Κοίτα τι έπαθαν, τα «ήθη» και ο «πολιτισμός» της χώρας μας από την καψούρα ενός δικαστή!

Standard

`

Κύριοι και κυρίες της Ένωσης Δικαστικών

2016-10-19-tote-poy-eisastan

`

….Eπιλεκτική ευαισθησία έχετε κύριοι και κυρίες της Ενωσης Δικαστικών; Δεν σας έπεσαν στην αντίληψη ελεεινά δημοσιεύματα που οδήγησαν τον Δ. Ζαχόπουλο, σε απόπειρα αυτοκτονίας; Δεν παρακολουθήσατε την δημοσιοκαφρική εξόντωση του Στέφανου Κορκολή, τον κανιβαλισμό που υπέστη ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τον τηλεοπτικό διασυρμό του Μιχάλη Ασλάνη και τόσων άλλων, που στο φινάλε δεν είχαν κάτι επιλήψιμο σύμφωνα με τους δικούς σας νόμους; Σ’ αυτές τις περιπτώσεις που είσαστε; Πασιέντζα ρίχνατε;….

`

Του Γ. Γ.

`

animated_alphabet_cyan_electric_y_g_1μνο στην συντεχνιακή αντίληψη αποτελεί η ανακοίνωση του προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σχετικά με την τροπή που πήρε η υπόθεση με τις αποκαλύψεις σε βάρος του αντιπρόεδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου.

`

Οι τύποι αυτοί ένιωσαν ξαφνικά «αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη»

και αυτό με αφορμή τα όσα δημοσιεύονται σε βάρος του συναδέλφου τους, ο οποίος φέρεται να βοήθησε την ερωμένη του δίνοντας της -σύμφωνα με τον Νίκο Νικολόπουλο- τα θέματα των εξετάσεων, ώστε να σταδιοδρομήσει στις ανώτατες βαθμίδες της δικαιοσύνης.

`

Επιλεκτική ευαισθησία δεν έχετε κύριοι και κυρίες της Ενωσης Δικαστικών; Δεν σας έπεσαν στην αντίληψη ελεεινά δημοσιεύματα που οδήγησαν τον Δ. Ζαχόπουλο, σε απόπειρα αυτοκτονίας; Δεν παρακολουθήσατε την δημοσιοκαφρική εξόντωση του Στέφανου Κορκολή, τον κανιβαλισμό που υπέστη ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τον τηλεοπτικό διασυρμό του Μιχάλη Ασλάνη και τόσων άλλων, που στο φινάλε δεν είχαν κάτι επιλήψιμο σύμφωνα με τους δικούς σας νόμους; Σ’ αυτές τις περιπτώσεις που είσαστε; Πασιέντζα ρίχνατε;

`

Αναφέρεστε σε «δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν».

`
Τί λέτε ωρέ; Αν ο συνάδελφος σας εκβιάζεται, παίρνει δικαστικές αποφάσεις αποτέλεσμα πιέσεων και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα αυτά ανήκουν στην «ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου»; Τι είδους λογική είναι αυτή που επικαλείστε ότι αυτές οι καταστάσεις πρέπει να μένουν μακριά από την δημοσιότητα;
`

Μιλάτε για «φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα» στην κατεύθυνση «προσπάθειας εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου». Άλλο πάλι και τούτο! Εσείς στην ίδια ανακοίνωση δεν αναγνωρίζετε ότι ο συνάδελφός σας, μετά όσα είδαν το φως της δημοσιότητας –προσπερνάμε τις σκοπιμότητες που επέβαλλαν αυτό το γεγονός- είναι πειθαρχικά ελεγκτέος και μετά την χθεσινή παρέμβαση του υπουργού δικαιοσύνης «θα ενεργοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης»; Από πού δηλαδή προκύπτει ο εκβιασμός του «Ανωτάτου Δικαστηρίου»;

`

kountouris10-03-15

Διαπιστώνετε «συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας», η οποία «πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών».
Σοβαρά ε; Κοίτα τι πάθαν τα «ήθη» και ο «πολιτισμός» μας γιατί ήρθε στην επιφάνεια η καψούρα ενός παντρεμένου δικαστή που τον οδήγησε με «ανάρμοστο τρόπο» -που θα ‘λεγε και ο Κλίντον- να βοηθήσει με μια παντρεμένη επίσης συνάδελφο του να σταδιοδρομήσει στα ανώτατα κλιμάκια της δικαιοσύνης!

`

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση:

`
Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη. Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα.

`

Στην προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στην φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία- οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της.

`

Επομένως η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία.

`

Τέλος εν συνεχεία της χθεσινής παραγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης που βεβαίως δεν άπτεται στην έτσι και αλλιώς συνταγματικά κατοχυρωμένη απαραβίαστη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, πιστεύουμε ότι με την πρέπουσα αμεροληψία, νηφαλιότητα και μυστικότητα, όπως άλλωστε αρμόζει και ο νόμος ορίζει θα ενεργοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα όμως από την έρευνα αυτή και το αποτελέσματά της η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών.

`

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων


Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης, Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕ, ως αναπληρώνων τον απουσιάζοντα Πρόεδρο

Eιρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών

Πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Advertisements

One response »

  1. Παράθεμα: Κοίτα τι έπαθαν, τα «ήθη» και ο «πολιτισμός» της χώρας μας από την καψούρα ενός δικαστή! | ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s