριστεράς, η Αυγή δίνει στην κυριολεξία τα ρέστα της µε έναν πρωτοσέλιδο τίτλο βγαλµένο κατ’ ευθείαν από την Κοµέντια ντελ Άρτε. Μετά τις κωµικοτραγικές ανακοινώσεις του τµήµατος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων ή του τµήµατος Πολιτισµού εναντίον του κοψίµατος ενός θεατρικού έργου από τον διορισµένο από την κυβέρνηση γενικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η εφηµερίδα προβάλλει τις «µαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά της λιτότητας µε τον σουρεαλιστικό τίτλο «Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία>!

`
Τι Αριστοφάνης, τι Σουρής και τι Τσιφόρος! Θα γελάγαµε µέχρι σκασµού εάν οι σουπιές δεν προσπαθούσαν να θολώσουν µια κοινωνία που σπαρταράει µέσα στα δίχτυα τους.

`
Δρόμος της Αριστεράς 6/2/2016

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s